01/05/2024

Δημήτρης Χατζηαντωνάκης: «Ο Θανάσης Κύλας και το Legacy Fight Club ήταν ένα νέο κεφάλαιο στην ζωή μου»

Ο αθλητής του Legacy Fight Club Δημήτρης Χατζηαντωνάκης, μίλησε στο fightsports.gr για την ενασχόληση του με τα μαχητικά αθλήματα αλλά και τους μελλοντικούς του στόχους. Αναλυτικά η συνέντευξη:


Δημήτρη καλησπέρα. Πες μας πως προέκυψε η ενασχόλησή σου με τον αθλητισμό και τα μαχητικά αθλήματα;

«Καλησπέρα σας και σας ευχαριστώ πολύ για την συνέντευξη. Ασχολήθηκα από πολύ μικρή ηλικία με τον αθλητισμό, ειδικά με το ποδόσφαιρο, το οποίο αποτέλεσε μέρος της ζωής μου και στα 17 μου εντάχθηκα σε ομάδα μεγάλης κατηγορίας της Θεσσαλονίκης. Στη Λήμνο επέστρεψα για να υπηρετήσω τη στρατιωτική του θητεία σε μία εποχή που τα μαχητικά αθλήματα ήταν σχεδόν άγνωστα στο νησί. Ανά διαστήματα, κάποιες σχολές kick boxing και καράτε, άνοιγαν, αλλά δεν περνούσε πολύς καιρός πριν διακόψουν τη λειτουργία τους. Το πάθος μου παρέμενε και σιγόκαιγε, μέχρι το 2008. Τότε γνωρίστηκα με τον κ. Ιωάννη Κλώνη, ενεργό πυγμάχο εκείνη την περίοδο του ΠΑΟΚ, ο οποίος βρέθηκε στο νησί για να υπηρετήσει ως μόνιμος υπαξιωματικός του στρατού. Σε μία αίθουσα ενός γυμναστηρίου, καθημερινά -όποτε ήταν εφικτό- και για ώρες, ο κ. Κλώνης με μύησε στις βασικές αρχές της πυγμαχίας».

Η αρχή είχε γίνει. Πως εξελίχθηκαν τα πράγματα και συνέχισες πιο ενεργά με την πυγμαχία;

«Μετά από 3 χρόνια μετακόμισα στην Αθήνα. Αρχικά προπονήθηκα στον Α.Σ ΚΡΑΤΑΙΟΣ και είχα την τύχη να έχω ως πρώτο μου επαγγελματία προπονητή, τον ιδιοκτήτη της σχολής, κ. Κωνσταντινό Τζότζο στα τμήματα του kickboxing και του boxing. Και το θεωρώ τύχη, γιατί όταν παίρνεις τα βασικά προτερήματα ενός αθλητή: άμιλλα, σεβασμό, πειθαρχία και διάθεση για σκληρή προπόνηση, από τον δάσκαλό σου, μόνο καλύτερος μπορεί να γίνεις. Βελτιώθηκα, ένιωσα έτοιμος και ξεκίνησα τις εμφανίσεις μου σε διασυλλογικούς αγώνες και έπειτα σε επαγγελματικού τύπου διοργανώσεις».

Πώς βρέθηκες κοντά στον Θανάση Κύλα και το Legacy Fight Club;

«Προέκυψε μία μετακόμιση και όταν ζεις στην Αθήνα, αυτό μπορεί να σημαίνει και αλλαγές στην καθημερινότητα σου. Η συνεργασία μου με τον κ. Τζότζο ήταν άριστη, αλλά έπρεπε με βαριά καρδιά, να αποχαιρετήσω τον δάσκαλο και τον Α.Σ. ΚΡΑΤΑΙΟΣ. Πάντα θα τον ευχαριστώ για όσα μου πρόσφερε, καθώς πάντα θα τα έχω στο μυαλό μου. Είναι κάποια πράγματα που δε σε διαμορφώνουν μόνο ως αθλητή, αλλά και ως άνθρωπο.Η αθλητική μου τύχη ωστόσο συνεχίστηκε και έτσι ξεκίνησε ένα νέο κεφάλαιο στη ζωή μου. Και το λέω συνειδητά το «στη ζωή μου» και όχι μόνο στην σταδιοδρομία μου στα ρινγκ. Γιατί ο Θανάσης Κύλας και το Legacy Fight Club από την πρώτη μέρα που πέρασα την είσοδο, ήταν εκεί σε ό,τι και αν προέκυψε. Του χρωστάω πολλά. Νιώθω πιο ολοκληρωμένος ως αθλητής και συνεχίζω να βελτιώνομαι και ως άνθρωπος».

​Θα επέστρεφες στην Λήμνο;

«Πάντα στο μυαλό μου υπάρχει το νησί μου. Εκεί που μεγάλωσα. Είναι ο τόπος μου και δεν αποκλείω το ενδεχόμενο να επιστρέψω».

 

Πως βλέπεις τα μαχητικά αθλήματα σήμερα;

«Χαίρομαι πολύ πλέον που το ενδιαφέρον για τα μαχητικά αθλήματα έχει αυξηθεί τόσο. Εκτιμώ δε, ότι με τον καιρό θα έχει ακόμη μεγαλύτερη απήχηση σε όλες τις ηλικίες. Έχει ξεπεραστεί η νοοτροπία ότι μαθαίνω ένα μαχητικό άθλημα επειδή θέλω να «δείρω». Καταλαβαίνουν όλοι πως είναι κάτι πιο «βαθύ» ότι διαμορφώνει χαρακτήρα, μαθαίνει πειθαρχία, υπομονή και επιμονή, σε κάνει καλύτερο άνθρωπο και με την ικανότητα να προστατεύσεις και να προστατευτείς».

Ο Δημήτρης Χατζηαντωνάκης, αυτό τον τον καιρό, βρίσκεται στην αρχή της προετοιμασίας του για τον τελευταίο του αγώνα γι αυτή τη σεζόν, που θα γίνει τον Φεβρουάριο στην Αθήνα. Ο ίδιος είναι πλέον instructor στην World Pan Amateur Kickboxing Association (W.P.K.A.) και στην International Self Defence Organization (I.S.D.O.).

photo άρθρου studio karteris