13/04/2024

Οι Night Wolves του Πούτιν: Ποιοι είναι και πως εκπαιδεύονται

Πρόκειται για την ομάδα ανθρώπων που βρίσκεται στον περίγυρο του Βλαντιμίρ Πούτιν, πιστοί στον Ρώσο πρόεδρο, με έδρα την Ουκρανία. Το συγκεκριμένο club ξεχωρίζει για την σχέση του με την θρησκεία, θυμίζει έντονα τους Hells Angels καθώς και αυτοί κινούνται με μηχανές. Μάλιστα λέγεται πως με τον ερχομό του ηγέτη της Ρωσίας στην Ελλάδα, βρέθηκαν και αρκετά μέλη των Night Wolves στη χώρα.


Ψάχνοντας στο διαδίκτυο αναφέρεται πως εκπαιδεύονται σε πολεμικές τέχνες, όπως το Systema που αφορά τις ειδικές δυνάμεις της χώρας ενώ δουλεύουν και τεχνικές με μαχαίρι, ψυχολογική και σωματική εκπαίδευση πολύ σκληρή, με στρατιωτική πειθαρχία. Μάλιστα αυτή λαμβάνει χώρα σε τόπους που είναι δυσμενείς οι καιρικές συνθήκες, που θυμίζουν πολεμικές καταστάσεις.

Ο επικεφαλής αυτής της ομάδας είναι ο Denis Ryauzov που έχει εκπαιδευτεί άρτια από τον Ρωσικό στρατό  ενώ μέλη της ομάδας βρίσκονται και σε άλλες χώρες όπως στην Γερμανία, στην Ελβετία, στην Σερβία, στην Ιταλία και στην Ουγγαρία. Ο ίδιος άνθρωπος είναι πλέον και ο εκπαιδευτής μεγάλου μέρους των ειδικών δυνάμεων αλλά και της αστυνομίας.

The Night Wolves: Putin’s motorbiking militia of Luhansk from Guardian News & Media Ltd on Vimeo.