27/04/2024

Τι είναι οι x-ftrs (extreme fighters);

X-fighting είναι η τέχνη που συνδυάζει ακροβατική High flying tricking με ακραίες κινήσεις πολεμικών τεχνών . Είναι ακριβώς ίδιο με το xma (extreme martial arts) παγκοσμίως. Η εκπαίδευσή της τέχνης αυτής είναι συγκεκριμένη και αυστηρή όσον αφορά το stretching – ευλυγισία και τις δυναμικές ασκήσεις που είναι εμπνευσμένες από την ενόργανη γυμναστική .

Το πρόγραμμα της προπόνησης εκτελείται πάντα με μουσική καθώς το αγωνιστικό κομμάτι βασίζεται στη χωρογραφία κινήσεων με, η χωρίς αντίπαλο ,ένοπλοι ή άοπλοι . Η προπόνηση πάντα ξεκινάει με ένα πολύ καλό ζέσταμα από ασκήσεις εδάφους ενόργανης γυμναστικής stretching και thai-bo, στη συνέχεια το τμήμα ξεκινάει με βασικές ασκήσεις ακροβατικής ανάλογα το επίπεδο , την διδασκαλία του συνδυασμού ακροβατικών με χτυπήματα πολεμικών τεχνών και τελειώνει με δυναμικές ασκήσεις γυμναστικής και ένα πολύ καλό χαλάρωμα .

Στόχος της τέχνης μέσα από την ακροβατική είναι ο απόλυτος έλεγχος του σώματος μας σε ακραίες κινήσεις που συνδυάζονται με ακροβατικές ασκήσεις ,τέλεια αίσθηση της ισορροπίας ανάπτυξη της αντοχής και βελτίωση της φυσικής κατάστασης των αθλητών.

Η δημιουργία των x fighters έχει ξεκινήσει από τον Γιάννη Πράπα δάσκαλο καρατε 2ο dan και αθλητή ενόργανης γυμναστικης μαζί με τον συνεργάτη του κ.Άγγελο Πούλη αθλητή free runner parkour.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να έρθετε σε επαφή μαζί μας στο email x.ftrs.greece@gmail.com, να επισκεφθείτε την επίσημη σελίδα στο facebook https://www.facebook.com/pages/Extreme-Fighters/574098282626024?ref=hl και στα τηλέφωνα 6974709544-2109690355.

Extreme fighters ,imagination in martial arts ,we get the action