Η Ελληνική Πυγμαχία γράφει για ακόμη μία φορά ιστορία στα ευρωπαϊκά ρινγκ! Στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U15 που διεξάγεται στη Μπούντβα του Μαυροβουνίου, οι νεαρές πρωταθλήτριες Νιόβη Παπανικολοπούλου (48kg) και Σταυρούλα Καραγεώργη (50kg) εξασφάλισαν με εντυπωσιακές εμφανίσεις την πρόκριση στα ημιτελικά, χαρίζοντας στη χώρα μας δύο σίγουρα μετάλλια.
Η Νιόβη Παπανικολοπούλου (48kg), με ψυχή και αποφασιστικότητα, επιβλήθηκε της Ιταλίδας Prosperi Greta σε μια σκληρή και υψηλού ρυθμού αναμέτρηση. Η Ελληνίδα πυγμάχος έδειξε εξαιρετική τεχνική, γρήγορα αντανακλαστικά και καθαρά χτυπήματα, κερδίζοντας τις εντυπώσεις και την πολυπόθητη πρόκριση στην τετράδα της Ευρώπης.
Η Σταυρούλα Καραγεώργη (50kg) απέδειξε με τη σειρά της ότι η νέα γενιά της Ελληνικής Πυγμαχίας έχει «μέταλλο» πρωταθλητή. Με εκπληκτική εμφάνιση απέναντι στην Τουρκάλα Agca Ulku, έδειξε θάρρος, στρατηγική και δύναμη, φτάνοντας δίκαια στη νίκη που της εξασφαλίζει το μετάλλιο.
Οι δύο Ελληνίδες αθλήτριες, αγωνιζόμενες με πάθος και αφοσίωση, απέδειξαν ότι η Ελλάδα διαθέτει ανερχόμενες πυγμάχους που μπορούν να κοιτάξουν στα μάτια κάθε αντίπαλο στην ευρωπαϊκή σκηνή.
Η Ελλάδα πανηγυρίζει ήδη δύο μετάλλια, με την υπόσχεση ότι τα καλύτερα έρχονται.
Συγχαρητήρια σε όλη την Ελληνική αποστολή.
Μπράβο στα κορίτσια μας.
Δελτίο Τύπου Ελληνικής Ομοσπονδίας Πυγμαχίας

