28/03/2024

Πάλη: Στον τελικό του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ο Κουγιουμτσίδης

Δυνατή πορεία για τον Έλληνα παλαιστή.

Στον τελικό του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος Πάλης Εφήβων ο Γιώργος Κουγιουμτσίδης! Το «φαινόμενο» της ελληνικής Πάλης ήταν ασυναγώνιστης στη Γερμανία και με χαρακτηριστική άνεση έφτασε έως τον τελικό στην κατηγορία των 79κ.. Ό Ελληνας πρωταθλητής έχει εξασφαλίσει ήδη το μετάλλιο και ευελπιστεί ότι αύριο το απόγευμα θα ακουστεί ο εθνικός ύμνος.

Ο Κουγιουμτσίδης ήταν ασυναγώνιστος. Στη φάση των «16» επικράτησε με 13-4 του Γερμανού Σρόεντερ. Στα προημιτελικά κλήθηκε να αντιμετωπίσει τον Μολδαβό Μπάλαν τον οποίο νίκησε με 6-3 και προκρίθηκε στον ημιτελικό. Εκεί αντιμετώπισε τον Ουκρανό Κρούπα και με νέα τεράστια εμφάνιση επιβλήθηκε με 9-2 και πέρασε στον τελικό, όπου θα παλέψει με τον Ρώσο Ασλούεφ.

Ο Ελληνας πρωταθλητής συνεχίζει να δείχνει το μεγάλο ταλέντο του και την άνοδο που έχει το τελευταίο διάστημα. Για τρίτη διαδοχική διοργάνωση ανέβηκε στο βάθρο. Μετά το παγκόσμιο προολυμπιακό τουρνουά και το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Νέων Ανδρών, όπου κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο, ήρθε η ώρα να παλέψει για το χρυσό!

Στα 57κ. ο Γιάννης Μαρτίδης θα αγωνιστεί στα ρεπεσάζ με στόχο να διεκδικήσει κι αυτός ένα μετάλλιο.  Ο Ελληνας πρωταθλητής αντιμετώπισε τον Κνζρτσιάν και ηττήθηκε με τεχνική υπεροχή. Ο Αρμένιος έφτασε έως τον τελικό κι έδωσε μια ακόμη ευκαιρία στον Μαρτίδη. Στα ρεπεσάζ αύριο θα αντιμετωπίσει τον Ιταλό Πιρόντου κι αν νικήσει θα παλέψει με τον Ελβετό Επ για το χάλκινο μετάλλιο.

Την Τρίτη θα ξεκινήσουν την προσπάθειά τους τρεις Ελληνες πρωταθλητές. Στα 86κ. Ο Αγγελος Κουκλάρης θα παλέψει με τον Λευκορώσο Κάμτσου. Στα 92κ. ο Γκίβι Μπλιάτζε θα αντιμετωπίσει τον Λευκορώσο Καζλου, ενώ στα 125κ. ο Κώστας Αλεξανδρίδης θα αγωνιστεί με τον Ουκρανό Σόβα.