29/04/2024

Αναβάλλεται το Pro Boxing Challenge

Ο πρόεδρος του ΣΕΠ Γιώργος Στεφανόπουλος ανακοίνωσε πως αναβάλλεται το Pro Boxing Challenge που θα γινόταν στις 3 Ιουνίου. Διαβάστε αναλυτικά τους λόγους:


«Είμαι στη δυσάρεστη θέση να ανακοινώσω ότι το event που προετοιμάζαμε εδώ και μήνες με τον Γιώργο Περγιάλη δε θα πραγματοποιηθεί. Ο πολύ σοβαρός λόγος που μας οδήγησε σε αυτή την απόφαση είναι το γεγονός ότι οι μισοί σχεδόν πυγμάχοι δεν πληρούσαν τις προδιαγραφές που επιτάσσει η EBU για τον ιατρικό έλεγχο που προβλέπεται πριν από τη συμμετοχή ενός επαγγελματία πυγμάχου σε αγώνα.

Για πρώτη φορά από το 2014 που υπάρχει ο ΣΕΠ, το εθνικό σύστημα υγείας κατέβασε ρολά και από το Πάσχα και μετά δεν εξέδωσε ούτε ένα παραπεμπτικό για μαγνητική εγκεφάλου για τους πυγμάχους. Κάθε πρωί τον τελευταίο μήνα βρισκόμουν σε κάποιο δημόσιο νοσοκομείο παρακαλώντας για παραπεμπτικά …η απάντηση ήταν από παντού η ίδια…»υπάρχει πλαφόν στην έκδοση παραπεμπτικών» .

Εννοείται ότι και ιδιώτες γιατροί δεν μπορούσαν να εξυπηρετήσουν με κανένα τρόπο… Επιστράτευσα κάθε φίλο και γνωστό γιατρό, νοσοκόμο, μέχρι και φαρμακοποιό αλλά η απάντηση ήταν πάντα η ίδια «Υπάρχει πλαφόν στις μαγνητικές εγκεφάλου και όχι μόνο…» δυστυχώς ζούμε σε μια χώρα που δεν αναγνωρίζει στους αθλητές το δικαίωμα για προληπτικό ιατρικό έλεγχο ‘.

Εγώ όμως δίνω λόγο στην EBU που έχει υψηλά στάνταρ και θεωρεί δεδομένο το πακέτο των εξετάσεων που επιβάλλει στις χώρες που υπάγονται σε αυτήν. Το κόστος αυτών των εξετάσεων είναι ιδιαίτερα υψηλό και εννοείται ότι δεν μπορεί να το αναλάβει ένας πυγμάχος. Κατόπιν αυτών, αποφασίσαμε με το συνδιοργανωτή μου Γιώργο Περγιάλη παρά το οικονομικό κόστος που έχει ήδη για μας αυτή η αναβολή να σταματήσουμε αυτή τη διοργάνωση. Δεν αναλαμβάνω το ρίσκο να μπει στο ρινγκ ούτε ένας πυγμάχος χωρίς να είμαι βέβαιος ότι είναι υγιέστατος.

Εξαντλήσαμε μέχρι και σήμερα κάθε δυνατό περιθώριο ώστε να μη φτάσουμε σε αυτή την απόφαση. Δυστυχώς όλες μας οι προσπάθειες απέτυχαν.Παρά την αρνητική εξέλιξη που ούτε εμείς ως διοργανωτές δεν περιμέναμε θέλω με το συνδιοργανωτή μου Γιώργο Περγιάλη να ευχαριστήσουμε ένα σύνολο ανθρώπων που δούλεψαν για την προετοιμασία αυτού του event.

Καταρχήν ευχαριστώ τους ανθρώπους που φρόντισαν να υποστηριχθεί χορηγικά η διοργάνωση το Μάνθο Πάγγαλο, διευθυντή πωλήσεων της LG, την εταιρία ηλεκτρολογικών ειδών EXPERT, τον Ηλία Μαστρανδρέα και τη SEVEN HELLAS, την ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ BEER και τον Κώστα Ντέμο, τον Τάκη Παναγιωτόπουλο με το κατάστημα ΧΡΩΜΑΤΑ -ΥΔΡΑΥΛΙΚΑ στο Περιστέρι, το γιατρό του ΣΕΠ Γιάννη Καλλιάτσο που ήδη έχει προσφέρει πολλά και ήταν πρόθυμος να προσφέρει ακόμα περισσότερα για να γίνει η διοργάνωση, τη γιατρό του ΑΡΕΤΑΙΕΙΟΥ κα Σοφία Φονταρά που έσπευσε να βρει λύσεις και με στηρίζει στον τομέα αυτό, τον Ηλία Μερεντίτη από το υπουργείο υγείας που προσπάθησε με κάθε τρόπο να εξασφαλίσουμε παραπεμπτικά, τον Όμιλο Ιατρική Διάγνωση και την κα Καζάνη που στήριξαν τους πυγμάχους στο μεγαλύτερο βαθμό που μπορούσαν.

Προσπαθήσαμε όλοι πολύ αλλά το σύστημα υγείας της χώρας μας μας ξεπέρασε όλους. Ευχαριστώ πολύ το Χάρη Μαριόλη μελλοντικό Πρόεδρο της ΕΟΠ για το ενδιαφέρον του, ζητώ συγγνώμη από τους άμεσα εμπλεκόμενους πυγμάχους και προπονητές αλλά κάποια πράγματα είναι πολύ σοβαρά και δεν προσπερνιούνται.

Ευχαριστώ πάρα πολύ το Μάκη Τριανταφυλλόπουλο που είχε ήδη οργανώσει τη βιντεο -κάλυψη και μετάδοση του event από τη ζούγκλα. Τέλος ευχαριστώ το συνδιοργανωτή μου Γιώργο Περγιάλη που λειτουργήσαμε όλο αυτό τον καιρό σαν ένας άνθρωπος. Δεσμευόμαστε και οι δυο ότι μόλις λυθούν τα πρακτικα θέματα οι ζώνες μας θα ξαναμπούν σε διεκδίκηση».