05/05/2024

Άννα Χατζή: Η δουλειά του Οικονόμου πριν τους αγώνες είναι εκπληκτική

Τον προπονητή της στο Fight Academy, Βασίλη Οικονόμου, αποθέωσε η πυγμάχος Άννα Χατζή, που μίλησε στο Fightsports.gr για το πως μυήθηκε στις πολεμικές τέχνες, τους στόχους αλλά και την αγωνιστική δράση που ακολουθεί. Αναλυτικά η συνέντευξη:

Στο Fight Academy θα μάθεις μποξ!

Άννα ασχολείσαι με ένα απαιτητικό άθλημα όπως η πυγμαχία. Πως προέκυψε αυτό κι αν θα συμβούλευες και άλλους να ασχοληθούν;

«Η αλήθεια είναι ότι δεν είχα ασχοληθεί ποτέ στη ζωή μου με τον αθλητισμό. Τελειώνοντας το σχολείο αποφάσισα να ασχοληθώ με κάτι διαφορετικό και ξεκίνησα kick boxing στο Fight Academy. Πολύ γρήγορα, όμως, με κέρδισε η πυγμαχία και δεν με κάλυπτε πια η απλή προπόνηση. Ήθελα να μάθω την τέχνη αυτή γρήγορα και καλά, ν’ ανταγωνιστώ, να παίξω αγώνες. Ασφαλώς και θα συμβούλευα τον καθένα, ανεξαρτήτου ηλικίας και φύλου ν’ ασχοληθεί με το μαγικό αυτό άθλημα, και απευθυνόμενη σε νέους και νέες να δοκιμάσουν την αγωνιστική πλευρά την πυγμαχίας».

Έχεις στο πλευρό σου έναν πολύ έμπειρο προπονητή όπως ο Βασίλης Οικονόμου. Τι σε συμβουλεύει πριν τους αγώνες σου;

«Ο Βασίλης Οικονόμου είναι ο καλύτερος δάσκαλος που θα μπορούσα να έχω στο πλευρό μου. Η δουλειά που κάνει πριν τους αγώνες μας είναι εκπληκτική. Οι συμβουλές του είναι κομμένες και ραμμένες πάνω στον κάθε αθλητή κ στον εκάστοτε αντίπαλο. Πριν ανέβω στο ρινγκ, πλην των συμβουλών τακτικής, ακούω: «Συγκέντρωση και ροή! Κάνε ό,τι έχουμε μάθει!».

Που φαντάζεσαι τον εαυτό σου σε λίγα χρόνια στην πυγμαχία;

«Θέλω πρωτίστως να μάθω να παίζω ποιοτική πυγμαχία! Θέλω ν’ αποκτήσω εμπειρία, να έχω μια αγωνιστική πορεία με δυνατούς αγώνες, με διακρίσεις στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα και μετά βλέπουμε. Συνοπτικά, με φαντάζομαι μια ολοκληρωμένη και αναγνωρισμένη πυγμάχο».

Πότε θα σε δούμε και πάλι στο ρινγκ;

«Τον Δεκέμβρη πάλι συμμετοχή σε αγώνες για να διεκδικήσουμε το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Γυναικών. Μέχρι τότε πολλή προπόνηση και πολλά σπάρινγκ».