29/04/2024

Χοσόνοβ: «Θέλω να αγωνιστώ στους Ολυμπιακούς Αγώνες με την Ελλάδα»

Ο Αζαμάτ Χοσόνοβ συνεχίζει να γράφει ιστορία με τα ελληνικά χρώματα.

Ο Αζαμάτ Χοσόνοβ συνεχίζει να γράφει ιστορία με τα ελληνικά χρώματα. Στο πρόσφατο Παγκόσμιο πρωτάθλημα u23 κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο κι απέδειξε, για μια ακόμη φορά το πλούσιο ταλέντο του.
Ο πρωταθλητής μας ανέβηκε για δεύτερη φορά στο βάθρο με το ελληνικά χρώματα και δείχνει περίτρανα ότι το μέλλον του ανήκει.

Ο Αζαμάρ Χοσόνοβ μίλησε για αυτή την τεράστια επιτυχία και τόνισε ότι όνειρό του είναι να αγωνιστεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες με την Ελλάδα.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Αζαμάτ Χοσόνοβ

Αζαμάτ συγχαρητήρια, κατέκτησες το χάλκινο μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα U23. Καταρχήν ήταν ο στόχος σου ένα ακόμα μετάλλιο στη διοργάνωση;
 
«Σας ευχαριστώ πολύ. Πραγματικά είμαι πολύ χαρούμενος που κατέκτησα το χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα. Το μετάλλιο ήταν μέσα στους στόχους μου και είχα δουλέψει πολύ σκληρά για να το πετύχω».
 
Στην Αλβανία έδειξες πολύ καλά αγωνιστικά στοιχεία και με την εικόνα σου θα μπορούσες να είχες φτάσει και στον τελικό…
 
«Ενιωθά πολύ καλά. Ημουν σε καλή κατάσταση και είχα πολύ καλή ψυχολογία. Πραγματικά τώρα που έχουν περάσει οι μέρες νομίζω ότι θα μπορούσα στον ημιτελικό να δώσω λίγα πράγματα παραπάνω και να πάω στον τελικό. Ο στόχος μου, όμως, από την αρχή ήταν το βάθρο. Είμαι χαρούμενος που τον πέτυχα και πλέον κοιτάω μπροστά».
 
Ποιος είναι ο επόμενος στόχος σου;
 
«Αν κι εφόσον ολοκληρωθούν όλες οι διαδικασίες για να μπορέσω να αγωνιστώ στα προολυμπιακά τουρνουά, θέλω να αγωνιστώ στους Ολυμπιακούς Αγώνες με την Ελλάδα. Αυτό είναι και ο μεγάλος μου στόχος».
 
Που θα ήθελες να αφιερώσεις το μετάλλιό σου;
 
«Θα ήθελα να το αφιερώσω στην οικογένειά μου, τον προπονητή μου τον Αμιράν Καρντάνοβ που είναι πάντα δίπλα μου και σε όσους πίστεψαν στην προσπάθειά μου. Θα ήθελα να ευχαριστήσω την Ελληνική Ομοσπονδία Πάλης που με στηρίζει και με πιστεύει. Αυτό είναι το δεύτερο μετάλλιο που κατακτώ με την Ελλάδα, αλλά είμαι σίγουρος ότι είναι μόνο η αρχή!»