30/04/2024

Μάθημα που διδάσκεις στο σχολείο το Canelo- Cotto

Βλέποντας καρέ καρέ το μεγάλο παιχνίδι, διαπιστώνεις πως οι δύο πυγμάχοι δικαίωσαν απόλυτα τις προσδοκίες του κοινού, αφού το θέαμα του αγώνα ήταν για παράδειγμα πολύ καλύτερο από το Mayweather- Pacquiao.

Ο Canelo Alvarez εκτόξευσε τις ρουκέτες του που κάποιες βρήκαν και κάποιες όχι τον Miguel Cotto. Από την άλλη, κατ’εμέ ο Πορτορικανός έκανε φανταστικό παιχνίδι και έβγαλε στοιχεία πάνω στο ρινγκ που τον κατατάσσουν σίγουρα μεταξύ των κορυφαίων. Ωραίοι συνδυασμοί, καλά αντανακλαστικά στην κοντινή μάχη, που κατάφερνε τρία και τέσσερα χτυπήματα σερί που έβρισκαν στόχο.

Στο δε, όγδοο γύρο που ήταν ο καλύτερος του αγώνα, άναψαν τα αίματα όταν ο Alvarez ανέβασε στροφές κι αν ήταν πιο εύστοχος στα χτυπήματα του θα έκανε μεγαλύτερη ζημιά. Αυτό θεωρώ πως πληρώνει ο Μεξικανός στα παιχνίδια του, την αστοχία. Όσο για το αποτέλεσμα είναι πολύ κοντινό για να εκφέρει κάποιος σίγουρη γνώμη. Θα το πήγαινες και στην ισοπαλία, όμως λόγω της προοπτικής(ηλικία Canelo) το promotion ήταν λογικό να του δώσει τη νίκη με κλειστά τα μάτια.

Πάντως βλέποντας το τελευταίο παιχνίδι της Ronda Rousey με την Holly Holm και το χθεσινό του Canelo με τον Cotto μπορώ να πω με σιγουριά πως το ενδιαφέρον του κόσμου για τις ΜΜΑ είναι μεγαλύτερο από αυτό που εκλαμβάνω τουλάχιστον στο Fightsports.gr. Παίζει ρόλο ότι χθες δεν έπεσε νοκ άουτ και οι δώδεκα γύροι για τους Έλληνες κάθονται στο στομάχι διότι δεν συνηθίζουν να βλέπουν τέτοια μακρόσυρτα ματς στα εγχώρια, όμως όταν δεις τον αγώνα, τόσο η τεχνική των δύο αθλητών όσο και η ποιότητα τους σίγουρα είναι μεγαλύτερη από αυτή του περασμένου Σαββάτο.

Για να στρώσει η κατάσταση και η πυγμαχία να κερδίσει ξανά τα σκήπτρα, θα πρέπει στο κόσμο να δίνονται μόνο ματς τέτοιου επιπέδου και τα νοκ άουτ που σίγουρα θα έρθουν θα τα κάνουν δημοφιλή.

https://www.youtube.com/watch?list=PL0wP7ybb2nT5kIF82H-ICCHzeBDmwGrkW&v=re7VtqWD0JM