29/04/2024

Η διαφορετική προπόνηση του Canelo Alvarez στα βουνά του Σαν Μπερναρντίνο

Ο Canelo Alvarez όπως και πολλοί άλλοι μαχητές τοπ επιπέδου, επιλέγουν τα βουνά του Σαν Μπερναντίνο και συγκεκριμένα το Big Bear Lake για να προπονηθούν. 


Το 2012 ο Alvarez μαζί με τον Eddie Reynoso και την ομάδα του, έπρεπε να προετοιμαστούν κατάλληλα για την μεγάλη μάχη με τον Shane Mosley. Ένας μαχητής που λίγο έλειψε να κερδίσει τον Floyd Mayweather.

Το πρόγραμμα έξι εβδομάδων είχε προπόνηση σε υψόμετρο ώστε να βελτιωθούν οι ανάσες του Μεξικανού. Η μέρα ξεκινούσε στις 07:15 με τρέξιμο 35 λεπτών, σκιαμαχία και γενικές ασκήσεις.

Ακολουθούσε το πρωινό γεύμα για τον αθλητή, με κοτόπουλο, ψάρι ή ψητό κρέας, τόνο και λαχανικά. Μετά την ξεκούραση το πρόγραμμα συνεχιζόταν στις 17:00 το απόγευμα με την δεύτερη προπόνηση στο γυμναστήριο. Ασκήσεις για την μέση, την ταχύτητα και τα ρεφλέξ. Βάρη για τον λαιμό και το σαγόνι.

Τον κόπο των έξι εβδομάδων τον έβγαλε πάνω στο ρινγκ ο Canelo όταν συνάντησε τον Mosley και πέτυχε μία από τις σημαντικότερες νίκες της καριέρας του. Δείτε το βίντεο με την προετοιμασία του Μεξικανού.