07/05/2024

Ασημένιος ο Πιλίδης στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Παίδων της πάλης!

Την δεύτερη θέση και το ασημένιο μετάλλιο κατέκτησε τελικά ο  Γιώργος Πιλίδης  στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Παίδων που διεξάγεται στην Τιφλίδα της Γεωργίας. Ο Ελληνας πρωταθλητής ηττήθηκε στον τελικό της κατηγορίας των 54κ. από τον Ντζέλεπ (Ουκρανία) με 3-2.

subscribe-to-our-youtube-channel

Δείτε την περιγραφή του αγώνα και την ανακοίνωση από την Ελληνική Ομοσπονδία Πάλης

«Ο αγώνας ήταν συναρπαστικός. Ο Ουκρανός έκανε ένα πέρασμα και πήρε από νωρίς προβάδισμα με 2-0 στα σημεία. Στη συνέχεια το χρυσό παιδί της ελληνικής Πάλης έβγαλε δύο φορές τον αντίπαλό του εκτός παλαίστρας και ισοφάρισε. Ο Ουκρανός, όμως, επειδή είχε εκτελέσει τελευταίος είχε το πλεονέκτημα.
Προσπάθησε μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο να πάρει πόντο ο Πιλίδης και δεν τα κατάφερε. Ο προπονητής του Αμιράν Καρντάνοφ έκανε challenge στην τελευταία φάση του αγώνα, δεν δικαιώθηκε και νίκησε ο Ντζέλεπ με 3-2.
Ο Ελληνας πρωταθλητής δεν άντεξε και ξέσπασε σε λυγμούς μετά το τέλος του αγώνα, αλλά δεν χωράνε δάκρυα σε έναν αθλητή όπως είναι ο Πιλίδης. Ο πρωταθλητής μας όχι μόνο μας έχει προσφέρει πάρα πολλές χαρές, αλλά όλο το μέλλον του ανήκει!
Η δεύτερη θέση στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα, αναμφίβολα πρόκειται για μία τεράστια επιτυχία σε μία χρονιά που έχει στεφθεί ήδη πρωταθλητής Ευρώπης!
Στην πορεία του έως τον τελικό ο Πιλίδης νίκησε στο γύρο των «16» με τεχνική πτώση τον Αλίς (Βουλγαρία). Στα προημιτελικά επιβλήθηκε με 12-5 του Χαρουτουνιάν (Αρμενία) και πήρε την πρόκριση για τα ημιτελικά. Εκεί αντιμετώπισε τον Οκένοφ (Καζακστάν) και μετά από ένα συναρπαστικό αγώνα επικράτησε με 11-7.»