29/04/2024

Για το χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα U23 ο Χοσόνοφ

Με τον ιδανικότερο τρόπο ξεκίνησε για την ελληνική αποστολή το Παγκόσμιο πρωτάθλημα U23 που διεξάγεται στην Αλβανία.

Με τον ιδανικότερο τρόπο ξεκίνησε για την ελληνική αποστολή το Παγκόσμιο πρωτάθλημα U23 που διεξάγεται στην Αλβανία. Ο Αζαμάτ Χοσόνοφ που αγωνίστηκε στα 125κ. της ελευθέρας πραγματοποίησε εντυπωσιακες εμφανίσεις και αύριο θα διεκδικήσει το χάλκινο μετάλλιο.
 
Στο εναρκτήριο παιχνίδι ο Χοσόνοφ επικράτησε με το εντυπωσιακό 9-0 του Γεωργιανού Σολομόν Μανασβίλι και προκρίθηκε στα προημιτελικά. Εκεί αντιμετώπισε τον Γκεοργκί Βέλεφ και με νέα σπουδαία εμφάνιση επικράτησε με τεχνική υπεροχή (12-1). Στον ημιτελικό αντιμετώπισε τον Αμερικανό Χέντρικσον και μετά από έναν συναρπαστικό τελικό ηττήθηκε με 4-2 και αύριο θα αγωνιστεί για τον μικρό τελικό.
 
Ο Χοσόνοφ περιμένει να μάθει τον αντίπαλό του που θα προκύψει από την αναμέτρηση στα ρεπεσάζ ανάμεσα στον ανεξάρτητο αθλητή Κουρμπάνοφ και τον Μολδαβό Στατουλάτ
 
Στα 92κ. ο Γκίβι Μπλιάτζε αντιμετώπισε τον ανεξάρτητο αθλητή Αλαν Μπαγκάεφ και ηττήθηκε με 8-4 και αποκλείστηκε.
 
Στα 86κ. ο Αγγελος Κουκλάρης ηττήθηκε με τεχνική υπεροχή από τον ανεξάρτητο αθλητή Αρσλάν Μπαγκάεφ, ο οποίος έχασε στα ημιτελικά και δεν έδωσε δεύτερη ευκαιρία στον Ελληνα πρωταθλητή.
 
Στα 74κ. ο Χρήστος Χριστοφορίδης αντιμετώπισε τον Τούρκο πρωταθλητή Ιμπραχίμ Γιαπράκ και έχασε με 7-1 και δεν μπόρεσε να συνεχίσει στη διοργάνωση.
 
Τέλος στη μάχη του Παγκοσμίου πρωταθλήματος ρίχνεται αύριο ο Θεοχάρης Κουγιουμτσίδης, ο οποίος θα αντιμετωπίσει τον Ιάπωνα Γιοσινοσούκε Αουάγκι.