03/05/2024

Αποτελέσματα επαγγελματικών αγώνων ΣΕΠ και σχόλια

Ολοκληρώθηκε η πρώτη αγωνιστική του PRO BOXING CHALLENGE και τα αποτελέσματα, όπως τα δημοσίευσε το boxingnews.gr μιας και δεν έχουμε επίσημη ενημέρωση από τον ΣΕΠ, είναι τα εξής:

ΓΙΑΧΑΛΗΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ  VS  ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ  ΝΙΚΗΤΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΚΑΤΣΑΛΟΥΛΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ  VS  ΓΕΩΡΓΌΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ  ΝΙΚΗΤΗΣ ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ

ΝΕΡΟΥΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ  VS  ΛΑΠΠΑΣ ΑΡΗΣ  ΝΙΚΗΤΗΣ ΝΕΡΟΥΤΣΟΣ ΜΕ ΤΕΧΝΙΚΟ ΝΟΚ ΑΟΥΤ

ΣΤΕΦΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ  VS  ΜΟΤΣΑΚΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ  ΝΙΚΗΤΗΣ ΜΟΤΣΑΚΟΣ ΜΕ ΤΕΧΝΙΚΟ ΝΟΚ ΑΟΥΤ

ΚΥΡΙΜΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ  VS  ΓΑΛΑΤΟΥΛΑΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣ  ΝΙΚΗΤΗΣ ΚΥΡΙΜΗΣ

ΚΑΒΒΑΔΙΑΣ ΚΩΣΤΑΣ  VS  ΚΟΣΤΑ ΑΛΕΞ  ΝΙΚΗΤΗΣ ΚΟΣΤΑ

Μετά το τέλος, εξέδωσε ανακοίνωση και ο πρόεδρος του ΣΕΠ Γιώργος Στεφανόπουλος αλλά πριν περάσουμε σε αυτή θα ήθελα να σχολιάσω μερικά πράγματα, κάποιες σοβαρές ελλείψεις στην πληροφορίση των τρίτων. Από την αρχή της ανακοίνωσης του ΣΕΠ έχουμε δει με ενδιαφέρον αυτή την κίνηση αφού όντως η επαγγελματική πυγμαχία (και όχι μόνο αυτή) χρειάζεται μια οργάνωση ώστε να λειτουργήσει σωστά.

Χαιρόμαστε επειδή μετά τις ανακοινώσεις ακολούθησε και η πραγματοποίησή τους με τις εκδόσεις επαγγελματικών καρτών και την πρώτη αγωνιστική αλλά, πρέπει να υπάρξει πολύ περισσότερη ενημέρωση από τον ΣΕΠ προς  τρίτους και ιδιαίτερα τα ΜΜΕ  για το πως ακριβώς λειτουργεί το σύστημα του ΣΕΠ. Ιδιαίτερα το αγωνιστικό σύστημα και μιλάμε φυσικά για επίσημη ενημέρωση, όχι μέσω τρίτων σάιτ όπως το boxingnews.gr, εκτός αν τα άρθρα του θεωρούνται και επίσημες τοποθετήσεις του ΣΕΠ. Ας περάσουμε στα ερωτήματά μας:

Καταρχάς, έγινε μια αγωνιστική, βγήκαν 6 αγώνες με τους νικητές τους και δεν ξέρουμε επίσημα πόσους γύρους έπαιξαν (φαντάζομαι τέσσερις) σε ποια κιλά έπαιξαν, πως αντιστοιχούν αυτά με τις επίσημες κατηγορίες της EBU και με ποιες προϋποθέσεις έγιναν οι επιλογές των συγκεκριμένων αθλητών από το σύνολο αυτών που έβγαλαν κάρτα επαγγελματία μέσω του ΣΕΠ.

Επίσης, δεν γνωρίζουμε πως ακριβώς θα λειτουργήσει το σύστημα των αγωνιστικών, ποιο είναι το επόμενο βήμα δηλαδή για όλους τους εμπλεκόμενους της 1ης αγωνιστικής. Δηλαδή, θα παίξουν οι νικητές στην 2η αγωνιστική; Θα γίνουν πολλές ξεχωριστές αγωνιστικές και οι νικητές θα παίξουν σε ένα συγκεντρωτικό event;Θα υπάρξουν κάποια rankings; Αν ναι πως θα λειτουργήσουν αυτά; Τι γίνεται με τους χαμένους των αγωνιστικών; Αποκλείονται μέχρι το επόμενο πρωτάθλημα του χρόνου; Τα συγκεκριμένα παιχνίδια θα μπουν στο boxrec;

Αυτές και άλλες πολλές είναι οι απορίες που έχουμε για την λειτουργία του ΣΕΠ και καλό θα είναι να υπάρξει καλύτερη ενημέρωσης προς ΟΛΑ τα μέσα ώστε να μπορούμε και εμείς να μεταφόρουμε σωστά το έργο το οποίο γίνεται από τον ΣΕΠ για την επαγγελματική πυγμαχίας.

.

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση του Γ. Στεφανόπουλου:

Τώρα που η πρώτη αγωνιστική του επαγγελματικού πρωταθλήματος πυγμαχίας είναι γεγονός, οφείλω να πω πολλά ευχαριστώ! Πριν από τα ευχαριστώ θέλω να πω πόσο γεμάτος και δικαιωμένος νιώθω μετά τη χθεσινή βραδιά.

Παρότι είναι μόνο η αρχή εγώ νιώθω ότι εχθές έγιναν πολλά και σπουδαία πράγματα στην πυγμαχία. Καταρχήν ένιωσα έντονα την αγάπη των μαθητών μου από το ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ που χωρίς αυτούς δε θα χε γινει η χθεσινή αγωνιστική. Δούλεψαν μέχρι αργά τη νύχτα της Παρασκευής και όλο το Σάββατο για να ναι όλα έτοιμα. Το ήξερα ότι οι αθλητές μου με αγαπούν αλλά αυτές τις δυο μέρες έκαναν τεράστια προσπάθεια να μου το δείξουν έμπρακτα και τους ευχαριστώ πάρα πολύ και είμαι υπερήφανος που έχτισα το ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ με τέτοιους ανθρώπους.

Αυτό για ένα δάσκαλο είναι η μεγαλύτερη ευτυχία και ικανοποίηση. Μεγαλύτερη και από κύπελλα και από μετάλλια που θα μπορούσαν να κερδίσουν. Ένιωσα έντονα επίσης την ανάγκη των φιλάθλων να απολαύσουν πυγμαχία. Μέσα σε ένα κατάμεστο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ υπήρχε απόλυτη ησυχία, γιατί ο κόσμος παρακολουθούσε με αφοσίωση και σεβασμό το θέαμα. Ένιωσα την ελπίδα και τη χαρά των ανθρώπων της πυγμαχίας που είδαν το άθλημά μας να ξαναγεννιέται κάτω από σωστές συνθήκες και από ανθρώπους που το αγαπούν και το σέβονται. Είδα πολιτισμό από όλους. Από θεατές,από προπονητές και από πυγμάχους. Είδα ποιότητα κι επίπεδο αγώνων και αυτό δίνει ελπίδες για το μέλλον.

Είδα τους παλιούς μου συναθλητές να είναι δίπλα μου, ενωμένοι για να ξαναπάμε μαζί την πυγμαχία εκεί που ήταν και ακόμα παραπάνω. Είδα ανθρώπους καλοπροαίρετους που ήταν έτοιμοι να συμβουλεύσουν και να μην κατακρίνουν για τις ατέλειες που σίγουρα θα υπήρξαν. Είδα ανάμεσα στον κόσμο ηλικιωμένους ανθρώπους κι ένα ζευγάρι που ήρθε με το μωρό του να δει πυγμαχία. Αυτό είναι πολύ σοβαρό και είναι στόχος . Η πυγμαχία είναι για όλους.Η χθεσινή βραδιά ήταν γεμάτη θετικά μηνύματα από παντού και για πολλούς αποδέκτες. Η χθεσινή βραδιά δεν ήταν απλά αγώνες πυγμαχίας.

Για μένα σήμαινε πολύ περισσότερα. Σήμαινε ότι όταν αγαπάς πολύ κάτι, ακόμα κι αν δέχεσαι πόλεμο ακόμα κι αν έχεις τις χειρότερες συνθήκες, αν το κάνεις έντιμα, καθαρά, με καλή ομάδα, με αγάπη, με επιμονή, με ειλικρίνεια και κυρίως χωρίς να έχεις στόχο το προσωπικό σου συμφέρον, θα βρεθούν οι άνθρωποι που μιλάς την ίδια γλώσσα, θα το εκτιμήσουν και θα το πετύχεις. Για μένα αυτή είναι η ουσία της χθεσινής βραδιάς. Ευχαριστώ όσους ήρθαν εχθές στο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ αλλά και όσους δεν ήρθαν αλλά στηρίζουν αυτό το νέο ξεκίνμα όπως μπορούν.

Ευχαριστώ τους χορηγούς μου, Το Μάκη Τριανταφυλλόπουλο και το zougla.gr που μου δείχνει για μία ακόμα φορά την αγάπη του και έχει πιστέψει αυτό που κάνω και το στηρίζει πολύπλευρα αλλά και το Χρήστο Γάτση που παρουσιάζει την πυγμαχία στον κόσμο της ζούγκλας με τον καλύτερο τρόπο.Το Γιώργο Σπανό και την ΕΤΕΚΑ για το σεβασμό του και την υποστήριξή του και την εμπιστοσύνη που μου έδειξε, τη Ρεγγίνα Περσάνη που έχουμε άψογη συνεργασία και είναι τέλεια επαγγελματίας και μας προσφέρει τον υψηλής ποιότητας αθλητικό εξοπλισμό της, τη vip promotion που κάλυψε εξ ολοκλήρου όλο το έντυπο υλικό που χρειαστήκαμε,

τη HEALTH ASSISTANCE, τα υπερσύγχρονα ιδιωτικά ασθενοφόρα που ήταν εκεί όλη τη βραδιά για παν ενδεχόμενο, τα νοσοκομεία ΛΑΪΚΌ και ΑΡΕΤΑΙΕΙΟ, που κάνουν τις ιατρικές εξετάσεις στους πυγμάχους και ειδικά τις δύο τελευταίες εβδομάδες που πήγαν πάρα πολλοί πυγμάχοι μαζεμένοι για να προλάβουν το πρωτάθλημα, το δήμο Περιστερίου που έχει παραχωρήσει στο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ αίθουσα μες στο Ολυμπιακό στάδιο Πυγμαχίας και κάναμε τους αγώνες, και τελευταίο άφησα το μαθητή μου το Μάκη Παγγίδη που με το boxingnews.gr έβαλε την επαγγελματική πυγμαχία και το ΣΕΠ εκεί που έπρεπε να βρίσκεται.

Τα καλύτερα έρχονται … σας ευχαριστώ όλους.