05/05/2024

Βαγγέλης Μουρατίδης: Θέλω να αγωνιστώ μπροστά στο Ελληνικό κοινό

Η συμφωνία του Βαγγέλη Μουρατίδη με τον ΣΕΠ ανοίγει μία νέα πόρτα για τον Έλληνα πυγμάχο που σύντομα ανακοινώνει τους νέους του αγώνες. 


Ο «Ολλανδοθρεμένος» Μουρατίδης μίλησε στο Fightsports.gr για τους νέους του στόχους, το Ολλανδικό και επίπεδο πυγμαχίας, ενώ εξέφρασε την επιθυμία του να αγωνιστεί μπροστά στο Ελληνικό κοινό. Αναλυτικά η συνέντευξη:

Βαγγέλη, πρόσφατα υπέγραψες μία σημαντική συμφωνία με τον Σ.Ε.Π. Τι θέλεις να πετύχεις μέσω του συνδέσμου; Ποιος είναι ο στόχος σου;

«Είμαι πολύ χαρούμενος για αυτή τη συμφωνία και θέλω να ευχαριστήσω όλα τα μέλη του Σ.Ε.Π. και προσωπικά τον κ. Στεφανόπουλο για αυτό. Η επαγγελματική πυγμαχία στην Ελλάδα αναπτύσσεται και αυτό ήταν ένα κίνητρο για να επιστρέψω εδώ.

Στόχος μου είναι να φτάσω όσο πιο ψηλά μπορώ στην επαγγελματική πυγμαχία και βήμα – βήμα να καταφέρω να βρεθώ και να αγωνιστώ σε σημαντικές διοργανώσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό.»

Έχεις αγωνιστεί στα ρινγκ της Ολλανδίας και φυσικά έχεις γνώση των ελληνικών ρινγκ. Ποιες διαφορές εντοπίζεις στις δύο χώρες, συγκριτικά με το επίπεδο των δύο χωρών;

«Στην Ολλανδία το άθλημα και το σύστημα της πυγμαχίας είναι πολύ καλά οργανωμένο. Οι διοργανώσεις είναι υψηλού επιπέδου, οι προπονητές έχουν πολλές γνώσεις γύρω από το αντικείμενο και οι περισσότερες ομάδες λειτουργούν με σωστό τρόπο και με στόχο το αποτέλεσμα.

Όσον αφορά τους αθλητές, το επίπεδο είναι ανεβασμένο. Παίζουν περισσότερο το Aμερικάνικο στιλ, δηλαδή κοντινή απόσταση και πολλά και δυνατά χτυπήματα.»

Ποια είναι η ομάδα ανθρώπων που βρίσκεται γύρω σου και τι πρόγραμμα ακολουθείς καθημερινά;

«Έχω την ευλογία να συνεργάζομαι με ανθρώπους που γνωρίζουν καλά το αντικείμενό τους, πιστεύουν πολύ σε εμένα και που τους εμπιστεύομαι. Προπονητής μου είναι ο Γιάννης Μονοκάνδηλος, ο οποίος είναι και ο δάσκαλος του Vladimir Boxing Club στη Θεσσαλονίκη.

Με τον Γιάννη περνάμε πολλές ώρες της ημέρας μαζί, αφού προπονούμαι πρωί και απόγευμα καθημερινά. (Μικρή παρένθεση) Όταν αποφάσισα να γίνω επαγγελματίας είπα ότι θα το κάνω όπως πρέπει, δηλαδή δεν θα ασχολούμαι με τίποτα άλλο, αυτή θα είναι η δουλειά μου, απαιτεί θυσίες όλο αυτό, αλλά μέχρι στιγμής νομίζω ότι αξίζει τον κόπο. Επίσης, καθημερινά δίνω μεγάλη σημασία στη διατροφή μου μαζί με τη Διατροφολόγο μου τη Μαρία Δάλλα.

Κάποιες μέρες κάθε βδομάδα χαλαρώνω από την πίεση της προπόνησης με μασάζ και θεραπείες στο Κέντρο Φυσιόκοσμος, σε συνεργασία με τους πολύ έμπειρους φυσικοθεραπευτές Γιώργο Μαυρίδη και Κωνσταντίνο Μιχαηλίδη.

Ένα ευχαριστώ από καρδιάς θέλω να πω και στους μεγάλους χορηγούς μου, την ADIDAS και τον κ. Γιώργο Θεοδωρίδη της Olympus Sport και την HYPERCUBE του κ. Βάκχου Λεσκασέλη.»

Θα σε δούμε σε αγώνες εντός Ελλάδος σε κάποια εγχώρια διοργάνωση;

«Θέλω να παίξω εντός Ελλάδος και θα ήταν μεγάλη χαρά και τιμή να αγωνιστώ στον πρώτο μου αγώνα μπροστά στο ελληνικό κοινό. Από εκεί και πέρα προς το παρόν δεν μπορώ να ανακοινώσω κάτι, ο μάνατζέρ μου βρίσκεται σε επαφές με κάποιους διοργανωτές και γενικά είμαι ανοιχτός να συζητήσω οποιαδήποτε σοβαρή επαγγελματική πρόταση.»

Υπάρχει κάποιος Έλληνας αθλητής που θα ήθελες να αντιμετωπίσεις;

«Σίγουρα υπάρχουν πολλοί αξιόλογοι αθλητές. Προσωπικά νιώθω έτοιμος να αντιμετωπίσω οποιονδήποτε βρίσκεται στην κατηγορία μου.»

Ένα μήνυμα για το μαχητικό κοινό. Τι να περιμένει από εσένα το 2019;

«Μία δυνατή σεζόν το 2019. Ήρθα για να αφήσω τη σφραγίδα μου και την υπογραφή μου. Θέλω να προσφέρω ουσία και θέαμα.»