30/04/2024

Anthony Joshua vs Alexander Povetkin | Πρόβλεψη & Ανάλυση Αγώνα

Άρθρο του Βασίλη Οικονόμου, επικεφαλής του Fight Academy.


Σε αυτόν τον αγώνα θα δούμε τους δύο από τους τρεις κορυφαίους πυγμάχους στην κατηγορία των υπερβαρέων βαρών (heavyweight) να συγκρούονται στο ρινγκ. Την τριάδα συμπληρώνει ο Deontay Wilder που λογικά θα παίξει με τον νικητή. Παρόλο, όμως, το τεράστιο μέγεθος των αθλητών (και οι δύο είναι χρυσοί ολυμπιονίκες) και του παγκόσμιου αντίκτυπου που έχει αυτός ο αγώνας, εδώ στην Ελλάδα δεν έχει κάνει μεγάλη αίσθηση. Δείγμα του πόσο πίσω είμαστε ακόμα ως πυγμαχικό κοινό.

ΜΑΘΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΥΓΜΑΧΙΑ

Ο Povetkin ως αθλητής είναι δυσανάλογα δημοφιλής στην Ελλάδα σε σχέση με το αθλητικό του μέγεθος. Είναι ίσως ένας από τους πιο δύσκολους αντιπάλους, αν όχι ο πιο δύσκολος, για τον Anthony Joshua (μαζί με τον Wladimir Klitschko). Με πολύ μεγάλη ερασιτεχνική εμπειρία και διακρίσεις, καθώς είναι παγκόσμιος πρωταθλητής και ολυμπιονίκης (Αθήνα 2004). Έχει, όμως, και ένα επίσης εντυπωσιακό ρεκόρ στην επαγγελματική του καριέρα, με 35 αγώνες και μόλις 1 ήττα από τον τότε κυρίαρχο Wladimir Klitschko ο οποίος για να αντιμετωπίσει την ορμή του ξεπέρασε τα όρια του αντιαθλητικού. Με διαρκείς αγκαλιές έκοβε τον ρυθμό του και παράλληλα τον κούραζε με το μεγάλο βάρος του. Διαθέτει ατσάλινο σαγόνι κάτι που φαίνεται στο μηδενικό αριθμό knockout που έχει δεχτεί. Στα αρνητικά του είναι η προχωρημένη αθλητικά ηλικία των 39 ετών, αλλά και το μικρό του μέγεθος (1,88m & 103 kg).

Ο Joshua θα κληθεί να πιάσει το 100% των δυνατοτήτων του για να ξεπεράσει αυτό το εμπόδιο και να διατηρήσει το αήττητο. Ο Povetkin δεν είναι Joseph Parker. Παρόλα αυτά είναι το φαβορί στη συγκεκριμένη αναμέτρηση. Τα βαριά χτυπήματα και το μέγεθος του είναι τα μεγάλα του προσόντα. Δεν διαθέτει, όμως, την ικανότητα να κρατάει σε απόσταση τον αντίπαλο στο επίπεδο που το έκανε ο Klitschko. Στον αγώνα με τον Carlos Takam, που είναι αθλητής με παρόμοια στοιχεία με τον Povetkin δυσκολεύτηκε αρκετά. Ο Takam, όμως, δέχτηκε ένα μεγαλειώδες ΚΟ από τον Povetkin.

Αυτός ο αγώνας είναι από τους μεγαλύτερους που έχουμε δει στη βαριά κατηγορία τα τελευταία χρόνια. Ο Povetkin θα πάρει την ευκαιρία που του αξίζει μετά από χρόνια. Θα είναι σίγουρα ένα πολύ εντυπωσιακό παιχνίδι. Από τη μια έχουμε έναν πυγμάχο που είναι καταδικασμένος να μη κάνει βήμα πίσω, έχει τεράστια ορμή και κοντινή μάχη υψηλότατου επίπεδου. Λόγω όμως αυτών των στοιχείων δέχεται και αρκετά χτυπήματα. Από την άλλη υπάρχει το τέρας της φύσης με σταθερότητα και επαγγελματισμό στους αγώνες του, που όμως έχει αρκετά κενά στο παιχνίδι του. Και οι δυο έχουν απίστευτη δύναμη χτυπήματος. Δύσκολα θα δούμε 12 γύρους αλλά αν φτάσει εκεί θα είναι πολύ θεαματικοί.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

We’re back… Wembley baby 💥 Live on @dazn_usa & @skysports #AJBXNG

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Anthony Joshua (@anthony_joshua) στις