30/04/2024

Πάλη: Τα ρεκόρ που κυνηγούν οι αθλητές μας στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα

Αυτά είναι τα ρεκόρ που ψάχνει να σπάσει η ομάδα μας.

Με πολλά όνειρα και φιλοδοξίες αρχίζει τη Δευτέρα το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Πάλης Ανδρών – Γυναικών που θα διεξαχθεί στο Βουκουρέστι.

Η ελληνική αποστολή είναι… πανέτοιμη και πιο πλήρης από ποτέ κι έχει σαν στόχο πολλές διακρίσεις.

Η χώρα μας θα αγωνιστεί στην Ρουμανία με 12 αθλητές, οι οποίοι έχουν πολλές διακρίσεις σε Ευρωπαϊκά και Παγκόσμια πρωταθλήματα.

Πιο συγκεκριμένα στην Ελληνορωμαϊκή θα αγωνιστούν οι: Ηλίας Ζαϊράκης (60κ.), Φώτης Μπούκης (82κ.), Μιχάλης Ιωσηφίδης (97κ.) και Απόστολος Τσιόβολος (130κ.). Στην ελευθέρα θα παλέψουν οι: Νίκος Βλάνδος (57κ.), Γιώργος Κουγιουμτσίδης (79κ.), Νταουρέν Κουρουγκλίεβ (86κ.) και Αζαμάτ Χοσόνοβ (125κ.).

Στις γυναίκες θα αγωνιστούν οι Μαρία Πρεβολαράκη (53κ.), Νικολέττα Μπάρμπα (65κ.), Ελένη Χρυσικάκη (72κ.) και Κατερίνα Πιτσιάβα (76κ.). Την αποστολή συνοδεύουν οι προπονητές Δημήτρης Ζαϊράκης, Θέμης, Ιακωβίδης, Παριγέι Μόησεν και Χαρίλαος Χονδρονάσιος, καθώς και ο συνοδός Χριστόφορος Ξενίδης. Αρχηγός αποστολής είναι η Λία Νικολάου, ενώ στο Βουκουρέστι βρίσκεται και η Παυλίνα Γεωργίου, όπου θα εκπροσωπήσει την ελληνική διαιτησία.

Το ενδιαφέρον στρέφεται σε δύο αθλητές που είναι έτοιμοι να γράψουν Ιστορία. Πρώτος ο Γιώργος Κουγιουμτσίδης, ο οποίος αν κατακτήσει ένα μετάλλιο, θα είναι το τρίτο διαδοχικό μετάλλιο που έχει κατακτήσει σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Ανδρών. Θα είναι ένα επίτευγμα που δεν το έχει πετύχει κανείς στην ελευθέρα, ενώ στην ελληνορωμαϊκή το είχε σημειώσει ο Γιάννης Αγκατζανιάν στα 48κ. ελληνορωμαϊκής το 1994-1995-1996, όπου είχε κατακτήσει χάλκινο, χρυσό και ασημένιο μετάλλιο.

Ο δεύτερος στη λίστα είναι ο Νταουρέν Κουρουγκλίεβ, ο οποίος θα προσπαθήσει να υπερασπιστεί τον τίτλο του και να διεκδικήσει το χρυσό μετάλλιο. Αν τα καταφέρει θα γίνει ο πρώτος αθλητής που εκπροσωπεί την Ελλάδα κι έχει δύο διαδοχικά χρυσά μετάλλια σε Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα Ανδρών.

Οσον αφορά την Μαρία Πρεβολαράκη, είναι ένα… κινητό ρεκόρ από μόνη της και κάθε διάκριση που πετυχαίνει σπάει το προηγούμενο δικό της ρεκόρ.