28/04/2024

Το 1ο τουρνουά πάλης στην άμμο με Ολυμπιακό μήνυμα, κοινωνικό σκοπό και χρηματικό έπαθλο

Κι ενώ η διεθνής καμπάνια για την παραμονή της πάλης στα Ολυμπιακά αθλήματα κορυφώθηκε, η ΕΟΦΠ συνεχίζει να στέλνει προς πάσα κατεύθυνση, μέσα και έξω απ’ τα σύνορα της χώρας, το ελληνικό μήνυμα ότι η πάλη, είναι το άθλημα, που όχι μόνο αποτελεί αναπόσπαστο στοιχείο της ιστορίας και του μέλλοντος των Ολυμπιακών Αγώνων, αλλά και, που ως κουλτούρα και φιλοσοφία έχει τον αδιάλειπτο αγώνα για τον άνθρωπο και το ίδιο το Ολυμπιακό Ιδεώδες.

Έτσι, στο πλαίσιο αυτό, οι πρωταθλητές της Πάλης από την Χαλκίδα, συνδιοργανώνουν με την Ελληνική Ομοσπονδία Φιλάθλων Πάλης (ΕΟΦΠ), το 1ο Τουρνουά Πάλης στην άμμο, το οποίο έχει φιλανθρωπικό χαρακτήρα, ενώ στους πρώτους νικητές, εκτός από το χρυσό μετάλλιο, θα δοθεί και χρηματικό έπαθλο.

Το «Beach Wrestling» είναι ένα νέο θεαματικό στυλ πάλης στην άμμο, αρκετά δημοφιλές στο εξωτερικό, όπου οι θεατές που θα προσέλθουν την Κυριακή 11 Αυγούστου και ώρα 17:00 στο «Daluz Arena» στις Αλυκές Δροσιάς της Χαλκίδας, θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν λίγο απ’ το θέαμα που θα μπορέσουν να δουν όλοι οι Έλληνες το επόμενο καλοκαίρι, του 2014, στη χώρα μας, καθώς η Ελλάδα ανέλαβε να διοργανώσει το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Πάλης στην άμμο, που κατά πάσα πιθανότητα αναμένεται να γίνει στην παραλία της Κατερίνης.

Η γενική είσοδος στο «Daluz Arena» θα είναι με εισιτήριο αξίας 5 ευρώ και τα έσοδα από τις εισπράξεις θα αποδοθούν στα ιδρύματα του Πανευβοϊκού: «Καλός Σαμαρείτης», «Κακοποιημένου Παιδιού» και «Κακοποιημένης Γυναίκας».

Οι αθλητές τής πάλης που θα προσέλθουν για να δηλώσουν συμμετοχή, αφού ζυγιστούν και γίνει η ανάλογη κατανομή κιλών, όπως και η σχετική κλήρωση, αμέσως θα αγωνισθούν σε τέσσερις (4) κατηγορίες ανδρών και σε δύο (2) κατηγορίες γυναικών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το «Daluz Arena» είναι ένα εξαιρετικών Ολυμπιακών προδιαγραφών γήπεδο, για σπορ στην άμμο, διαθέτοντας τις κατάλληλες υποδομές, για τέτοιου είδους τουρνουά, όπως καθίσματα θεατών, φωτισμό, καφετέρια, εστιατόριο κλπ.