03/05/2024

Γιώργος Πιλίδης: Το παιδί θαύμα της παγκόσμιας πάλης

Ο Γιωρίκας Πιλίδης έκανε περήφανη την Ελλάδα, κατακτώντας ένα ακόμη μετάλλιο στην ελευθέρα πάλη στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Παίδων – Κορασίδων. Ποιο είναι όμως το παιδί θαύμα της ελληνικής πάλης; Το Sport24.gr παρουσιάζει.


Δεν βάζει ταβάνι στα όνειρά του και τοποθετεί τον πήχη ψηλά. Άλλωστε, «μιλούν» οι διακρίσεις του μέχρι στιγμής εξ ονόματός του και δικαίως θεωρείται ως η πολύ μεγάλη ελπίδα της Ελλάδας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020 στο Τόκιο στην ελευθέρα πάλη. Ο 17χρονος, Γιωρίκας Πιλίδης, συστήθηκε στο ελληνικό κοινό με τρόπο εμφατικό.

Δεν είναι λίγοι αυτοί και κυρίως γνώστες του αθλήματος, που τον έχουν χαρακτηρίσει φαινόμενο και παιδί θαύμα για το άθλημα της πάλης. Βαρύς χαρακτηρισμός για ένα νέο παιδί που σιγά σιγά φτιάχνει το όνομά του και προσπαθεί να χτίσει «λιθαράκι λιθαράκι» την καριέρα του, εντούτοις φαντάζει αρκετά ρεαλιστικός με βάση τα μέχρι στιγμής επιτεύγματά του. Και δεν είναι λίγα…

Οι Έλληνες φίλαθλοι είχαν την ευκαιρία να τον θαυμάσουν το διάστημα 4-10 Σεπτεμβρίου στα Άνω Λιόσια στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Παίδων – Κορασίδων, όπου κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο. Ήταν φαβορί για το χρυσό, όμως το ότι βρέθηκε για μια ακόμη φορά στο βάθρο μόλις στα 17 του χρόνια (έκτο του μετάλλιο!), αποδεικνύει πως είναι ένας αθλητής με διάρκεια, συνέπεια και πως η σκληρή του δουλειά αποδίδει!

Διαβάστε την συνέχεια στο sport24.gr