07/05/2024

Γιώργος Στεφανόπουλος: Μάθημα επαγγελματισμού και αξιοπρέπειας από Golovkin

Tην δική του εκδοχή έδωσε ο πρόεδρος του ΣΕΠ Γιώργος Στεφανόπουλος για την σπουδαία μάχη που παρακολουθήσαμε τα ξημερώματα μεταξύ Canelo Alvarez και Gennady Golovkin. 


«Πραγματκό σεμινάριο επαγγελματικής πυγμαχίας αυτός ο αγώνας. Θα μείνει στην ιστορία αυτό το παιχνίδι. Προτείνω στους πυγμάχους του ΣΕΠ να βάλουν τουλάχιστον δέκα φορές στο ριπλέι αυτό το παιχνίδι καρέ καρέ, δευτερόλεπτο προς δευτερόλεπτο, γιατί κάθε τους κίνηση είναι ένα μάθημα επίθεσης ,άμυνας ,αποφυγής κι αντιχτυπήματος. 

Απαιτώ όμως από  όποιον θέλει να λέει ότι έχει την παραμικρή σχέση με το μποξ, να βάλει τουλάχιστον 100 φορές στο ριπλέι την αντίδραση Golovkin μετά το αποτέλεσμα. Σεμινάριο επαγγελματισμού και αξιοπρέπειας.

Επειδή η Ελλάδα έχει  δυστυχώς πολλούς  πυγμάχους, ευτυχώς όχι όλοι,  που όχι μόνο δεν ανέχονται  να χάσουν,  αλλά ούτε καν να βγουν ισόπαλοι, ας αναλύσουν όσο μπορούν το βλέμμα, το χαμόγελο, την αξιοπρέπεια Golovkin που για μένα είναι το μεγαλύτερο μάθημα αυτού του αγώνα, γιατί αποδεικνύει για μία ακόμα φορά ότι η κορυφή στο μποξ δε θέλει μόνο χέρια αλλά κυρίως προσωπικότητα. Δε χρειάζεται να πούμε τίποτα άλλο, όλα τα άλλα τα είπαν τα πρόσωπα των δύο  πυγμάχων».