06/05/2024

Αλέκος Παπαϊωσήφ στο Zulu Cast Talk: «Η πυγμαχία διαμόρφωσε την ζωή μου»

Μία ακόμη ενδιαφέρουσα συνέντευξη στο Zulu Cast Talk

Το επεισόδιο #192 του podcast Zulucast Talk φιλοξένησε τον προπονητή πυγμαχίας Αλέκο Παπαϊωσήφ, προσφέροντας μια συναρπαστική συζήτηση γύρω από τον κόσμο της πυγμαχίας και την επίδραση της, στη ζωή του. Στο επεισόδιο αναδεικνύεται ο σπουδαίος ρόλος της πυγμαχίας στη ζωή του, τι τον ώθησε να ακολουθήσει αυτή την πορεία, τις βασικές αρχές και αξίες που προωθεί στους μαθητές του, τη σημασία της πυγμαχίας στη σύγχρονη εποχή και πώς ο ίδιος βλέπει το μέλλον του αθλήματος. Τέλος, συζητήθηκαν οι μεγάλοι αγώνες πυγμαχίας που αναμένεται να δούμε το 2024.

Ο Αλέκος Παπαϊωσήφ γεννήθηκε το 1976 στην Αθήνα. Υπηρέτησε την στρατιωτική του θητεία το 1995-1996 ως καταδρομέας του Πεζικού όπου αποφοίτησε από το σχολείο Βατραχανθρώπων (Ο.Υ.Κ). Το 2001 κατατάχτηκε στο Λιμενικό Σώμα ενώ τα τελευταία χρόνια υπηρετεί στην Μονάδα Υποβρυχίων Αποστολών ως εκπαιδευτής Πυγμαχίας.

Ξεκίνησε να πυγμαχεί το 1987 με προπονητή τον πατέρα του Γιάννη Παπαϊωσήφ και έκτοτε έχει διατελέσει πρωταθλητής Ελλάδος, πρωταθλητής ενόπλων δυνάμεων & σωμάτων ασφαλείας και μέλος της εθνικής ομάδος Πυγμαχίας επί σειρά ετών.

Το 2009 αποφάσισε να κρεμάσει τα γάντια του και έκτοτε έχει ξεκινήσει την προπονητική του καριέρα. Είναι ιδιοκτήτης του PAPAIOSIF BOXING FAMILY στον Πειραιά, που λειτουργεί από το 1965 και κληρονόμησε από τον πατέρα του Γιάννη Ιωσήφ.