30/04/2024

Με δύο τζουντόκα στο Ρίο η Ελλάδα

Οι δύο θέσεις που αντιστοιχούν στις Ολυμπιακές προκρίσεις της Ελλάδας στο άθλημα του τζούντο, θα καταληφθούν από τον Ηλία Ηλιάδη και τον Ρομάν Μουστόπουλου.

της Βαρβάρας Ακριτίδου

Οι δύο αθλητές που ήταν αυτοί που κέρδισαν και τις προκρίσεις, θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στους Αγώνες του Ρίο. Ο Ηλιάδης (90κ.) για τέταρτη φορά, έχοντας μάλιστα στη συλλογή του ένα χρυσό (2004) και ένα χάλκινο (2012) ενώ το 2008 στο Πεκίνο αγωνίστηκε τραυματίας.
Για τον Μουστόπουλο, αυτή θα είναι η πρώτη συμμετοχή και μάλιστα σε μία κατηγορία (81κ.) όπου η Ελλάδα έχει κατακτήσει χρυσό μετάλλιο με τον Ηλιάδη.

Eξ’ αρχής η αποστολή του Αζωίδη στο Αλμάτι ήταν εξαιρετικά δύσκολη, με την κλήρωση να την κάνει ακόμα δυσκολότερη, φέρνοντας του αντίπαλο ένα χρυσό Ολυμπιονίκη. Ο Έλληνας τζουντόκα ταξίδεψε στο Καζακστάν για να κάνει την ύστατη προσπάθεια πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, καθώς το γκραν σλαμ του Αλμάτι είναι η τελευταία ευκαιρία. Αγωνιζόμενος στην κατηγορία των 73 κιλών, ο Αζωίδης ξεκίνησε πολύ καλά τους αγώνες του, αποκλείοντας με ίπον τον Ισπανό Χαβιέρ Ραμίρεζ, στο 3:17. Η συνέχεια όμως ήταν εξαιρετικά δύσκολη.
Ο Αζωίδης κλήθηκε να αντιμετωπίσει το Γεωργιανό Λάσα Σαβντατουασβίλι που είναι ο χρυσός Ολυμπιονίκης του 2012 στην κατηγορία των 66 κιλών και πρωταθλητής Ευρώπης του 2013. Ο Έλληνας τζουντόκα στάθηκε πολύ καλά απέναντι στον Σαβντατουασβίλι, όμως στο 4:33 ο Γεωργιανός (Νο7 στην Ολυμπιακή κατάταξη) κατάφερε να πάρει τη νίκη με ίπον.

Πηγή: Sportsfeed.gr

http://sportsfeed.gr/2016/05/14/me-dio-judoka-sto-rio-i-ellada/