20/05/2024

Το Hapkido αλλάζει σελίδα στην Ελλάδα: Τεράστια επιτυχία με συμμετοχή 223 Hapkidokas και αποστολές από έξι χώρες

Το Σαββατοκύριακο 20&21 Απριλίου 2024 πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα το 1ο Πανευρωπαϊκό Σεμινάριο Hapkido υπό την αιγίδα της μεγαλύτερης και πρώτης Ομοσπονδίας Hapkido του κόσμου με έδρα της Κορέα  »Korea Hapkido Federation» και Εκπρόσωπο Ελλάδας τον Δάσκαλο Παλαιολόγο Μιχαήλ 8οDan . Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Προσκεκλημένοι ήταν οι τρεις κορυφαίοι της τέχνης του Hapkido, ο πρόεδρος της KHF Gm Oh Se Lim, ο αντιπρόεδρος Gm Beom Kim Chul και ο Ειδικός Αντιπρόεδρος  Gm Sung Book Bae.

Το γεγονός αυτό χαρακτηρίζεται το σημαντικότερο που έχει γίνει στην χώρα μας μετά από την ίδρυση της αρχικής Ένωσης Hapkido το 1996 με συνιδρυτές τον Δάσκαλο Σπυρίδων Φλωράκη και τον Δάσκαλο Παλαιολόγο Μιχαήλ και αφορά την κορεάτικη πολεμική τέχνη και σύστημα αυτοάμυνας.

Στο σεμινάριο αυτό συμμετείχαν 223 μαθητές και Δάσκαλοι του Hapkido από Ελλάδα και Ευρώπη, όπου κάτι τέτοιο δεν έχει ξαναγίνει πότε στην χώρα μας.

Από τις φωτογραφίες που συνοδεύουν αυτήν την ανάρτηση, εύκολα θα διαπιστώσετε το υψηλό επίπεδο του περιεχομένου του σεμιναρίου αλλά και των συμμετεχόντων.

Υψηλόβαθμοι Masters (Δάσκαλοι) και Directors (Εκπρόσωποι) της KHF από όλη την Ευρώπη και όχι μόνο, μας τίμησαν με την παρουσία τους, στηρίζοντας αυτό το μοναδικό γεγονός και έτσι κατέστη η Ελλάδα πόλος έλξης για τους λάτρεις του Hapkido.

Συμμετέχοντες Masters από το εξωτερικό, τους οποίους ευχαριστούμε θερμά για την στήριξή τους ήταν, πέρα των αθλητών τους ήταν:

Gm Keith Finch Ηνωμένο Βασίλειο

Master Jon Gladwin Ηνωμένο Βασίλειο

Master Emanuel Fernando Πορτογαλία

Master André Carbonell Vicen Ισπανία

Master Harold Guevara Ισπανία

Master Roger Mercadé Ισπανία

Master Michael Rurlaender Αυστρία

Master Lora Golzman Ισραήλ

Master Edyta Gielas Πολωνία

Στο τέλος του σεμιναρίου πραγματοποιήθηκαν προαγωγικές εξετάσεις 56 υποψηφίων μαύρων ζωνών, από 1ο έως και 8ο Dan, παρουσία των Κορεατών Grand Masters διοικητικού συμβουλίου της  »Korea Hapkido Federation», όλων των επισήμων Ευρωπαίων Masters αλλά και κοινού που επιθυμούσε να παρακολουθήσει τη διαδικασία.

Την εκδήλωση τίμησαν και βραβεύθηκαν ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Hapkido Δάσκαλος Σπυρίδων Φλωράκης, ο Αντιδήμαρχος και πρόεδρος του Αθλητικού Οργανισμού του Δήμου Καλλιθέας, ο κος Μαργωμένος Γεώργιος, ο Πρόεδρος του ιστορικού σωματείου πάλης Άτλας Καλλιθέας, κος Κροντηράς Παναγιώτης.

Ευχαριστούμε τους πολύτιμους χορηγούς μας Terrysport και Mnemon, τον πρώτο για τον εξοπλισμό και τα αξεσουάρ πολεμικών τεχνών του σεμιναρίου και τον δεύτερο για την διαδικτυακή οργάνωση και υποστήριξη.

Αναφέρουμε τους πρωτεργάτες της τεράστιας αυτής επιτυχίας, συνεργάτες και συνοδοιπόρους της Korea Hapkido Federation Hellas, όλοι τους ικανότατοι εκπρόσωποι του ΜΗΚ και της KHF, στις περιοχές που δραστηριοποιούνται.

Ξεκινώντας από την συμπρωτεύουσα και την παραμεθόριο:

1. Σταύρος Μπρατσιώτης Θεσσαλονίκη

2. Μιχάλης Χριστοδούλου Ικαρία – Σάμος

3. Μανώλης Κάλης Αστυπάλαια

4. Κώστας Καλλής Ωροπός

5. Κώστας Περρέας Αιγάλεω

6. Ράνια Πουλοπούλου Ψυχικό

7. Νίκος Σφυρίδης Πετράλωνα

8. Παναγιώτης Κασσιανός Αρτέμιδα – Λούτσα

9. Μιχαήλ Παλαιολόγος Καλλιθέα -Τζιτζιφιές

10. Σπυρίδων Κουκουλέτας Γέρακας Αττικής 

11. Δημήτριος Κουκουλέτας Αγία Παρασκευή Αττικής

‘Ο εκπρόσωπος Ελλάδας της Korea Hapkido Federation – Moohakkwan ο Δάσκαλος Μιχαήλ Παλαιολόγος με τον πρόεδρο της KHF Gm Oh Se Lim, τον αντιπρόεδρο Gm Beom Kim Chul και τον Ειδικό Αντιπρόεδρο Gm Sung Book Bae.’

Υ.Γ

Κάποιοι από τους προαναφερόμενους πρωτεργάτες και συντελεστές της τεράστιας αυτής επιτυχίας, προέρχονται από άλλα στυλ και ομοσπονδίες Χαπκίντο που δραστηριοποιούνται στην χώρα μας. Το δίδαγμα που βγαίνει είναι ότι, για άλλη μία φορά αποδεικνύεται ότι όταν είμαστε όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε πράγματα που ξεπερνούν τις δυνατότητές μας.

Πιστεύουμε πως μετά από αυτό το ιστορικό κομβικό γεγονός, θα υπάρξουν και άλλοι συνάδελφοι που θα θελήσουν να μοιραστούν μαζί μας την χαρά, ενός μελλοντικού ακόμη μεγαλύτερου γεγονότος, που ήδη έχουμε αρχίσει να σχεδιάζουμε μαζί με τους Ευρωπαίους φίλους και αδελφούς μας.

Χριστοδούλου Μιχαήλ Black Belt 7οDan. Υπεύθυνος ανάπτυξης Ελλάδας Combat Hapkido Hellas. Εκπρόσωπος Αιγαίου Korea Hapkido Federation       :www.combattraining.gr».