09/05/2024

Τα… πάντα όλα για το WWE Summerslam 2013!

Με τον Άλεξ Κυριόγλου

Τι να πρωτοπείς για το φετινό Summerslam. Ματσάρες, συγκινήσεις και ένα απίστευτο τελείωμα που αλλάζει για τα καλά το WWE σε θέματα σεναρίου. Ο Cena χάνει την ζώνη και φεύγει για 4-6 μήνες επειδή είναι τραυματίας και ο Randy Orton γίνεται ξανά WWE Champion μετά από πολλά χρόνια.

Τι απέγινε όμως ο Bryan? Στο τέλος του άρθρου ο λόγος που άργησα να γράψω το Review του φετινού Summerslam. Ας τα πάρουμε όμως από την αρχή… Στο Pre-Show είδαμε το Poster Boy του Money In The Bank Rob Van Dam να αντιμετωπίζει τον Dean Ambrose για το United States Championship.

Σίγουρα ένας αγώνας που δεν ανήκει στο Pre-Show ειδικά μετά το promotάρισμα που »έφαγε» ο Van Dam τον προηγούμενο μήνα αλλά και το Push που έχει δεχθεί ο Ambrose και γενικότερα η Shield τον τελευταίο χρόνο.

Αγωνιστικά τώρα ήταν ίσως ο καλύτερος αγώνας που έχουμε δει σε Pre-Show με ένα έξυπνο και κλασσικό τελείωμα DQ, με τον RVD να κερδίζει το ματς και τον Ambrose να κρατάει την ζώνη. Η ανάμειξη Big Show και Mark Henry έγινε απλά για να γίνει χωρίς κάποιο ουσιαστικό λόγο (πχ 6-man tag στο PPV κομμάτι της κάρτας).

1

 

Στην αρχή του PPV, ο Kane αντιμετώπισε τον Bray Wyatt σε ένα Ring Of Fire Match που είναι η PG έκδοση του Inferno Match, με την διαφορά ότι ο αγώνας τελειώνει με pin ή υποταγή χωρίς να χρειάζεται να κάψεις »ζωντανό» τον αντίπαλο σου. Το ματς χωρίς το ring να ήταν περικυκλωμένο από φωτιά θα ήταν μάπα.

Ο Kane δυστυχώς σε αυτήν την ηλικία δεν μπορεί να δώσει πολύ καλό ματς και ο Wyatt είναι ένας μέτριος παλαιστής που δεν περιμένεις να δεις κάτι το εξωπραγματικό από αυτόν.

Το όλο σκηνικό της φωτιάς κυριολεκτικά έσωσε το ματς (fire is always cool) και το τέλος έδωσε νέο ενδιαφέρον στο feud, με τον Wyatt να αφήνει να εννοηθεί ότι ο Kane ανήκει πλέον στην οικογένεια.

2

 

Πριν μερικούς μήνες ο Dolph Ziggler ήταν World Heavyweight Champion. Τώρα βρίσκεται στην Undercard του δεύτερου μεγαλύτερου PPV της χρονιάς σε έναν αγώνα με παρτενέρ την Kaitlyn και αντιπάλους την AJ Lee και Big E. Langston (με όλον τον σεβασμό και στους τρεις αθλητές).

Δεν θα σταθώ τόσο στο αγωνιστικό κομμάτι, με το ματς να είναι καλό αλλά όχι κάτι το ιδιαίτερο, αλλά στην κατρακύλα του Ziggler μετά από το χάσιμο της ζώνης από τον Del Rio. Είναι super over με το κοινό, είναι καλός στο μικρόφωνο και εκπληκτικός παλαιστής.

Άρα κάτι άλλο συμβαίνει που ίσως εμείς δεν ξέρουμε και μάλλον ποτέ δεν θα μάθουμε. Τις τελευταίες μέρες βέβαια, το ρεπορτάζ από τις ΗΠΑ αναφέρει ότι ο Ziggler έκανε κάποιες δηλώσεις στον τύπο που δεν άρεσαν στο WWE και αυτός είναι ο τρόπος που τον τιμωρούν.

Ελπίζω να μην συνεχίσει για πολύ αυτή η κατάσταση αφού χαραμίζεται ένας από τους μελλοντικός πρωταγωνιστές του Promotion.

3

Το ματς της Natalya με την Brie Bella ήταν απλά OK. Η Divas Division στο WWE είναι η χειρότερη όλων των εποχών και το WWE δεν φαίνεται να το νοιάζει και πολύ. Ας είναι καλά το Total Divas (ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ show και δεν θέλω σχόλια) που δίνει τηλεοπτικό χρόνο στα κορίτσια μας.

4

 

Μετά είδαμε το αρκετά ενδιαφέρον ματς μεταξύ των πρώην παρτενέρ, Damien Sandow και Cody Rhodes. Ίσως θα ήταν πιο ενδιαφέρον αν η βαλίτσα του Sandow ήταν υπό διεκδίκηση αλλά και χωρίς αυτήν το ματς είναι εξαιρετικό. Ο Sandow μπορεί να είναι η μοντέρνα έκδοση του Genius αλλά είναι 100 φορές καλύτερος και στο μικρόφωνο αλλά και στο ring.

Ο Rhodes από την άλλη συνεχίζει να βελτιώνεται επικίνδυνα και είμαι σχεδόν σίγουρος ότι σε 2-3 χρονάκια θα τον δούμε πολύ ψηλά στην κάρτα. Το ματς όπως είπα και πριν ήταν πολύ καλό με »περίεργο» νικητή αφού δεν ξέρω πως το WWE θα μας κάνει να πιστέψουμε ότι ο Sandow πράγματι μπορεί να κάνει cash-in και να γίνει World Heavyweight Champion.

5

 

Και πάμε τώρα στο πρώτο από τα 3 Main Events. Alberto Del Rio εναντίον Christian για το World Heavyweight Championship. Από τεχνικής απόψεως ήταν μακράν το καλύτερο ματς της βραδιάς.

Ο Del Rio επιτέλους ξανά heel και ο Christian μετά την επιστροφή του πήρε γρήγορα »One More Match» που για μένα δεν έπρεπε να πάρει. Προτιμούσα να περάσουν μερικοί μήνες ακόμα μέχρι ο Christian να παλέψει για τον παγκόσμιο τίτλο. Να πάρει και άλλα ματς πάνω του, να κερδίσει »μεγάλα» ονόματα και μετά να φτιαχτεί ένα ωραίο storyline που θα μας κάνει να πιστέψουμε ότι ο Christian όντως μπορεί να κερδίσει τον Del Rio.

Γιατί μεταξύ μας το μόνο καλό κομμάτι από το storyline ήταν το φανταστικό βίντεο που έδειχνε την καριέρα και την ζωή του Christian δύο μέρες πριν το PPV στο Smackdown.

6

 

Στο Co-Main Event πραγματικά είδαμε μία μάχη που θα κάνουμε καιρό να ξαναδούμε. CM Punk vs Brock Lesnar. Τεράστια ονόματα και οι δύο με ένα τελείως διαφορετικό style από πίσω.

Ο τεχνικός παλαιστής CM Punk εναντίον του brawler και MMA Fighter Brock Lesnar. Και όμως αυτοί οι δύο κατάφεραν και κάναν ένα ανεπανάληπτο ματς που τα είχε όλα. ΌΛΑ όμως. Βοήθησε πάρα πολύ και το No Disqualification (βλέπε Kendo Stick, καρέκλες και Paul Heyman). Λογική η νίκη του Lesnar αφού πλέον θα επιστρέψει ξανά το 2014 και πρέπει να είναι »δυνατός» για το ματς που θα κάνει στην Wrestlemania 30.

Ο Punk από την άλλη μπορεί αν συνεχίσει το storyline με τον Paul Heyman και τον άλλον Paul Heyman Guy Curtis Axel και με όποιον άλλον προκύψει στο μέλλον. Ίσως κάποιος καινούριος Paul Heyman Guy? (Matt Morgan for example?)

7

 

Όταν είσαι mark και αποκαλείς τον Bryan ακόμα Bryan Danielson και ταυτόχρονα ΜΙΣΕΙΣ (σεναριακά πάντα) τον John Cena, τότε περιμένεις πως και πως αυτόν τον αγώνα.

Ο Bryan είναι ποιο over από ποτέ και ο Cena είναι τραυματίας και είναι σχεδόν σίγουρο ότι μετά από το ματς θα κάνει εγχείρηση και θα αποσυρθεί για κάποιο χρονικό διάστημα για αποθεραπεία. Τι ποιο λογικό από το να δούμε τον Bryan WWE Chanpion? Μετά από ένα πολύ καλό ματς (respect στον Cena που έβγαλε τέτοιο ματς τραυματίας) ο Bryan με μία κίνηση αλά KENTA (όσοι βλέπεται Puroresu θα με καταλάβετε) γίνεται για πρώτη φορά WWE Champion. Marks όλου του κόσμου ενωθείτε!

Ο American Dragon έγινε WWE Champion! Πανηγύρια, κομφετί, πυροτεχνήματα αγκαλιές με τον διαιτητή Triple H είναι το ιδανικό τελείωμα για το Summerslam. I Hear Voices In My Head…. ακούγεται ξαφνικά και ο Orton μαζί με την βαλίτσα που κέρδισε στο MiTB κάνει την εμφάνιση του και όλοι »παγώνουμε».

Ο Bryan ζητάει από τον Orton να κάνει cash in και ο Orton αλλάζει γνώμη και φεύγει. Σιγά σιγά όλοι αναπνέουμε ξανά. Ο Bryan είναι WWE Champion και επίσημα ή έτσι νομίζαμε.

Ο Triple H από το πουθενά κάνει Pedigree στον D-Bry και ο Orton επιστρέψει για να κάνει cash-in και να πάρει αυτός το WWE Championship. Ας μην γράψω καλύτερα τι έλεγα κατά την διάρκεια του ματς γιατί ίσως να είναι το τελευταίο μου άρθρο στο FightSports.gr.

Εδώ έρχεται και ο λόγος που καθυστέρησα να γράψω το review του Summerslam. Ήθελα να δω την εξέλιξη του σεναρίου και μετά να σχηματίσω γνώμη. Αρχικά θα έκραζα WWE, HHH, Orton κλπ κλπ. Όμως θα έκανα ένα τρομερό λάθος.

Μόνο καλό μπορεί να κάνει αυτή ή ήττα στον Bryan. Ταυτόχρονα ο Bryan κερδίζει ΚΑΘΑΡΑ τον Cena και γίνεται πρωταθλητής. Ο καλός Triple H »αποκαλύπτει» τον αληθινό του εαυτό και γίνεται ο Vince McMahon του 2013. Ο »ποιο βαρετός πεθαίνεις» Randy Orton γίνεται επιτέλους ξανά heel και για να το κάνω ακόμα πιο εύκολο, ο Bryan παίρνει τον ρόλο στο Stone Cold και οι McMahons, HHH και Orton γίνονται οι Corporation Version 2.0. Εν κατακλείδι είδαμε ένα ματς να καθορίζει την εξέλιξη του WWE για τους επόμενους μήνες. Το μόνο που πρέπει να κάνει το WWE είναι να κάνει Superstar με όλη την σημασία της λέξης, τον Bryan.

Έχει την ευκαιρία να τον καθιερώσει ως Main Eventer και να τον παρουσιάσουν ως το νέο »next big thing». Εδώ είναι ένα τεράστιο στοίχημα για τον McMahon αφού θα αποδείξει αν θέλει (γιατί μπορεί) να δώσει ένα τεράστιο push σε ένα πολύ ελαφρύ (σε κιλά) παλαιστή και όχι σε κάποιο »τέρας» (βλέπε Cena, Batista, Rock, Triple H κλπ.)

8

 

Βαθμολογία Summerslam 2013: 8,5

Επόμενο PPV το Night Of Champion με τον Orton να αντιμετωπίζει τον Bryan για το WWE Championship. Ελπίζουμε να είναι εξίσου καλό με το Summerslam.