15/05/2024

Ενημέρωση δράσεων από τον ΣΕΠ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Κυριακή 1 Νοεμβρίου το Δ.Σ. του ΣΕΠ πραγματοποίησε ανοιχτή συνάντηση με σκοπό την ενημέρωση σχετικά με τη δράση του ΣΕΠ και την προοπτική της επαγγελματικής πυγμαχίας στην Ελλάδα.

Συνοπτικά ακούστηκαν τα εξής: Έγινε απολογισμός της δράσης της περσινής αθλητικής σεζόν, με αναφορά στα σπάρινγκς, στο πρωτάθλημα ,στο event PRO BOXING CHALLENGE που ουσιαστικά αποτέλεσε το διαβατήριο για το ΣΕΠ, για τη μόνιμη υπαγωγή του στην EBU που αποφασίστηκε ομόφωνα στη Γαλλία.

Τονίστηκε το ιδιαίτερο όφελος που αποκομίζουν οι πυγμάχοι από τη συμμετοχή τους στο εγχώριο πρωτάθλημα, καθώς προσελκύουν το ενδιαφέρον ξένων μάνατζερ καταγράφοντας μέσα από τη συμμετοχή τους επίσημους επαγγελματικούς αγώνες στο boxrec που θα τους ανοίξουν το δρόμο για μια διεθνή καριέρα.

Τονίστηκε επίσης η αναγκαιότητα της συνεργασίας των Ελλήνων πυγμάχων με μάνατζερ, καθώς θα πολλαπλασιάσουν τις πιθανότητες να κλείσουν αγώνες στο εξωτερικό.

Ο Γ. Στεφανόπουλος εξέφρασε την εκτίμηση και υποστήριξή του στο Χρήστο Γάτση, το μάνατζερ του ΣΕΠ, ο οποίος εκτός από πρωταθλητής Ελλάδος, έχει όλα τα τυπικά προσόντα και σε επίπεδο μόρφωσης, γνωρίζει τη στρατηγική και δραστηριοποιείται ήδη με μεγάλη επιτυχία ως μάνατζερ ποδοσφαίρου.

Ο ΣΕΠ έχει ήδη φροντίσει να πραγματοποιηθούν σπάρινγκς και στην υπόλοιπη Ελλάδα για την ανίχνευση ταλέντων. Επίσης τονίστηκε ότι ο ΣΕΠ κλείνει συμβόλαια με διοργανωτές προσιτά και στον πιο μικρό διοργανωτή, αρκεί να τηρούνται οι διεθνείς κανονισμοί.

Έγινε ξεκάθαρο ότι μόνο ο ΣΕΠ εκπροσωπεί την αυθεντική, τη γνήσια, την επίσημη επαγγελματική πυγμαχία που είναι υπολογίσιμη στο εξωτερικό και ανοίγει τον ορίζοντα για διεθνή καριέρα στους ΄Ελληνες επαγγελματίες.

Ο Γ. Στεφανόπουλος δήλωσε ότι ο ΣΕΠ δημιουργεί τις υποδομές για να ασχοληθούν με την επαγγελματική πυγμαχία όλοι όσοι το ονειρεύονται πραγματικά.

Εκείνοι που δε θα ασχοληθούν θα είναι μόνο αυτοί που τελικά δεν το θέλουν. Επίσης ανέφερε ότι ο ΣΕΠ έχει πάντα ανοιχτές τις πόρτες του σε όλους όσους ενδιαφέρονται πραγματικά να αναπτυχθεί στην Ελλάδα η επαγγελματική πυγμαχία.