29/03/2024

Αλέξης Σύρος: Oι νέοι αθλητές έχουν ικανότητες και οι νέοι προπονητές έχουν εξελιχθεί

Ο Σύρος μιλάει για την νέα προσπάθεια στην σχολή του αλλά και για τους σημερινούς μαχητές και τον Φλοριάν Μάρκου

Μετά από ένα διάλειμμα στην προπονητική ο Αλέξης Σύρος επιστρέφει δυναμικά με το Stone Hammer Team που εδρεύει στο Αιγάλεω. 

Ο Σύρος μιλώντας στο Fightsports.gr αναφέρθηκε στους νέους στόχους της σχολής, θυμάται σαν αθλητής ποια ρεβάνς θα ήθελε ενώ μιλάει και για τον Φλοριάν Μάρκου! Αναλυτικά:

Αλέξη επέστρεψες ξανά με την δική σου σχολή μετά από μία παύση κάποιων ετών. Ποιοι είναι οι στόχοι αυτού του νέου ξεκινήματος σου ως προπονητής;

«Οι στόχοι μου είναι να φτάσω τους αθλητές μου παραπάνω από εκεί που περιμένουν και να αγγίξουμε μαζί την κορυφή».

Βλέπουμε στα εγχώρια μαχητικά αθλήματα μία έλλειψη αθλητών που έχουν κοινό να τους ακολουθούν, όπως γινόταν για παράδειγμα όταν αγωνιζόσουν εσύ. Θεωρείς πως είναι θέμα ικανοτήτων των τωρινών αθλητών ή απλά οι αθλητές της δικής σου περιόδου ήταν πιο «έντονες» προσωπικότητες;

«Σίγουρα οι αθλητές της δικής μου περιόδου είχαν πιο έντονες προσωπικότητες. Βέβαια τα νέα παιδιά έχουν πάρα πολλές ικανότητες. Νομίζω ότι έχουν εξελιχθεί οι προπονητές στην Ελλάδα και σύντομα θα έχουμε πολύ δυνατά ματσαρισματα».

Έχεις αγωνιστεί τόσο στην πυγμαχία όσο και στο kickboxing και έχεις γνώση των αθλημάτων. Υπάρχουν κάποιοι αθλητές που ξεχωρίζεις σήμερα στα δύο σπορ;

«Από νέους αθλητές στο kick boxing θα πω ότι ξεχωρίζω τον Γιάννη Παπαδόπουλο και τον Αλέξανδρο Μαυροματιδη. Θα ήθελα να τους δω σε ένα παιχνίδι αντιπάλους. Στην πυγμαχία ξεχωρίζω τον Τάσο Μπερδεση».

Έκανες μία πολύ καλή πορεία ως αθλητής. Υπάρχει κάτι για το οποίο έχεις μετανιώσει ή θα διόρθωνες; Μία ρεβάνς που θα ήθελες να παίξεις;

«Σίγουρα δεν θα έπαιζα τα παιχνίδια που έπαιξα απροπόνητος! Μια ρεβάνς που θα ήθελα να παίξω θα ήταν με τον Φλόριαν Μάρκου διότι έχασα από τραυματισμό και πιστεύω θα ήταν πολύ δυνατό παιχνίδι».

Photo:Τaffpictures

Πρόσφατα είδαμε κάποιες δηλώσεις του Φλοριάν Μάρκου για τους Έλληνες αθλητές. Εσύ τον έχεις αντιμετωπίσει. Ποια είναι η άποψη σου για τον TNT ως αθλητή και γιατί πιστεύεις ότι κάνει τόσο μεγάλο γκελ στον κόσμο;

«Ο Μάρκου ήταν ένας πολύ ταλαντούχος kick boxer. Σαν πυγμάχος δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο. Για μένα εάν θέλει να δείξει το αντίθετο θα πρέπει να παίξει με αθλητές μεγαλύτερου επιπέδου κ όχι με αθλητές σκαλοπάτια.

Τώρα για το ότι βγαίνει και προκαλεί χωρίς να παίζει και με το να ζητάει υπέρογκα ποσά και υποστηρίζει ότι στην Αγγλία παίρνει 30.000 το κάνει μπας και βρεθεί κάποιος να του τα δώσει στην Ελλάδα. Αν έπαιρνε τέτοια λεφτά δεν θα ασχολιόταν καν με το τι γίνεται εδώ . Ξέρουμε πολύ καλά πόσο πληρώνονται στην Αγγλία και στην Αμερική δεν είμαστε από τον… Άρη».

Τι τμήματα διαθέτει η νέα σχολή; Που μπορούμε να σας βρούμε; Ποιοι προπονούν;

«Η σχολή μας έχει τμήματα αρχαρίων, παιδικό και αγωνιστικό στην πυγμαχία και το kick boxing, στο το οποίο προπονώ εγώ με τον Άκη Βασιλειου. Έχει ακόμα και τμήμα Krav Maga. Προπονητής είναι ο Ζαχαρίας Aσμανης . Η σχολή μας είναι Θηβών 326 στο Αιγάλεω».

Kεντρικη φώτο:Studio Karteris