29/04/2024

Κώστας Θάνος: «Με τρεις αθλητές στο Ρίο»

Είναι ένας από τους πλέον επιτυχημένους προέδρους αθλητικών ομοσπονδιών. Ο Κώστας Θάνος, κατά γενική ομολογία έχει συμμαζέψει την ελληνική πάλη και την έχει βάλει σε πορεία ανάπτυξης. Δεν το κρύβει άλλωστε πως μεγάλος στόχος αποτελεί η αποστολή τριών αθλητών στους Αγώνες του Ρίο. Με Η φετινή αγωνιστική σεζόν έφτασε στο τέλος της και ο πρόεδρος της ελληνικής ομοσπονδίας φιλάθλων πάλης, αναφέρθηκε στα πεπραγμένα της διοίκησής του και άνοιξε τα χαρτιά του για τα μελλοντικά σχέδια.

Ο Κώστας Θάνος ανέλαβε την προεδρία της ΕΟΦΠ το καλοκαίρι του 2010 και σε αυτά τα πέντε χρόνια έχει προσπαθήσει να βάλει σε τροχιά ανάπτυξης το άθλημα. Οι οικονομικές συγκυρίες δεν τον ευνοούν αλλά πιστεύει πως με μεθοδική δουλειά μπορούν να επιτευχθούν οι στόχοι. Ο κ.Θάνος, ανέλυσε στο Sportsfeed το σκεπτικό της διοίκησής του και επεσήμανε τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ομοσπονδία. Παράλληλα μίλησε για το Ρίο, προειδοποίησε πως η πάλη δεν έχει ξεφύγει από τον κίνδυνο να βρεθεί εκτός Ολυμπιακού προγράμματος και εξήγησε γιατί η ΕΟΕ έχει «διακοσμητικό χαρακτήρα».

Σε τι κατάσταση βρήκατε την ομοσπονδία όταν αναλάβατε τη ηνία της και τι έχει αλλάξει μέχρι σήμερα;
Όταν αναλάβαμε τα καθήκοντα οι συνεργάτες μου και εγώ βρήκαμε μπροστά μας ένα βουνό προβλημάτων και χρεών που ξεπερνούσε τα 2,5 εκατομμύρια ευρώ. Αυτό μας έκανε να το ξανασκεφτούμε για το αν μπορούμε να ανταποκριθούμε στη δυσκολία του εγχειρήματος. Όμως το παλέψαμε γιατί αυτό έχουμε μάθει στη ζωή μας να κάνουμε. Παρά τις μειώσεις των επιχορηγήσεων έχουμε ελαττώσει πολύ το χρέος, περίπου στα δύο εκατομμύρια ευρώ, και καταφέραμε να οκταπλασιάσουμε τις αγωνιστικές δραστηριότητες.

Διαβάστε την συνέχεια εδώ:palema.gr