29/04/2024

Μια Ελληνοαμερικανίδα στην κορυφή του κόσμου

Η Έλεν Μαρούλις (ή Ελένη Μαρούλη) βρίσκεται στο Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης στα 55κ. και θέλει να πατήσει τελευταία το πόδι της στο βάθρο στο πρωτάθλημα του Λας Βέγκας.

του Στέφανου Σουλιώτη

Ελληνικές ρίζες έχει το ανερχόμενο αστέρι της γυναικείας αμερικανικής πάλης. Η 23χρονη Έλεν Μαρούλις αποτελεί μία από τις ελπίδες της Εθνικής ομάδας των ΗΠΑ για κατάκτηση μεταλλίου στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του Λας Βέγκας αλλά και στους Ολυμπιακούς Αγώνες.
Γεννήθηκε στις 19 Σεπτεμβρίου 1991 στο Μέριλαντ και το παλμαρέ της μαρτυρά πώς έχει όλα τα προσόντα για να πρωταγωνιστήσει τα επόμενα χρόνια. Το 2011 κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στου παναμερικανικούς αγώνες. Την επόμενη χρονιά αναδείχθηκε ασημένια παγκόσμια πρωταθλήτρια αντιμετωπίζοντας την τρεις φορές χρυσή Ολυμπιονίκη Σαόρι Γιοσίντα και πέρυσι ανέβηκε στο τρίτο σκαλί του βάθρου στο παγκόσμιο της Τασκένδης.
Η Μαρούλις ανυπομονεί για το ντεμπούτο της στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο εκεί όπου για πρώτη φορά από το 2004, που συμπεριλήφθηκε η γυναικεία ελευθέρα πάλη στο πρόγραμμα, θα υπάρχει ίδιος αριθμός κατηγοριών σε άνδρες και γυναίκες.

Διαβάστε περισσότερα στο sportsfeed.gr