30/04/2024

Ο απόηχος του BEST FIGHTER 2013

Με την κούραση από το ταξίδι και την ένταση από το event να έχουν περάσει σχετικά, νομίζουμε ότι μπορούμε πια να συζητήσουμε για τον απόηχο του πολυαναμενόμενου BEST FIGHTER 2013. Ένα event που ήταν τεράστιο και στα καλά και στα κακά με εξαίρεση ίσως την προσέλευση του κόσμου που για τις περισσότερες διοργανώσεις θα ήταν μεγάλη, για το BEST FIGHTER όμως ήταν μικρή.

.

Ο κόσμος

Σε ένα γήπεδο 6000 θέσεων συν τις ροτόντες στον αγωνιστικό χώρο, 2500 θεατές (καλεσμένοι και μη σύμφωνα με τις δικές μας εκτιμήσεις) ήταν λίγοι για την καλύτερη κάρτα αγώνων που έχουμε δει ποτέ σε αγώνες πυγμαχίας και Kickboxing στην Ελλάδα (με εξαίρεση αυτή του Κ-1). Στην εξέδρα βρέθηκαν κυρίως οι άμεσοι οπαδοί και φίλοι των μαχητών και των σχολών τους ενώ φάνηκε να λείπει εξ ολοκλήρου ο μέσος οπαδός των μαχητικών αθλημάτων που θα έρθει χωρίς να έχει κάποιου είδους προσωπική σχέση με αθλητή. Η προσέγγιση αυτού του κόσμου είναι το πρόβλημα των περισσότερων διοργανώσεων εν ελλάδι φυσικά. Θυμόμαστε ακόμη στα δημοσιογραφικά του ΟΑΚΑ όταν, μετά την ήττα του Ζαμπίδη από τον Groenhart στο Κ-1, ο μισός κόσμος έφυγε πριν το τέλος του event και ο συνάδελφος Πέτρος Πολυχρονίδης  έλεγε πως αυτοί οι 3000 περίπου που έμειναν είναι όλοι οι οπαδοί των μαχητικών αθλημάτων που πάνε στις διοργανώσεις. Τα Identity, τα Pregame show κ.ο.κ ήταν πρωτοποριακές ποιοτικές δουλειές όμως είχαν Target group τον κόσμο που ήδη ήξερε τους αθλητές και τους υποστήριζε. Ίσως αν γινόταν στην Αθήνα η διοργάνωση να ερχόντουσαν πιο πολλοί από αυτούς.

.

Οι αγώνες

Όσον αφορά το αγωνιστικό κομμάτι, το BEST FIGHTER ήταν BEST και στην πράξη. Παρά τα όπια παρατράγουδα θα συζητήσουμε αργότερα, όσοι βρεθήκαμε εκεί είδαμε ματσάρες. Από τα PREGAME ως τα MAIN EVENT.

Ξεχωρίζουμε το Μιχαλόπουλος – Παπαδόπουλος όπου ο «Natural»
εκανε την μεγάλη του επιστροφή παίζοντας πιο ολοκληρωμένο Kickboxing,με έμφαση στα λακτίσματα, σημείο που πρέπει να δουλέψει ο (εξαιρετικός στα χέρια) Παπαδόπουλος. Ο Μαχητής του fight club πανηγύρισε δεόντος μία ρεβάνς που την ήθελε πως και πως. Κάτι μου λέει όμως πως αργά η γρήγορα θα έχουμε και τη 3η τους μάχη αφού και οι δύο είναι εξαιρετικοί.

Πολή ωραίος αγώνας ήταν και του Θανάση Καρούσου με τον Στάυρο Εξακουστίδη. Μπράβο στον δεύτερο που δεν έκανε πίσω και μπήκε να παίξει  παρά την διαφορά κιλών και χωρίς να θέλουμε να μειώσουμε την πολύ καλή προσπάθεια και των δύο, αυτή η διαφορά έγινε πιο εμφανής όσο περνούσαν οι γύροι αφού τα πιο βαριά χτυπήματα του Καρούσου κόστιζαν όλο και περισσότερο στον Εξακουστίδη. Επικός ο δεύτερος γύρος με τα εναλλάξ νοκ ντάουν!

Φυσικά τρομερό ήταν το Νοκ Άουτ του Κακουμπάβα στον Παπαδημητρίου… Ο αγώνας ξεκίνησε υπερ του Θεσσαλονικιού μαχητή αλλά ο Μελέτης, όντας ένας από τους ελάχιστον Έλληνες που έχουν ONE PUNCH KO δύναμη, πήρε την εκδίκησή του σε μία κόντρα που είχε θερμανθεί ήδη από τα ζυγίσματα την προηγούμενη μέρα, στην διαφωνία για τους κανονισμούς στην αρχή, αλλά και τις αντιδράσεις των οπαδών του Παπαδημητρίου που… φούντωσαν μετά το ΚΟ αλλά ευτυχώς αποφεύχθηκαν τα χειρότερα εκεί.

 

Τα άσχημα

Νούμερο ένα δεν θα μπορούσε να είναι άλλο από την συμπεριφορά του Αντώνη Τζώρου στον Γιάννη Στοφορίδη. Δεν έχει νόημα να περιγράψουμε ότι έγινε ακριβώς, εξάλλου ο Αντώνης  Τζώρος έδωσε με την συγνώμη του και την απόσυρσή του απάντηση, ευτυχώς αποφεύχθηκαν και εκεί τα χειρότερα. Η απόφαση που πήρε ο Τζώρος ήταν η σωστή επιλογή αφού τέτοιες συμπεριφορές δυσφημούν πάρα πολύ τα μαχητικά αθλήματα.

Αυτό που θα μπορούσε να γίνει καλύτερα είναι η αντίδραση της διοργάνωσης που ναι μεν διέκοψε σωστά τη μάχη με ντισκαλιφιέ, έπρεπε όμως να συνεχίσει την βραδιά και να βγεί και ο BEST FIGHTER και να δοθούν σωστά και οι ζώνες στους νικητές.

Επίσης, υπήρχε έντονη ασυνεννοησία στο θέμα των κανονισμών και στα πυγμαχικά ματς και στα Kickboxing  ενώ υπάρχουν και παράπονα για κάποια από τα αποτελέσματα ιδιαίτερα για τον αγώνα του Νεκτάριου Ουζούνη με τον ΑΛέξη Σϋρο, όπου ο δεύτερος κέρδισε με απόφαση αλλά και, λιγότερο, για τον έξτρα γύρο που δόθηκε και στο ματς του Μιχαλόπουλου με τον Παπαδόπουλο και σε αυτό του Καρούσου με τον Εξακουστίδη.

Τέλος, Άντζελα Δημητριού και Πετρούλα ΤΕΛΕΙΩΣ εκτός κλίματος….

 
Τα αποτελέσματα του BEST FIGHTER