04/05/2024

Γιώργος Γιδάκος: Μην παίζουν με την ψυχολογία των αθλητών

Έξω απ’ τα δόντια τα είπε ξανά ο Γιώργος Γιδάκος και ο Tιγκράν Ουζλιάν αναφορικά με την μάχη Ιωαννίδη- Κβινιασβίλι, απαντώντας παράλληλα και στον Κώστα Αθανασόπουλο για τον  ισχυρισμό του, πως ο αθλητής του απέφευγε την μάχη.

«Είχαμε πλάνο να ανεβάσουμε ρυθμό στον τρίτο γύρο.  Δεν μας πήγε καλά γιατί ο Σπύρος έσπασε το χέρι του στον δεύτερο γύρο και σαν σωστός αθλητής και επαγγελματίας, συνέχισε κανονικά τον αγώνα.

Δεν είχαμε το δεξί χέρι, οπότε ποντάραμε στην κίνηση. Δεν αποφεύγαμε τον Νίκο, απλά τον αδειάζαμε. Ο αντίπαλος δεν ήταν αποτελεσματικός στα χτυπήματα του. Είχε δράση αλλά όχι αποτέλεσμα.

Η συμφωνία ήταν για τον συγκεκριμένο αγώνα, ο διαιτητής και οι κριτές να είναι αναγνωρισμένοι στον χώρο της πυγμαχίας και όχι του Kickboxing.

Oι promoters πρέπει να κάνουν ποιοτικούς αγώνες και οι διαιτητές να βγάζουν αποτέλεσμα, βάσει της αγωνιστικής απόδοσης των αθλητών κι όχι με κριτήριο, πόσα εισιτήρια και ροτόντες πουλήσει ο κάθε αθλητής.

Πρέπει να κόψουμε τις φανφάρες και να δώσουμε βάση στον αθλητή και την ποιότητα του. Να μην παίζουν  με την ψυχολογία των  αθλητών. Έχουμε 10 καλούς, μην τους χαλάσουμε κι αυτούς.

Όσον αφορά τον αγώνα περιμένουμε ακόμα το αναλυτικό αποτέλεσμα, γύρο με γύρο, κριτή με κριτή και το βίντεο, για να καταλάβουμε πως βγήκε το αποτέλεσμα. Ο καθένας θα βγάλει τα συμπεράσματα του».