29/03/2024

Πάλη: Στα ρεπεσάζ ο Κούκλαρης

Δύσκολη κλήρωση για τον Κούκλαρη που μπήκε όμως στα ρεπεσάζ

Στο δρόμο για το χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Εφήβων – Νεανίδων που διεξάγεται στη Σόφια της Βουλγαρίας μπήκε ο Άγγελος Κούκλαρης. Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΛΟΠ:

«Ο Έλληνας πρωταθλητής αγωνίστηκε στα 86 κιλά της Ελευθέρας, όπου στάθηκε άτυχος καθώς βρήκε απέναντι του τον Γάλλο Ραχίμ Μαγκαμάντοφ, ο οποίος με ιδιαίτερη άνεση έφτασε μέχρι τον τελικό.

Έτσι, ο Κούκλαρης μπήκε στα ρεπεσάζ. Στον πρώτο του αγώνα θα αντιμετωπίσει τον Αρίφ Φερεϊντούν Ρανζμπαρί από το Ιράν. Με νίκη θα παίξει για το χάλκινο μετάλλιο κόντρα στον Αζέρο Σαμπουχί Ανόφ.

Την παράσταση στην δεύτερη ημέρα έκλεψε ο Γκίβι Μπλιάτζε, ο οποίος πάντως στάθηκε διπλά άτυχος. Στον πρώτο του αγώνα επικράτησε με άνεση του Νουρντολέτ Μπεκένοφ από το Καζακστάν, ενώ στη συνέχεια ξεπέρασε με 3-2 το εμπόδιο του Ουκρανού Ντένις Σαχάλιουκ.

Στα προημιτελικά προηγήθηκε 3-2 απέναντι στον Γάλλο Αντλάν Μπακιρσουλτάνοβιτς Βισκάνοφ, όμως στα έξι δευτερόλεπτα πριν το τέλος ισοφαρίστηκε και τελικά έμεινε εκτός συνέχειας, καθώς και η ένσταση που έγινε για ένα πιθανό κερδισμένο υπέρ του πόντο στο τέλος έπεσε στο κενό. Ο Μπλιάτζε παρά τη σπουδαία απόδοσή του δεν μπήκε στα ρεπεσάζ, καθώς ο Γάλλος έχασε στον ημιτελικό.

Τέλος, Δημήτρης Οφλίδης στα 61 κιλά προσπάθησε απέναντι στον Γεωργιανό Νταβίτι Αμπνταλάτζε από τη Γεωργία, σε ένα ματς που του προσέφερε πλούσιες εμπειρίες που θα φανούν χρήσιμες στο μέλλον.

Ρίχνονται στη μάχη Μπάρμπα και Χρυσικάκη

Rίχνονται στη μάχη οι δύο αθλήτριες της ελληνικής αποστολής. Συγκεκριμένα η Νικολέτα Μπάρμπα στα 68 κιλά θα αντιμετωπίσει στην φάση των «16» την Αρζού Αρζού από την Ινδία.

Στα προκριματικά των 76 κιλών κληρώθηκε η Ελένη Χρυσικάκη. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια θα κοντραριστεί με την Καναδή Βιάν Ελίζαμπεθ Ρουλό. Σε περίπτωση πρόκρισης στη φάση των «16» θα αντιμετωπίσει την Βερόνικα Νίκος από την Ουγγαρία.