27/04/2024

Πόλεμος στις κατηγορίες πάλης του Ρίο: Χρυσοί Μπορέρο,Νούνιες και Βλάσοφ

Συναρπαστικές αναμετρήσεις περιελάμβανε το μενού των αγώνων πάλης στους Ολυμπιακούς αγώνες του Ρίο.

Ο Μολίνα Μπορέρο είναι ο νικητής στα ρεπεσάζ των 59 κιλών ελληνορωμαϊκής πάλης στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο. Ο Κουβανός πρωταθλητής νίκησε με 8-0 τον Γιαπωνέζο Σιμόντου Οτα και έφτασε στη μεγαλύτερη διάκριση της καριέρας του στα 24 του χρόνια.  Το χάλκινο μετάλλιο μοιράστηκαν ο Νορβηγός Αντρέ Μπέργκε και ο Ουζμπέκος Ελμουράτ Τασμουράντοφ.

Ο Κουβανός Λόπες Νούνιες κατέκτησε τρίτο σερί χρυσό μετάλλιο στα 130κ. της ελληνορωμαϊκής. Ο Λόπες επικράτησε 3-0 του Τούρκου Ριζά Καγιαάλπ στον τελικό.  To χάλκινο μετάλλιο πανηγύρισε ο Ρώσος Σεργκέι Σεμένοφ με 6-0 επί του Εσθονού Νάμπι Χάικι.

Το δεύτερο χρυσό του σε Ολυμπιακούς Αγώνες κατέκτησε ο Ρομάν Βλασόφ, ο οποίος μετά το Λονδίνο, πήρε την πρώτη θέση και στο Ρίο, κερδίζοντας στον τελικό της ελληνορωμαϊκής πάλης τον Δανό Όβεργκααρντ Μάνσεν με 5-1.

Ο Ρώσος αθλητής όμως είχε πρώτα ξεπεράσει τον εαυτό του στον ημιτελικό της διοργάνωσης, αφού απέναντι στον Κροάτη, Μπόζο Στάρσεβιτς, λιποθύμησε μετά από μία λαβή. Ωστόσο δεν το έβαλε κάτω και αφού οι γιατροί του έδωσαν το «οκ» για να συνεχίσει τον αγώνα, πήρε την πρόκριση, για να αναδειχθεί στη συνέχεια χρυσός Ολυμπιονίκης.