17/05/2024

Βest Fighter: Το ματς Μαλιχούδη- Μπερδέση θα γίνει!

Σε επικοινωνία με την διοργάνωση Best Fighter μας τονίστηκε πως το συγκεκριμένο ζευγάρι θα αγωνιστεί κανονικά στο event. Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση:

«Η αλλαγή της ημερομηνίας της διεξαγωγής του Best Fighter λόγω πολλαπλών τραυματισμών και προβλημάτων των αθλητών και μόνο και όχι κάποιου προβλήματος που οφειλόταν στην διοργάνωση έφερε πληθώρα αναφορών και δηλώσεων στο χώρο (την ίδια ημέρα και το GLORY μεταφέρθηκε από 19 Δεκεμβρίου για τις 21 Φεβρουαρίου και το IRON CHALLΕΝGE από τις 20 Δεκεμβρίου μεταφέρθηκε στις 17 Ιανουαρίου). Με τα εισιτήρια να βρίσκονται σε δεκάδες σημεία προπώλησης, με αναρτημένη την καταχώρηση σε οπισθοσέλιδα περιοδικών και εφημερίδων με όλο το διαδίκτυο να αναφέρει τις λεπτομέρειες της διοργάνωσης και με τα τεράστια BANNER να κοσμούν αρκετές σχολές δεν μπορεί κανείς να αμφισβητήσει ότι η παράταση της διεξαγωγής έγινε καθαρά για τους αθλητές και τους θεατές.

Μια διοργάνωση που σέβεται το κοινό της, αναλαμβάνει το τεράστιο κόστος της μεταφοράς της ημερομηνίας λίγες ημέρες πριν την έναρξη για να μπορέσει να προσφέρει θέαμα ανάλογο με το κύρος της. Θα μπορούσαμε να βάλουμε άλλους αντιπάλους ή και άλλα ζευγάρια ακόμη μικρότερης εμβέλειας μόνο και μόνο για να μπορέσουμε να κάνουμε την διοργάνωση την ημέρα που ορίσαμε, όπως κάνουνε οι περισσότεροι με το ίδιο (ή και με λιγότερο λόγω χαμηλών αμοιβών) κόστος και χωρίς επιπλέον επιβάρυνση σωματική και ψυχική. Εμείς όμως προτιμήσαμε να κάνουμε αυτό που αρχικά ορίσαμε ότι μόνο οι καλύτεροι Έλληνες αθλητές αγωνίζονται στο Best Fighter και έτσι αποφασίσαμε να δώσουμε λίγο χρόνο για να ξεπεράσουν τα οποιαδήποτε προβλήματα ΑΥΤΟΙ οι μαχητές και να ειναι πανέτοιμοι.

Αρχικά επιλέξαμε την ποιο κοντινή ημερομηνία που ηταν η 10η Ιανουαρίου γιατι στις 12-13 Δεκεμβρίου ηταν το πανελλήνιο της ΠΟΚ ,στις 20 το IRON CHALLΕΝGE και μετά οι γιορτές, αλλά όλοι ζήτησαν να μεταφερθεί ποιο μετά, λόγω του ότι οι σχολές υπολειτουργούν εξ’ αιτίας των εορτών και οι αθλητές δεν κάνουν σωστές προπονήσεις. Λογικό και αποδεκτό οπότε πήγαμε για την επόμενη εβδομάδα που ήταν η 17η Ιανουαρίου και είμαστε έτοιμοι να την ανακοινώσουμε όπως είχαμε υποσχεθεί «σε λίγες ώρες από την αναγγελία της αναβολής της αρχικής ημερομηνίας». Όμως πληροφορηθήκαμε ότι το ΙRON GHALLENGE άλλαξε και αυτό ημερομηνία (έτσι απλά) και μεταφέρθηκε για τις 17 Ιανουαρίου. Έτσι και εμείς για να μην συμπέσουμε μαζί του, μεταφέρουμε την ημερομηνία μεσα στον Φεβρουαριο αρκετά μακριά από το IRON CHALLΕΝGE, κάτι που ζήτησαν ορισμένοι αθλητές και προπονητές που επιθυμούσαν να συμμετέχουν και στα δυο event.

Και ρωτούμε αυτούς που κατακρίνουν την αλλαγή της ημερομηνίας τι θα έκαναν αν βρισκόταν στην θέση του διοργανωτή; Βάση των ανωτέρω θα μεταφέρατε την ημερομηνία και αν ναι για πότε; Γιατί το »μη τήρησης των συμφωνηθέντων όρων από την πλευρά του διοργανωτή» που αναφέρονται στις δηλώσεις αφορούν μόνο την αλλαγή της ημερομηνίας που όπως τονίσαμε ήταν αναπόφευκτη και τίποτε άλλο. Ούτε για το οικονομικό και τις μεγάλες απαιτήσεις τους αφορούν, ούτε για την τεράστια προβολή που τους γίνεται!!!!!! Όσο για την αλλαγή αντιπάλου τελευταία στιγμή αν ο αθλητής δεν θέλει να αλλάξει ο αντίπαλος του μια φορά η διοργάνωση δεν το θέλει εκατό φορές γιατί έχει ξοδέψει ένα σωρό χρήματα για την προώθηση του και χρειάζεται και ένα κάρο πράγματα για την αντικατάσταση του.

Το ποιο επιθυμητό αποτέλεσμα για έναν αθλητή σε μια διοργάνωση είναι η νίκη και αν αυτή συνδυαστεί με μια υψηλή αμοιβή θα είναι το ιδανικότερο.Στην Ελλάδα δυστυχώς δεν υπάρχουν μεγάλες αμοιβές (πρώτο το best fighter ανέβασε τα κασέ των αθλητών) και άρα δεν υπάρχουν πολλές απαιτήσεις από τους διοργανωτές. Έτσι ο αθλητής επιλέγει αυτός τον αντίπαλο του κατά βάση και μετά ο διοργανωτής. Πολλές φορες και μιλάμε πάντα για τα πρώτα ονόματα του χώρου, επιλέγουν ξένους αθλητές και τις περισσότερες φορες τους κερδίζουν. Έτσι σε περίπτωση νίκης είναι ευχαριστημένοι όλοι και οι διοργανωτές και οι αθλητές. Όταν όμως έχεις να»ζευγαρώσεις» πρώτο όνομα Έλληνα με άλλο πρωτοκλασάτο τότε αρχίζουν τα δύσκολα. Κανένας δεν θέλει να είναι ο ηττημένος και να χάσει την »πρωτιά» που είχε μέχρι πρότινος. Έτσι πολλές φορές ο ένας από τους δυο πείθει τον εαυτό του και τους γύρω του… ότι είναι τραυματισμένος….. ότι δεν τα»βρίσκει» με την διοργάνωση, ότι ο αντίπαλος του δεν θα πιάσει τα κιλά, ότι έχει θέμα με την αντίπαλη σχολή, τον μάνατζερ και ένα σωρό άλλες δικαιολογίες μόνο και μόνο για να αποφύγει τον αντίπαλο του. Γι’ αυτό δεν βλέπουμε ποτέ καλούς αγώνες μεταξύ των πρώτων ονομάτων, γι’ αυτό δεν μπορέσαμε να »κλείσουμε» τα παιχνίδια που θέλουν οι θεατές γι’ αυτό δεν έγινε ποτέ το παιχνίδι Σοφοκλέους – Χατζηχρόνογλου και πολλά ακόμη.

Υπάρχουν όμως και οι εξαιρέσεις αθλητών που παίζουν με όποιον αντίπαλο τους φέρνει η διοργάνωση αλλά αυτοί είναι οι ελάχιστοι. Γιατί ένας επαγγελματίας αθλητής πληρώνεται για ένα και μόνο πράγμα. Για να ανεβεί στο ρινγκ και να παλέψει. Δεν τον ενδιαφέρει ποιον θα του φέρουν. Δεν τον ενδιαφέρει αν αγώνας θα γίνει σε στάδιο η σε χλιδάτα μέρη. Δεν τον ενδιαφέρει αν είναι Σάββατο η Κυριακή,απόγευμα ή βράδυ. ΑΥΤΟΣ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΑΘΛΗΤΗΣ. Και επιπλέον να έχει ήθος, αξιοπρέπεια και λόγο.

Το best fighter τηρεί όλους τους όρους που ζητούν οι »μεγάλοι»αθλητές και πιστέψτε ότι ζητούν αρκετά πράγματα και είναι η μόνη διοργάνωση που ειχε υπογεγραμμένα συμβόλαια μαζί τους. Απλά επειδή είχαν μάθει έως τώρα τις συμφωνίες να τις »κλείνουν» στα λόγια, είχαν συνηθίσει τελευταία στιγμή κάποιοι να κάνουν πίσω. Έτσι για το ότι δεν έπαιξε ο Σοφοκλέους τελευταία στιγμή πέρυσι φταίει η διοργάνωση; Το ότι δεν το θέλουν τελικά το παιχνίδι οι πλευρές των Μιχαλόπουλου – Παπαδόπουλου φταίει η διοργάνωση; Και το ότι ο Χατζηχρόνογλου δεν θέλει να παίξει με τον Μήσια είναι αθέτηση συμφωνίας με την διοργάνωση; Όταν η διοργάνωση είναι σε όλα εντάξει απέναντι σου δεν την κάνεις χάρη που συμμετέχεις σε αυτή, είναι συμφωνία επαγγελματική με αμφότερα τα μέλη κερδισμένα. Και επειδή υπάρχουν και τα συμβόλαια με όρους και προκαταβολές (στην διάθεση οποιοδήποτε δημοσιογράφου) αυτά που ισχυριζόμαστε τα αποδεικνύουμε κιόλας.

Ως αναφορά την απάντηση μας στις δηλώσεις Χατζηχρόνογλου, αρχικά προτείναμε άλλον Έλληνα αντίπαλο στον Αλέξανδρο (όταν μας ανακοίνωσε η πλευρά του Μήσια ότι δεν προλαβαίνουν να πιάσουν τα κιλά) και τον απέρριψε με την αιτιολογία ότι δεν είναι του επίπεδου του. Όταν του δώσαμε την δυνατότητα να επιλέξει αυτός η απάντηση ήταν ότι δεν υπάρχει κανένας(διαθεσιμος) και η μόνη λύση ήταν αντίπαλος από το εξωτερικό. Αυτό όμως δεν μπορούσε να γίνει γιατί το concept για τα main event δεν το επιτρέπει. Έτσι θεωρήσαμε ότι με την μεταφορά της ημερομηνίας ο αντίπαλος θα είχε τον χρόνο να χάσει τα κιλά του και δεν θα υπήρχε πρόβλημα. Όμως η απάντηση ήταν και πάλι αρνητική… ΔΕΝ ΠΑΙΖΟΥΜΕ ΟΥΤΕ ΜΕ ΜΗΣΙΑ σε αλλαγή ημερομηνίας. Και τέλος εξετάστηκε το ενδεχόμενο για ξένο αθλητή σε αγώνα super fight. Ήδη ο αντίπαλος του Μήσια και αντικαταστάτης του Χατζηχρόνογλου έχει βρεθεί και την άλλη εβδομάδα θα ανακοινωθεί.

Στις δηλώσεις Παπαδόπουλου έχουμε να πούμε ότι επαλειμμένα τους τονίσαμε ότι η πλευρά του Μιχαλόπουλου δεν θα συναινέσει για να γίνει το παιχνίδι για πολλούς λόγους με κυριότερο, αυτόν του τραυματισμού του (που δεν λέει να αναρώσει ούτε μέχρι την νέα ημερομηνία) και έναν δεύτερο ότι έχουν ήδη παίξει τρεις φορές και δεν θα έχει ενδιαφέρον. Και έτσι προτείναμε νέους αντιπάλους για τον Στέλιο τους οποίους απέρριψαν. Οι ίδιοι πρότειναν μόνο τον αθλητή Πεζμάν Ταφτί !!!!! που δεν είχε τις αντίστοιχες προδιαγραφές για να είναι στα main event της διοργάνωσης. Αρκετές ήμερες πριν την αλλαγή της ημερομηνίας προσπαθούσαμε να επικοινωνήσουμε με τον μάνατζερ του Στέλιου για να βρούμε από κοινού ημερομηνία (για να μην συμπέσει μαζί με το battle που είχε ανακοινωθεί ότι θα γίνει 31 Ιανουαρίου!!!)και να βρούμε λύση για τον αντίπαλο του Στέλιου. Όμως δεν υπήρχε απάντηση στα συνεχή τηλεφωνήματα και μηνύματα μας. Έτσι θεωρήσαμε ότι η συμμετοχή του Στέλιου δεν μπορεί να υφίσταται και ανακοινώσαμε την ακύρωση του παιχνιδιού.

Στην θέση του ζευγαριού όπως ήδη έχουμε ανακοινώσει θα βρεθούν οι νικητές που θα προκύψουν από τετράδα στα -70 κιλά. Οι τέσσερις υποψήφιοι έχουν βρεθεί και θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες.

Τέλος η αναμέτρηση του Τάσου Μπερδέση με τον Χαρίλη Μαλιχούδη θα πραγματοποιηθει όπως αρχικά είχε προγραμματιστει.

Επειδή εμείς στο best fighter θέλουμε μόνο επαγγελματίες συνεργάτες γιατί έτσι μόνο δουλεύουμε,καλούμε μόνον αυτούς κοντά μας. Αθλητές υπάρχουν πάρα πολλοί καλοί στην Ελλάδα, κίνητρα χρειάζονται για να γίνουν και καλοί επαγγελματίες. Εμείς θεωρούμε ότι τα έχουμε και το μέλλον είναι αυτό που θα μας δικαιώσει η θα μας απορρίψει».