28/04/2024

Γιώργος Στεφανόπουλος: Πιο μαχητικός ο Κβιανασβίλι απ’τον Ιωαννίδη

Ο Γιώργος Στεφανόπουλος εξήγησε μέσω της προσωπικής του σελίδας τους λόγους που έδωσε νικητή τον Νίκο Κβιανασβίλι στη αναμέτρηση με τον Σπύρο Ιωαννίδη.

«Επειδή για τον προχθεσινό αγώνα ειπώθηκαν και γράφτηκαν πολλά πρέπει να εξηγήσω κάποια πράγματα. Ξεκαθαρίζω για μια ακόμη φορά ότι αν και ανακοινώθηκε στο κοινό ότι ο supervisor ήμουν εγώ τελικά δεν ήμουν, γιατί λίγο πριν τον αγώνα μου ζητήθηκε supervisor να γίνει άλλος . Σε ό, τι αφορά τον αγώνα είναι γεγονός ότι το αποτέλεσμα με απασχόλησε πολλές ώρες μετά. Είναι γεγονός επίσης ότι έδωσα νικητή τον Κβινιασβίλι.

Αν ο αγώνας ήταν ερασιτεχνικός θα έδινα νικητή σίγουρα το Σπύρο, γιατί έπαιξε πιο τεχνικά. Δεν πρέπει να ξεχνάμε όμως ότι ο αγώνας αυτός ήταν επαγγελματικός και σε έναν επαγγελματικό αγώνα είναι ξεκάθαρα γραμμένο στους διεθνείς κανονισμούς ότι, εκτός από τα σημεία αξιολογούνται και είναι μετρήσιμα καταλυτικά στο αποτέλεσμα και η μαχητικότητα, και το ποιος παίζει πιο δυναμικά και διεισδυτικά, ποιος δείχνει να έχει την κυριαρχία στο ρινγκ, ποιος έχει το κέντρο, ποιος κάνει μπασίματα…και σε αυτό το κομμάτι ο Κβινιασβίλι υπερτερούσε.

Αν μετρούσαν μόνο τα σημεία, τα οποία το βίντεο θα δείξει τελικά ποιος τα είχε, μπορεί να τα είχε και ο Σπύρος…δεν το έχω δει ακόμα… δε θα διέφερε σε τίποτα η ερασιτεχνική από την επαγγελματική. Θα έπαιζαν όλοι τεχνικά και επιφυλακτικά και θέαμα δε θα υπήρχε. Η μαχητικότητα κάνει τη διαφορά και δίνει το θέαμα στο επαγγελματικό μποξ. Ο Σπύρος και να ήθελε να παίξει το μποξ που ξέρει και μπορεί, δε γινόταν προχθές να είναι πιο μαχητικός, αφού έπαιζε από το δεύτερο γύρο με κάταγμα στο χέρι. Τυχαίνει να έχω παρακολουθήσει την πορεία του Σπύρου, ξέρω τι δουλειά έχει κάνει και τον θεωρώ ένα πυγμάχο πολύ υψηλής κλάσεως και τον εκτιμώ και σαν αθλητή και σαν άνθρωπο και είμαι σίγουρος ότι το όνομα του θα παίξει μες στα πρώτα της επαγγελματικής πυγμαχίας στο μέλλον.

Δεν υποτιμώ τον άλλο αθλητή ούτε αμφισβητώ την αξία του, απλά δεν έχει τύχει να τον παρακολουθήσω ιδιαίτερα στην πορεία του. Αν μου ζητούσε κάποιος προγνωστικά πριν τον αγώνα, θα δήλωνα ότι ο Σπύρος θα τον πάει νοκ άουτ. Όταν είδα τον αγώνα όμως είδα ότι αν και ο Σπύρος έπαιζε τεχνικά ο άλλος ήταν πιο μαχητικός. Επειδή από το Σπύρο περιμένω πολλά και τον εκτιμώ πολύ ως αθλητή ίσως να ήμουν πιο αυστηρός από ότι έπρεπε μαζί του , δεν ήξερα κιόλας ότι παίζει με σπασμένο χέρι. Και να το ήξερα βέβαια δε θα άλλαζε κάτι αλλά αυτό μου εξηγεί απόλυτα γιατί ήταν λιγότερος ο Σπύρος προχθές από αυτό που περίμενα.

Και ο γιος μου να ήταν στη θέση του Σπύρου προχθές πάλι το Κβινιασβίλι θα έδινα νικητή, γιατί εγώ έκρινα από τη θέση που βρισκόμουν ότι ο Κβινιασβίλι έπαιξε πιο δυναμικά. Αυτό βέβαια είδα εγώ, δεν είμαι Θεός, άνθρωπος είμαι. Όπως και να χει το παιχνίδι τελείωσε και ίσως μια καλή ρεβάνς να ξεκαθαρίσει τα πράγματα».