17/05/2024

Δημήτρης Μαυροδάκος: Στο Boxing Academy Mavrodakos είμαστε ένα εργαστήρι πυγμαχίας

Το Boxing Academy Mavrodakos στο Πέραμα είναι μία από τις πιο παραδοσιακές και τοπ σχολές πυγμαχίας στην Αθήνα. Ο έμπειρος κόουτς Δημήτρης Μαυροδάκος δεν μιλάει συχνά δημόσια, όμως η δουλειά που κάνει μέσα στην σχολή μιλάει από μόνη της. Πρόσφατα είδαμε τον αθλητή του Artak Serobyan να πετυχαίνει μία εντυπωσιακή νίκη στο Scorpion Night και ήταν ο λόγος που τον αναζητήσαμε να μας πει τον τρόπο που δουλεύει, τους στόχους που έχει η σχολή του, την πυγμαχία στην Ελλάδα και γιατί κάποιος να επιλέξει το Perama Boxing.

Βρες την τοπ σχολή πυγμαχίας εδώ

 

Δάσκαλε έχεις ένα πολύ δυνατό πυγμαχικό γυμναστήριο που όπως μαθαίνουμε δουλεύεις με πολύ μεράκι. Ποιος είναι ο στόχος της σχολής και τι αντιπροσωπεύει;

“H καλλιέργεια αθλητικής παιδείας είναι ο στόχος. Οι διακρίσεις που ακολουθούν είναι το ηθικό και μόνο επιστέγασμα που απολαμβάνουν οι αθλητές μας μέσα από αυτή την παιδεία με την προσπάθεια τους.

Είμαστε ένα εργαστήρι που δίνει την δυνατότητα να αναπτύξουν οι αθλητές μας τις σωματικές και πνευματικές του ικανότητες, στοιχεία που είναι κυρίαρχα στον ατομικό και ερασιτεχνικό αθλητισμό. Η προσπάθεια τους στηρίζεται στην συνέπεια, την πειθαρχία, το ακόνισμα της σκέψης, την άσκηση του σώματος, τον σεβασμό στον εαυτό τους και προς τους άλλους.Αυτά και μόνο είναι αρκετά για να γίνουν συγκροτημένα μέλη της κοινωνίας».

Η πυγμαχία στην Ελλάδα θεωρείς πως είναι σε άνοδο η σε κάθοδο;

«Ο ερασιτεχνικός αθλητισμός δεν είναι μπίζνες. Πάντα υπήρχαν ταλέντα που για οικονομικούς λόγους δεν έφτασαν εκεί που μπορούσαν. Πολύ περισσότερο τώρα στα χρόνια της κρίσης. Όσο όμως υπάρχουν εραστές του αθλήματος σαν εμάς(δεν είμαστε λίγοι), η τωρινή ύφεση δεν μας φοβίζει. Η πυγμαχία θα πορευτεί στο δρόμο που της αξίζει».

Υπάρχουν παιδιά στην σχολή που μπορούν να γίνουν μελλοντικοί πρωταθλητές;

«Για εμάς ο πρωταθλητισμός δεν είναι αυτοσκοπός. Κάθε αθλητής που χαίρεται το άθλημα και δουλεύει μεθοδικά όπως διδάσκεται είναι εν δυνάμει πρωταθλητής. Ναι υπάρχουν».

Με την εμπειρία σου υπάρχουν κάποιοι Έλληνες πυγμάχοι που ξεχωρίζεις εδώ στην Ελλάδα;

«Υπήρξαν στο παρελθόν, υπάρχουν στο παρόν, θα υπάρξουν και στο μέλλον, όχι μόνο στην Ελλάδα και σε διεθνές επίπεδο. Μόνο θα θέλαμε να είναι περισσότεροι και δουλεύουμε γι’αυτό».

Ένα μήνυμα στον κόσμο γιατί κάποιοι να επιλέξει το Πέραμα boxing

«Το Πέραμα δεν είναι απλά μία καθαρή επαγγελματική σχολή. Η δουλειά μας δίνει ηθική ευχαρίστηση, μας γεμίζει ψυχικά. Άλλωστε το έχουμε αποδείξει με τις συνεχείς διακρίσεις μας τόσο σε ερασιτεχνικό(2016 Πανελλήνιο πρωτάθλημα τρεις συμμετέχοντες αθλητές-τρια και τα μετάλλια, χάλκινο, ασημένιο και χρυσό), όσο και σε επαγγελματικό με την  νίκη του Αρτάκ Σεροπιαν στο Scorpion Night με νοκ άουτ στον δεύτερο γύρο. Φυσικά παρέχουμε άσκηση για όλες τις ηλικίες».