Ο Richardson Hitchins είχε προαναγγείλει ένα «μακελειό» πριν τη μάχη με τον George Kambosos και πράγματι φρόντισε να κάνει πράξη τα λόγια του. Ο Αμερικανός διατήρησε τον παγκόσμιο τίτλο του στην κατηγορία super lightweight της IBF με διακοπή στον 8ο γύρο, απέναντι σε έναν Kambosos που, παρ’ όλα τα χτυπήματα, δεν έπαψε να πολεμά με καρδιά και περηφάνια.
Ο Hitchins κυριάρχησε σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, αξιοποιώντας έξυπνα το jab του. Οι αριθμοί μιλούν ξεκάθαρα: προσγείωσε 205 χτυπήματα έναντι μόλις 57 του Αυστραλού, με 118 jabs και 87 ισχυρά χτυπήματα, έναντι 34 και 23 αντίστοιχα από τον Kambosos.
Αν και θα μπορούσε να εξασφαλίσει μια άνετη νίκη στα σημεία, ο Hitchins αποφάσισε να τελειώσει τη μάχη νωρίτερα. Μετά από ένα δυνατό χτύπημα στο σώμα στον 5ο γύρο που φάνηκε να πληγώνει τον Kambosos, ακολούθησε ένα σαρωτικό αριστερό hook στον 8ο, που ανάγκασε τον διαιτητή να διακόψει τον αγώνα.
Ο σεβασμός του Hitchins για τον Kambosos
Μετά τον αγώνα, ο Hitchins παραδέχτηκε ότι είχε μελετήσει προσεκτικά τους προηγούμενους αγώνες του Kambosos, ιδιαίτερα τις μάχες του με τον Devin Haney. Είδε πώς να τον πλησιάσει και να βρει ρήγματα. Όπως είπε ο ίδιος:
«Ήξερα ότι μπορώ να τον πιάσω από κοντά. Όταν άρχισα να τον χτυπάω, είδα ότι έδειξε αδυναμία… Του είπα του πατέρα του: ‘Αν αγαπάς τον γιο σου, σταμάτα τον αγώνα’. Ήταν σκληρός, ήταν πραγματικός μαχητής. Αλλά απόψε ήμουν απλά ο καλύτερος».
Ο Hitchins παραδέχτηκε επίσης ότι πήρε ρίσκα για να φτάσει στο νοκ-άουτ:
«Έβαλα τον εαυτό μου σε επικίνδυνες θέσεις, αλλά ήξερα ότι έχω καλή άμυνα και ότι μπορώ να αντέξω χτυπήματα… με χτύπησε με μερικά καλά, αλλά δεν με πλήγωσαν. Οπότε, πήγα για το τελείωμα».
Ο Kambosos απαντά με σεμνότητα και καρδιά
Ο Kambosos από την πλευρά του δεν έκρυψε την απογοήτευσή του, αλλά και την περηφάνια του. Σε μια πολύ ανθρώπινη στιγμή, ανέφερε ότι τώρα θέλει απλώς να περάσει χρόνο με την οικογένειά του και να προπονήσει την ομάδα ποδοσφαίρου του γιου του. Όπως είπε:
«Δεν ξέρω ακόμη τι έρχεται μετά. Έχω δώσει δύο αγώνες μέσα σε τρεις μήνες, απέναντι σε πολύ δυνατούς αντιπάλους. Πολεμάω πάντα τους καλύτερους. Τώρα, θέλω να επιστρέψω και να κοουτσάρω τον γιο μου».
Παρότι αυτή ήταν η τρίτη ήττα του στα τελευταία πέντε ματς, ο Kambosos δεν παρέλειψε να θυμίσει κάτι σημαντικό:
“Κοιτάξτε ποιοι είναι όλοι αυτοί που αντιμετώπισα… τον Teofimo, τον Haney, τον Lomachenko, τώρα τον Hitchins. Όλους! Δεν αποφεύγω κανέναν. Είμαι μαχητής. Είμαι πολεμιστής. Πίστεψα στον εαυτό μου. Ήθελα τη δόξα. Απόψε δεν ήταν η βραδιά μου, αλλά ελπίζω ο κόσμος να σεβαστεί τον πολεμικό χαρακτήρα που έδειξα”.
Συμπέρασμα
Ο George Kambosos μπορεί να μην βγήκε νικητής αυτή τη φορά, αλλά επιβεβαίωσε ξανά ότι είναι ένας αθλητής που δεν φοβάται καμία πρόκληση και πολεμά με τιμή και ψυχή. Σε μια εποχή που πολλοί αποφεύγουν τα δύσκολα, εκείνος τα αναζητά.
Η ήττα από τον Hitchins δεν μειώνει την αξία του — την ενισχύει. Γιατί ο πραγματικός πρωταθλητής δεν είναι μόνο αυτός που νικά. Είναι αυτός που στέκεται απέναντι στους καλύτερους, πέφτει με αξιοπρέπεια, και σηκώνεται ξανά.
Ο George “Ferocious” Kambosos είναι και θα παραμείνει ένας από αυτούς.
@matchroom The finishing shot 💥 Richardson Hitchins ends George Kambosos to the body in round 8 to retain his World Title! #bodyshot #andstill #hitchinskambosos #boxing #fightnight ♬ original sound – Matchroom Boxing