28/04/2024

Γνωρίζοντας Ολυμπιονίκες MMAer

Ολυμπιακούς Αγώνες έχουμε και το fightsports.gr θέλει να βρίσκεται μέσα στο… mood της εποχής. Παρέα λοιπόν θα γνωρίζουμε σιγά σιγά αυτές τις ημέρες μαχητές των ΜΜΑ που έχουν μετέχει και διακριθεί στις Ολυμπιάδες.

Τα «χρυσάφια» των οκτάγωνων δεν είναι λίγα και σήμερα γνωρίζουμε το ολυμπιακό backround του Κουβανού Yoel Romero.

Ο θηριώδης παλαιστής μπαίνει στην Ολυμπιάδα του Σίδνεϊ ωσάν παγκόσμιος πρωταθλητής της κατηγορίας του. Είχε κερδίσει το χρυσό στην Τουρκία κόντρα στον Khadzhimurad Magomedov. Στους Ολυμπιακούς ο Yoel πήρε το ασημένιο καθώς ηττήθηκε στον τελικό από τον Adam Saitiev.

Εν συνεχεία ακολούθησαν ένα χάλκινο και ένα ασημένιο μετάλλιο σε παγκόσμια πρωταθλήματα πριν το 2004 και το μεγάλο ραντεβού στην Αθήνα.

Στους Ολυμπιακούς της πατρίδας μας ο Romero δεν έφυγε χωρίς μετάλλιο. Κατέκτησε το χάλκινο, χάνοντας στα ημιτελικά πάλι από Ρώσο. Αυτή τη φορά ήταν ο Sazhid Sazhidov που τον απέκλεισε.

Η τελευταία παλαιστική εμφάνιση του Κουβανού σταρ έγινε στην Ουγγαρία. Το 2005 λοιπόν ο Yoel πήγε ξανά σε τελικό για να χάσει και να φύγει με το ασημένιο μετάλλιο. Η ήττα προήλθε από τον Γεωργιανό Revaz Mindorashvili.