30/04/2024

«Μετωπική» Λιναρδάτου με ΣΕΠ για τον τίτλο της WBC

Το Perseas Boxing Club εξέδωσε μια ανακοίνωση στην σελίδα του για τον επερχόμενο ματς τίτλου της αθλήτριας του Χριστίνας Λιναρδάτου για τον παγκόσμιο τίτλο της WBC στις 4 Ιουνίου στο Βέλγιο όπου υποστηρίζει ότι στον αγώνα η Ελληνίδα πυγμάχος θα συμμετάσχει με εγκεκριμένη πυγμαχική άδεια (boxing licence) από  τη  δομινικανή ομοσπονδία επαγγελματικής πυγμαχίας και ότι ο ΣΕΠ δεν είχε κάποια συμμετοχή στο κλείσιμο του αγώνα και στις διαπραγματεύσεις.

Σήμερα ο ΣΕΠ απαντάει στην ανακοίνωση του Perseas Boxing Club χαρακτηρίζοντας την ως «λασπολογίες» , κάνει λόγο για συνέχεια σε δικαστικές αίθουσες και αναφέρει ότι ο αγώνας υπογράφηκε με την συμμετοχή και τα επίσημα έγγραφα του ΣΕΠ και της EBU με την οποία συνεργάζεται ο σύνδεσμος.

Οι δύο ανακοινώσεις περιέχουν σοβαρές κατηγορίες εκατέρωθεν.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ PERSEAS BOXING CLUB: 

Η ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΛΙΝΑΡΔΑΤΟΥ ΔΙΕΚΔΙΚΕΙ ΤΟΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΤΙΤΛΟ W.B.C ΜΕ ΤΗΝ ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΗΣ ΔΟΜΙΝΙΚΑΝΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΠΥΓΜΑΧΙΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟΥ Σ.Ε.Π.

«Η Χριστίνα Λιναρδάτου θα πυγμαχήσει επαγγελματικά την 4η Ιουνίου 2016 στο Βέλγιο για την διεκδίκηση του παγκόσμιου τίτλου υπό την αιγίδα της πλέον αναγνωρισμένης ανα τον κόσμο Επαγγελματικής Ομοσπονδίας World Boxing Council (W.B.C.) και με εγκεκριμένη πυγμαχική άδεια (boxing licence) από  τη  δομινικανή ομοσπονδία επαγγελματικής πυγμαχίας, από όπου και ξεκίνησε την επαγγελματικής της σταδιοδρομία ως πυγμάχος.

Ο Σύνδεσμος Επαγγελματικής Πυγμαχίας (Σ.Ε.Π.), όπως νομίμως εκπροσωπείται από τον Πρόεδρο αυτού κ. Γεώργιο Στεφανόπουλο, ουδεμία ανάμειξη ή συμμετοχή άμεσα ή έμμεσα είχε, έχει ή πρόκειται να έχει, όσον αφορά τις διαπραγματεύσεις για την οριστικοποίηση του αγώνα, την υπογραφή του συμβολαίου, την διοργάνωση ή την επίβλεψη αυτής και τέλος στην έγκριση για την έκδοση πυγμαχικής άδειας (boxing licence) συμμετοχής της αθλήτριας Χριστίνας Λιναρδάτου για τη διεκδίκηση του Παγκόσμιου Τίτλου Πυγμαχίας της W.B.C.. Όλες οι διαπραγματεύσεις και η υπογραφή του συμβολαίου πραγματοποιήθηκαν αποκλειστικά από τον πιστοποιημένο επαγγελματία προπονητή και μάνατζερ της αθλήτριας κ. Λαβδάκη Εμμανουήλ και την αθλήτρια Χριστίνα Λιναρδάτου. Έλαβαν την τελική έγκριση με την έκδοση πυγμαχικής άδειας (boxing licence) συμμετοχής στον επαγγελματικό αγώνα από την δομινικανή Ομοσπονδία Επαγγελματικής Πυγμαχίας, η οποία θα εκπροσωπείται στο Βέλγιο από τον κ. Roberto Peralta.

Η πυγμάχος Χριστίνα Λιναρδάτου ξεκίνησε την επαγγελματική πυγμαχική της σταδιοδρομία στον Άγιο Δομίνικο και πιστοποιήθηκε από την Επαγγελματική Ομοσπονδία Αγίου Δομινίκου όπου συμμετείχε με την  έγκρισή της σε επτά νικηφόρους επαγγελματικούς πυγμαχικούς αγώνες. Στην  Ελλάδα, έλαβε έγκριση συμμετοχής σε αγώνα από τον Σ.Ε.Π. και τον Πρόεδρο αυτού κ. Γεώργιο Στεφανόπουλο, κατόπιν ενδελεχών ιατρικών εξετάσεων, προκειμένου να αγωνισθεί για όγδοη (8η) φορά ως επαγγελματίας πυγμάχος στην διοργάνωση που έλαβε χώρα την 19-3-2016 στην Ελλάδα υπό την αιγίδα του Σ.Ε.Π.. Η συνδρομή εγγραφής στον ΣΕΠ για την έκδοση πυγμαχικής άδειας (boxing licence) και έγκριση συμμετοχής στον ανωτέρω αγώνα εξοφλήθηκε παραχρήμα.

Εν προκειμένω, τόσο ο προπονητής και μάνατζερ της αθλήτριας κ. Λαβδάκης Εμμανουήλ όσο και η ίδια η αθλήτρια Χριστίνα Λιναρδάτου δεν αποδέχτηκαν την πρόταση για καταβολή δυσανάλογου χρηματικού ποσού από αυτό της πρώτης εγγραφής, όπως αυτό απαιτήθηκε από τον κ. Γεώργιο Στεφανόπουλο Πρόεδρο του Συνδέσμου Επαγγελματικής Πυγμαχίας (Σ.Ε.Π.), ώστε αυτός να χορηγήσει την έγκριση για την έκδοση πυγμαχικής άδειας (boxing licence) με σκοπό τη συμμετοχή της αθλήτριας στην διεκδίκηση του Παγκοσμίου Τίτλου (W.B.C.). Η προφορική απαίτηση του Προέδρου του Σ.Ε.Π. κ. Γεώργιου Στεφανόπουλου, εκτός του ότι δεν έγινε αποδεκτή λόγω μη γραπτής συμβατικής ή άλλης υποχρέωσής μας, αμφισβητήθηκε στο σύνολο της καθώς δεν μας προσκόμισε τα επίσημα έγγραφα για να ελεγχθεί αφενός η νομιμότητα της χρηματικής απαίτησης, το ύψος αυτής και αφετέρου το δικαίωμα άρνησής του και παρακώλυσης συμμετοχής της αθλήτριας στον επαγγελματικό πυγμαχικό αγώνα, με την μη χορήγηση εκ μέρους του έγκρισης για την έκδοση πυγμαχικής άδειας (boxing licence) για την διεκδίκηση του Παγκόσμιου Τίτλου Πυγμαχίας.

Εν όψει των ανωτέρω και δεδομένου ότι μέχρι σήμερα ουδέν έχει αλλάξει, προκύπτει ότι οι στόχοι μας και τα μέσα επίτευξης αυτών τελούν σε πλήρη διάσταση με αυτούς/α του κ. Γεώργιου Στεφανόπουλου, Προέδρου και νόμιμου εκπροσώπου του (Σ.Ε.Π.).

Με το παρόν δελτίο τύπου γνωστοποιούμε προς κάθε κατεύθυνση, ότι ο επαγγελματικός πυγμαχικός αγώνας της Χριστίνας Λιναρδάτου για την διεκδίκηση του παγκόσμιου τίτλου της πλέον αναγνωρισμένης ανά τον κόσμο Επαγγελματικής Ομοσπονδίας (W.B.C) θα διεξαχθεί κανονικά στο Βέλγιο την 4η Ιουνίου 2016.

Η υπόσχεσή μας προς τους αθλητές, φίλους και υποστηρικτές μας είναι ότι θα εξακολουθήσουμε να στοχεύουμε την κορυφή και να την διεκδικούμε, γράφοντας τη δική μας ιστορία και γεμίζοντας τον δικό μας «κουμπαρά» πρωτίστως με εμπειρίες οι οποίες θα αποτελέσουν κίνητρο και παρακαταθήκη για τους νέους και μη, αθλητές, καθώς και για την επαγγελματική πυγμαχία στην Ελλάδα.

Ευχαριστούμε πολύ όλους τους φίλους μας στην Ελλάδα που μας στήριξαν με την αγάπη, τον θαυμασμό και την προτροπή τους.

Γαλάτσι 30-5-2016

Η Ομάδα του Perseas Boxing Club

Εμμανουήλ Λαβδάκης, προπονητής και μάνατζερ επαγγελματικής πυγμαχίας.»

Χριστίνα Λιναρδάτου, αθλήτρια επαγγελματίας πυγμάχος.

Αναστάσιος Δ. Σμυρνής, δικηγόρος Αθηνών, νομικός σύμβουλος και εκπρόσωπος τύπου της ομάδας του Perseas Boxing Club.»

.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΕΠ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΠΕΡΣΕΑΣ ΜΠΟΞΙΝΓΚ

«Μετά το συκοφαντικό και γεμάτο, ψεύδη και λασπολογίες ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ  που εξέδωσε δια των εκπροσώπων του ο Περσέας Boxing,  το ΔΣ ΤΟΥ ΣΕΠ έχει να δηλώσει τα εξής γεγονότα: Η κυρία Χριστίνα Λιναρδάτου προσήλθε προσφάτως οικειοθελώς και ζήτησε την έκδοση της επαγγελματικής της κάρτας από τον πρόεδρο κ.  Στεφανόπουλο την οποία ο ΣΕΠ εξέδωσε.  Πραγματοποίησε εντελώς δωρεάν, όλες τις προβλεπόμενες από το ΣΕΠ  ιατρικές εξετάσεις , ιδιαίτερα υψηλού κόστους, (αιματολογικές εξετάσεις, τρίπλεξ καρδιάς, οφθαλμολογικές εξετάσεις και μαγνητική εγκεφάλου) με τη μεσολάβηση του γιατρού του ΣΕΠ κυρίου Ναπολέοντος Αναγνώστου.  Σε ό, τι αφορά την απαίτηση του κυρίου Στεφανόπουλου “ περί…  καταβολής δυσανάλογου  ποσού…κ.α. » ο ΣΕΠ δε θα τοποθετηθεί δημόσια, διότι αυτό θα κληθούν οι εκπρόσωποι του Περσέας boxing  να το αποδείξουν στο δικαστήριο.  Σε ό, τι αφορά τα γεγονότα δηλώνουμε τα εξής:

Λίγες μόνο εβδομάδες αμέσως μετά την απόκτηση της ελληνικής κάρτας ο    κ. Λαβδάκης  «έκλεισε»  το συγκεκριμένο αγώνα,  όχι με τη Δομινικανή άδεια που είχε τα  προηγούμενα χρόνια αλλά με το κύρος που έχει διεθνώς η  ελληνική κάρτα, λόγω της υπαγωγής της χώρας μας στην κορυφαία EBU. Κατόπιν ο κ Λαβδάκης απευθύνθηκε στο ΣΕΠ,  για την αποστολή των επίσημων εγγράφων στο σουπερβάιζορ του αγώνα κ. Λότζιστ τα οποία και απεστάλησαν. Η επίσημη ενημέρωση που έχουμε από την ομοσπονδία της EBU  είναι ότι ο σχετικός επαγγελματικός αγώνας έχει ανακοινωθεί από τον Πρόεδρο της WBC ΜAURICIO SULAIMAN μεταξύ Ελλάδας και Βελγίου. Σύμφωνα με αυτό ο ΣΕΠ  έχει την υποχρέωση να συνεργαστεί με τη διοργανώτρια χώρα για την αποστολή των επίσημων εγγράφων που αφορούν τη διεξαγωγή του αγώνα. Ο ΣΕΠ προσκάλεσε ως όφειλε εγγράφως τον κ. Λαβδάκη και την αθλήτριά του να προσέλθει για τη δεύτερη ζύγιση στις 28 Μαϊου σύμφωνα με το πρακτικό ζύγισης που ο κ. Λότζιστ απέστειλε. Δεν προσήλθαν στην επίσημη ζύγιση.

  Αντί της προσέλευσής του στη ζύγιση  ο κ. Λαβδάκης απέστειλε  ένα πλημμυρισμένο από έπαρση και άκρως προσβλητικό  ηλεκτρονικό μήνυμα στο ΣΕΠ, στο οποίο μεταξύ άλλων αναφέρονταν τα εξής:

«…«δεν περίμενα ότι ο Σεπ …κλωτσαει την ευκαιρία να βρεθεί ο πρόεδρος του σε ενα παγκόσμιο τιτλο της WBC δίπλα στους μεγάλους παραγοντες της επαγγελματικης πυγμαχίας και υστερα απο μόλις δυο χρόνια ζωής η ελληνική ομοσπονδία να μπαινει σε τόσο μεγαλα σαλόνια χαρη σε μας. Αυτές οι ευκαιρίες είναι σπάνιες και σεις μόλις την κλωτσησατε με ανυπολόγιστες συνέπειες  και ζημιες».

 Η τελευταία μέχρι τώρα ενημέρωση του ΣΕΠ  είναι ότι  εφόσον ο αγώνας έχει ανακοινωθεί για λογαριασμό της Ελλάδας, για να πραγματοποιηθεί πρέπει να αποστείλει ο ΣΕΠ την επίσημη έγκρισή του. 

 Κατόπιν τούτων, και λόγω της ασυνέπειας και ανάρμοστης συμπεριφοράς που έχουν επιδείξει δημόσια οι παράγοντες του Περσέα Boxing, δυσανάλογα της σοβαρότητας και του κύρους της διοργάνωσης στην οποία καλούνται να συμμετάσχουν, συμπεριφορά, δηλώσεις  και ενέργειες που  δυσφημίζουν την  ελληνική επαγγελματική πυγμαχία με ανυπολόγιστες συνέπειες σε βάρος των υπολοίπων Ελλήνων πυγμάχων και εκθέτουν το ΣΕΠ και  βλάπτουν  το  κύρος και την αξιοπιστία του τόσο εγχώρια όσο και  διεθνώς, ο ΣΕΠ επιφυλάσσεται δια των εκπροσώπων του  για κάθε νόμιμο διακαίωμά του.»