30/04/2024

Στην Γαλλία για διακρίσεις! (PHOTOS)

Το Fightsports. gr βρέθηκε στo Oλυμπιακό κέντρο Άνω Λιοσίων για να καλύψει την προετοιμασία της Εθνικής ομάδα Καράτε, ενόψει του παγκοσμίου πρωταθλήματος WKF που θα διεξαχθεί στο Παρίσι 21 με 25 Νοεμβρίου και αναχωρεί το μεσημέρι της Δευτέρας(19 Νοεμβρίου). Οι προπονήσεις συνεχίζονται… πυρετωδώς όπως διαπιστώσαμε οι ίδιοι και το μόνο σίγουρο είναι πως οι διακεκριμένοι αθλητές της Εθνικής θα φέρουν μόνο… επιτυχίες. Εμείς είχαμε την ευκαιρία να μιλήσουμε με κάποια μέλη της αποστολής και όλοι συμφωνούσαν σε ένα πράγμα… Πως είναι έτοιμοι για μεγάλες επιτυχίες…

Αρχικά μας μίλησε ο Γιώργος Τζάνος που χαρακτήρισε απρόβλεπτο το Καράτε, ενώ πιστεύει πως η ομάδα θα τα πάει πολύ καλά. « Το καράτε είναι ένα άθλημα πολύ απρόβλεπτο. Παίζουν πολλοί παράγοντες ρόλο, σημασία έχει εσύ να είναι καλά. Σαν ομάδα και σε ατομικό επίπεδο θα πάμε πολύ καλά. Από εκεί και πέρα, υπάρχουν τραυματισμοί, διαιτησία. Εγώ προετοιμάζομαι ένα χρόνο για αυτή την διοργάνωση», κατέληξε ο πρωταθλητής ενώ μίλησε και για το μεγάλο του όνειρο. « Θέλω το χρυσό στο παγκόσμιο, αυτό λείπει από την συλλογή μου», τόνισε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια μας μίλησε η πρωταθλήτρια Βίκυ Κοσμίδου για την αγωνιστική της κατάσταση, δηλώνοντας πανέτοιμη. «Είμαι καλά, παίζει ρόλο και η εμπειρία. Θέλω να είμαι στη μέρα μου, να έχω καλό τατάμι και διαιτησία. Θέλω ένα μετάλλιο στο παγκόσμιο», ενώ συνέχισε λέγοντας το παράπονο της. « Έχουμε κάνει τόσες επιτυχίες και δεν έχουν αναγνωριστεί. Εγώ βέβαια είμαι από τις τυχερές. Δεν έχουμε όμως προβολή από τα ΜΜΕ. Λίγες φορές έχουν κάνει αυτό που κάνετε εσείς σήμερα, να είστε κοντά μας σε μία προπόνηση», κατέληξε.

Τον λόγο πήρε ο Κώστας Γκουβούσης, ομοσπονδιακός τεχνικός της ομάδας, μιλώντας για την δουλειά που έχει γίνει στην προετοιμασία.

«Πάντα είναι έτοιμοι να φέρουν διακρίσεις. Έχουμε ρίξει πολύ ιδρώτα και προσπάθεια. Κάθε αθλητής θέλει ειδικό χειρισμό. Υπάρχει ταλέντο, αν είχαμε και τις υποδομές θα ήταν καλά… Η ομοσπονδία κάνει ότι μπορεί αλλά και η χώρα περνάει κρίση και δεν είναι εύκολο. Παλιά ήταν καλύτερα τα πράγματα».

Η συνέχεια ανήκε στον Δημήτρη Τριανταφύλλη που και εκείνος με την σειρά του έδειξε αισιόδοξος πως η Εθνική θα πετύχει. « Πάμε για το καλύτερο δυνατό, θα είναι ένα δυνατό πρωτάθλημα. Είναι το μεγαλύτερο γεγονός στο καράτε. Θέλω να έχω μία καλή παρουσία. Να ευχαριστήσουμε αυτούς που μας υποστηρίζουν. Όταν κάποιος νικήσει έναν παγκόσμιο πρωταθλητή όλοι τον αποθεώνουν. Εγώ κουβαλάω τον τίτλο αυτό και δεν θα είναι τίποτα δεδομένο. Είναι ένα άθλημα που έχει αστάθμητους παράγοντες. Στόχος είναι το βάθρο και μετά βλέπουμε. Υπομονή, επιμονή και σεβασμός είναι τα τρία πράγματα που χρειάζονται», κατέληξε ο παγκόσμιος πρωταθλητής.

Για το τέλος κρατήσαμε τον Ηρακλή Τσαμουρλίδη που δηλώνει πανέτοιμος.

« Έχω κάνει πολύ δουλειά. Είμαι στην καλύτερη μου φάση. Θα τα πάω καλά αλλά πάντα παίζει και η μέρα που θα βρεθείς. Η πρώτη θέση είναι ο στόχος μου. Με αυτό τον στόχο πας και κοιτάς πάντα την κορυφή. Εγώ θα ήθελα ένα παγκόσμιο μετάλλιο». Στη συνέχεια ρωτήσαμε τον Τσαμουρλίδη ποιο θα ήταν το κίνητρο για ένα νέο να στραφεί το καράτε. «Πειθαρχία, ομαδικότητα και μαθαίνεις πολλά πράγματα. Μαθαίνεις να εκτιμάς. Η πειθαρχεία  είναι το πιο σημαντικό. Το κάνεις τρόπο ζωής και σε κρατάει μακριά από άλλα πράγματα,. Εγώ κάποτε ήμουν ανάμεσα στο μπάσκετ και το καράτε. Τελικά διάλεξα το δεύτερο και δικαιώθηκα».

Εμείς εδώ στο Fightsports ευχόμαστε καλή επιτυχία στα παιδιά και αν ήταν να ποντάρουμε κάπου αυτή θα ήταν η Εθνική μας ομάδα, βάσει αυτών που είδαμε σε μία προπόνηση και μας έπεισε πως αυτοί οι αθλητές έχουν τα φόντα να γυρίσουν νικητές.