29/03/2024

Γρηγόρης Μάλλιος: «Ο Kambosos έχει την ψυχολογία του Σπαρτιάτη πολεμιστή»

Ήταν το κατάλληλο timing για τον Kambosos κι αυτό ίσως το γνώριζε καλά ο Lopez

Ο αγώνας του George Kambosos με τον Teofimo Lopez άλλαξε ημερομηνία λόγω του θετικού τεστ στον κορονοϊό που είχε ο Ονδουριανός, όμως λίγο πριν γίνει γνωστή η είδηση, ο Γρηγόρης Μάλλιος αποκάλυψε ενδιαφέροντα στοιχεία για την προετοιμασία του Έλληνα ομογενή αλλά και αυτή του Lopez. Ο Μάλλιος ανέφερε σχετικά:

«Είχα την τιμή και την χαρά να συνεργάζομαι με το team του Kambosos. Είμαι πεπεισμένος ότι σε αυτόν τον αγώνα, αν υπήρχε κάποιο timing το οποίο θα μπορούσε να χάσει ο Lopez, θα ήταν αυτό. 

Ο Lopez μετά την νίκη επί του Lomachenko πετάει στα σύννεφα. Δεν έδειχνε να έχει πάρει στα σοβαρά αυτό το ματς. Θεωρεί τον αγώνα εύκολο. Έχει έπαρση κι αυτό είναι επικίνδυνο για τους αθλητές. Αυτό είναι παγίδα…

Ο Kambosos είναι ένας παίκτης που από την πρώτη μέρα που τον γνώρισα τα τελευταία πέντε χρόνια, έχει μέσα στο κεφάλι του να γίνει παγκόσμιος πρωταθλητής. Η θέληση του είναι σιδερένια.

Δεν έχω ξαναδεί αθλητή στην πυγμαχία με τέτοια θέληση. Η ταχύτητα θα του δώσει το κάτι…παραπάνω όταν δυσκολέψει το ματς. Δεν θα κάνει πίσω… Είναι πιο γρήγορος από τον Lopez.

Ο Lopez στηρίζεται στην δύναμη του. Έχω δει σπάρινγκ του Kambosos πρόσφατα, έχω μιλήσει μαζί του, οι πιθανότητες είναι ίσες. Νιώθει ότι είναι Σπαρτιάτης πολεμιστής από την αρχαία Ελλάδα. Έχει αυτή την ψυχολογία. 

Κόντρα στο κύμα  εγώ πιστεύω ότι ο Kambosos θα κερδίσει. Δύσκολος αγώνας, αλλά είναι και για τους δύο δύσκολος. Είναι και για τον Teofimo δύσκολος. Έχει απέναντι του έναν αθλητή με τέλεια τεχνική κατάρτιση και εκπληκτική ταχύτητα. Τον Lopez τον απασχολούσε να κάνει διαφημιστικά αυτή την περίοδο. Δεν το έχει πάρει σοβαρά κι αυτό τιμωρείται».