03/05/2024

Πόσο επικίνδυνο είναι το φοινικέλαιο για την υγεία;

Μήπως πρέπει να το σταματήσεις;

Γράφει ο επικεφαλής της ομάδας Athens Kickboxing Διονύσης Μπακος

«Το φοινικέλαιο χρησιμοποιείται στην παραγωγή τροφίμων όπως κέικ, σοκολάτα, μπισκότα, μαργαρίνη και λίπη τηγανίσματος. Βρίσκεται επίσης σε καλλυντικά, σαπούνι, σαμπουάν, προϊόντα καθαρισμού και μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως βιοκαύσιμο.

Μια νέα μελέτη εντόπισε πως η ουσία αυτή που καταναλώνουν οι περισσότεροι άνθρωποι, προκαλεί σημαντική εξάπλωση του καρκίνου στο σώμα.

Συγκλονίζει το γεγονός ότι περίπου 50% των προϊόντων σε ένα μέσο σούπερ μάρκετ περιέχουν πλέον φοινικέλαιο. Εκτιμάται ότι ευθύνεται για το 90% όλων των θανάτων από καρκίνο – δηλαδή περίπου εννέα εκατομμύρια θανάτους ετησίως παγκοσμίως. Αυτό προφανώς και το γνωρίζουν όλες οι κυβερνήσεις παγκοσμίως και φυσικά ούτε κουβέντα για να το σταματήσουν.

Άμα θέλετε να πείσετε τον κόσμο ότι θέλετε να τον σώσετε, σταματήστε πρώτα τις βιομηχανίες να παράγουν τροφές που μας σκοτώνουν και βάλτε ως βασικό μάθημα στα σχολεία τη χρησιμότητα της τροφής στη ζωή μας».