19/05/2024

Γιώργος Στεφανόπουλος: Γελοιότητες τα περί χρηματισμού των διαιτητών και ότι πούλησα τον αγώνα

Πυρ και μανία εμφανίστηκε μέσω ανακοίνωσης του ο πρόεδρος του ΣΕΠ Γιώργος Στεφανόπουλος, απαντώντας σε σχόλια για τον αγώνα Νερούτσου- Κοντογιώργη και τα περί χρηματισμού των διαιτητών που του προσάπτουν. Aναλυτικά το δελτίο τύπου:


«Επειδή πολλά λέγονται και γράφονται σχετικά με το αποτέλεσμα του αγώνα αυτού, διευκρινίζω ότι, ο Κοντογιώργης κέρδισε με ένα σημείο διαφορά σε έναν αμφίρροπο αγώνα που τις εντυπώσεις κέρδισε σαφέστατα ο Νερούτσος μέχρι το δεύτερο γύρο αλλά ο αγώνας ήταν εξάγυρος.

Πριν την έναρξη κάθε σημαντικού επαγγελματικού αγώνα οι πλευρές των αντιπάλων συναποφασίζουν τι θα ισχύσει στο συγκεκριμένο αγώνα, πάντα βέβαια στα πλαίσια των επίσημων διεθνών κανονισμών. Π.χ. σε πόσα νοκ ντάουν διακοπτέται ο αγώνας, κ.α. Στη συγκεκριμένη συμφωνία το Νερούτσο εκπροσώπησα εγώ.

Συναποφασίσαμε ότι μέτρημα θα υπάρχει μόνο στην περίπτωση που θα ακουμπήσει τρίτο μέλος κάτω, όπως άλλωστε προβλέπεται από τους διεθνείς κανονισμούς επαγγελματικής πυγμαχίας τους οποίους ο κάθε πυγμάχους, οφείλει να γνωρίζει και έχει υπογράψει στο συμβόλαιό του με το ΣΕΠ ότι τους αποδέχεται.

Τέτοια συμφωνία έγινε στο καζίνο ανάμεσα στην πλευρά Μπερδέση και Γάλλου, θα γίνει και αύριο στον αγώνα της Σεμερτζόγλου με την Πολωνή και είναι σκέλος κάθε σημαντικού επαγγελματικού αγώνα.

Ενδεχομένως να μπορούσε ο διαιτητής να σταματήσει στο 2 γύρο τον αγώνα. Για λόγους που μόνο εκείνος γνωρίζει, εκτίμησε ότι δε χρειάζεται να σταματήσει τον αγώνα. Και αυτό είναι απόλυτα σύμφωνο με τους διεθνείς κανονισμούς.

Κανείς δεν παρεμβαίνει στην κρίση διαιτητών – κριτών. ΚΑΝΕΙΣ!!! Εκ του αποτελέσματος δικαιώθηκε ο διαιτητής, γιατί αποδείχθηκε ότι ο Κοντογιώργης όχι μόνο μπορούσε να συνεχίσει τον αγώνα αλλά γύρισε το αποτέλεσμα υπέρ του. Τις γελοιότητες που γράφονται περί χρηματισμού των διαιτητών και ότι πούλησα εγώ τον αγώνα θα τις αφήσω ασχολίαστες.

Αυτοί που τα λένε είναι αδαείς, απλά εκτίθενται και αποδεικνύουν περίτρανα πόσο άσχετοι είναι με την επαγγελματική πυγμαχία.Δηλαδή πούλησα το ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ που έχω χτίσει 20 τόσα χρόνια και τον αθλητή μου που έχω σπάσει τα χέρια μου δέκα χρόνια να του κάνω στόχους.

Το αφήνω στην κρίση του καθενός. Αυτός ήταν ένας αγώνας που παρά το αποτέλεσμα δεν υπήρχε χαμένος. Τηρήθηκαν όλοι οι κανονισμοί όπως προβλέπονται από την EBU στην οποία υπαγόμαστε. Όποιος δε γνωρίζει τους κανονισμούς καλό θα ήταν να ενημερωθεί.

Ήταν αγώνας επαγγελματικής πυγμαχίας και όχι ερασιτεχνικής ΄ή ποδοσφαίρου. Ο Κοντογιώργης απέδειξε την εμπειρία του και την κλάση του ως πυγμάχος.

Ο Νερούτσος απέδειξε την αξία του και κέρδισε τις εντυπώσεις. Και οι δύο πυγμάχοι ξεπέρασαν τον εαυτό τους και κέρδισαν το σεβασμό του κόσμου. Η Ελληνική επαγγελματική πυγμαχία πρόσφερε έναν αγώνα υψηλών προδιαγραφών και θεάματος. Στόχος μου είναι να έχουμε και στο μέλλον τέτοιου θεάματος αγώνες και με άλλους Έλληνες πυγμάχους.»