30/04/2024

Βασίλης Παπανικολάου: «Μία…κόντρα στον σωστό χρόνο για να κάνει το…upset ο Kambosos»

Ένα καλό χτύπημα μπορεί να δώσει στον Kambosos την μεγάλη νίκη

O Βασίλης Παπανικολάου σχολιάζει το μεγάλο ματς του George Kambosos με τον Teofimo Lopez και παρά το ξεκάθαρο φαβορί το οποίο διαφαίνεται τονίζει πως η έκπληξη μπορεί να γίνει και το ματς να κριθεί στο ένα χτύπημα. Αναλυτικά:

«Πιστεύω πως θα είναι ένας αγώνας που θα ξεκινήσει κι από τους δυο πυγμάχους με πολύ προσοχή και μετρημένες κινήσεις στους αρχικούς γύρους. Ο Lopez θα έχει την πρωτοβουλία της κίνησης και θα προσπαθήσει να επιβάλλει το δικό του ρυθμό από την αρχή κλείνοντας τους χώρους και πηγαίνοντας το παιχνίδι στο κοντινό και στη δύναμη.

Ο Κambosos θα προσπαθήσει να χτυπήσει με εκρηκτικούς και γρήγορους συνδυασμούς στην κόντρα σε πρώτο και σε δεύτερο χρόνο ωστόσο δεν ξέρουμε ακόμα αν έχει την απαιτούμενη δύναμη ώστε να προβληματίσει σοβαρά τον Lopez

Θεωρώ πως σταδιακά ο Lopez θα καταφέρει να εξουδετερώσει τα όπλα του αντιπάλου του με την εμπειρία και τη στρατηγική του και να πάει το παιχνίδι εκεί που θέλει πετυχαίνοντας ενδεχομένως και το stop στους τελευταίους γύρους.

Ωστόσο, καθώς μιλάμε για πυγμαχία, όπου όλα είναι πιθανά, και συχνά πολλοί αγώνες τελειώνουν στη μία -απίθανη – γροθιά, πάντα είναι πιθανόν να βγει μια καλή κόντρα και στο σωστό χρόνο ώστε να γίνει το upset που θα έκανε Έλληνες και Αυστραλούς πολύ περήφανους».