29/04/2024

Αρτούρ Μικαελιάν: «Θα βγάλουμε νέους Ολυμπιονίκες στην πυγμαχία»

Με 4 μετάλλια στις αποσκευές τους (3 χρυσά και 1 αργυρό) επέστρεψαν πριν λίγες μέρες από την Αρμενία οι 4 νεαροί πυγμάχοι του Μπάλιος team και βρέθηκαν μαζί με τον προπονητή τους Αρτούρ Μικαελιάν στα γραφεία του fightsports για μια πρώτη γνωριμίας αφού ανοίγουν σε μια γενιά που αφήνει πολλές υποσχέσεις για το μέλλον της ερασιτεχνικής πυγμαχίας στην Ελλάδα. Δείτε τι μας είπε αρχικά ο κος Μικαελιάν:

Ξέρουμε ότι προσπαθούσατε καιρό να συμμετάσχετε σε αυτό του τουρνουά, πως και τα καταφέρατε φέτος;

Η πυγμαχία ξεκινάει από τις μικρές ηλικίες. Δεν μπορείς να ξεκινήσεις 16-7 χρονών και να κάνεις διακρίσεις μετά. Εδώ και 3-4 χρόνια δουλεύουμε με τα παιδιά και προσπαθώ να βρω με γνωριμίες έξω, στο Ανατολικό μπλοκ κυρίως όπου παίζουν από μικρά παιδιά αγώνες, τουρνουά αλλά μετά πρέπει να βρεις και λεφτά για να πας. Εκεί μας βοήθησαν κάποιο χορηγοί, Oral B,  Gillette, και το Πλαίσιο με τον κ. Γκεράρδο  και τους ευχαριστώ πολύ, τα παιδιά οι γονείς που μας βοηθήσανε να παίξουμε αυτό το τουρνουά. Να ευχαριστήσω επίσης και την Ομοσπονδία Πυγμαχίας που αγκάλιασε την πρότασή μας για το τουρνουά και μας βοηθούν όσο μπορούν.

Είχατε πολλές επιτυχίες, όλα τα παιδιά πήραν μετάλλιο, περιμένατε να πάτε τόσο καλά;

Πρώτη φορά ηλικίες 8-12 ετών παιδιά βγήκαν έξω και μας έβγαλαν ασπροπρόσωπους.

Περίμενα για ένα μετάλλιο αλλά τα 3 χρυσά και το ένα ασημένιο ήταν πάνω από ότι περίμενα. Οι ξένοι προπονητές δεν το πίστευαν ότι τα πήγαμε τόσο καλά γιατί οι αντίπαλοι ήταν πολύ πιο έμειροι. Ο Κων/νος που έχασε στον τελικό έχασε από έναν αθλητή ένα χρόνο μεγαλύτερο και με 22 αγώνες – 22 νίκες. Ο Ανδρόνικος έπαιξε πρώτη μέρα με ένα παιδί που είχε 60 αγώνες τουλάχιστον. Οι δικοί μας έπαιζαν για πρώτη φορά έξω.

Οι επόμενοι στόχοι σας ποιοι είναι;

Στόχος μας είναι να παίξουμε στα Παγκόσμια και Πανευρωπαϊκά Σχολικά τουρνουά που έχουν μπει κανονικά πια στο πρόγραμμα της AIBA να έχουν 10-12 αγώνες διεθνείς μέχρι τα 13 τους και πιστεύω ότι θα πάρουν και εκεί μετάλλια. Επίσης, περιμένουμε και για του χρόνου προσκλήσεις και για άλλα διεθνή τουρνουά, με πιο μεγάλη συμμετοχή από αυτό που παίξαμε τώρα.

Με πολύ δουλειά και στήριξη από όλους, πιστεύω ότι μπορούμε να βγάλουμε και Ολυμπιονίκες κάποια στιγμή.

Λίγο τρακαρισμένα αλλά εμφανώς χαρούμενα για την μεγάλη επιτυχία τους στο διεθνές τουρνουά εμφανίστηκαν και του παιδιά του Μπάλιος team που επιβεβαίωσαν την δήλωση του προπονητή τους λέγοντας μας ότι παρά το μικρό της ηλικίας τους, προπονούνται στο άθλημα ήδη εδώ και αρκετά χρόνια και έχουν πολλές ελπίδες και υψηλές βλέψεις για το μέλλον ενώ υποσχέθηκαν σκληρή δουλειά πάνω από όλα.

Την ελληνική αποστολή αποτελούσαν οι:

Δριζος Κων/νος ασημένιο

Φασουλής Ραφαηλ χρυσό

Βασιλακης Γιαννης χρυσό

Λιαπης Ανδρονικος χρυσο