07/05/2024

Τα νέα δρακόντεια μέτρα που παίρνει το UFC για το ντόπινγκ!

Μετά από αρκετούς μήνες συζήτησης και σχολίων από όλους τους εμπλεκόμενους το UFC ανακοίνωσε χτες την νέα, δρακόντεια επίσημη πολιτική του για την αντιμετώπιση του ντόπινγκ στο άθλημα. Μιλάμε για ένα νέο, ολυμπιακού επιπέδου τέστινγκ, το οποίο χρηματοδοτείται εξ’ ολοκλήρου από το UFC, το οποίο αφήνει όλο τον έλεγχο στα χέρια της USADA.

Αυτή είναι η επίσημη, εθνική επιτροπή ελέγχου όλων των αθλητών των Ολυμπιακών Αθλημάτων των ΗΠΑ και λειτουργεί με τα πιο αυστηρά στάνταρ όπως και η WADA. Όπως είπε ο εκπρόσωπος της USADA, το UFC δεν θα έχει κανένα λόγο στο πως θα ασκείται αυτή η νέα πολιτική ώστε να διατηρηθεί η διαφάνεια.

Όσον αφορά την πολιτική αυτή θα προβλέπει:

Όλοι οι αθλητές θα υπόκεινται σε έκτακτα τεστ 5 περίπου τον χρόνο, σε αίμα και ούρα, χωρίς προειδοποίηση και γι’ αυτό θα πρέπει πάντα να δηλώνουν στην USADA το που βρίσκονται ώστε να είναι διαθέσιμοι για τυχόν έλεγχο ακριβώς όπως γίνεται και στους Ολυμπιακούς Αθλητές. Αν 3 φορές δεν ανταποκριθούν σε ξαφνικό έλεγχο θα αντιμετωπίζονται σαν να έχουν βρεθεί ντοπέ! Αυτό θα αφορά όλους τους αθλητές, σε όλο τον κόσμο, που φυσικά έχουν συμβόλαιο με το UFC.

H πρώτη ποινή για στεροειδή θα είναι 2 χρόνια αποβολής ενώ αν είναι 2ο περιστατικό πάμε για 4 χρόνια και μετά 6 χρόνια! Για μαριχουάνα θα είναι 1 χρόνος, 2 χρόνια και 4 χρόνια αντίστοιχα.

Από ότι φαίνεται το UFC θα έχει πια την πιο αυστηρή πολιτική αντιντόπινγκ σε όλα τα ομαδικά σπορ, εκτός Ολυμπιακών Αγώνων

Το κόστος για το UFC αναμένεται να είναι αρκετά εκατομμύρια ευρώ κάθε χρόνο.

Ένα τελευταίας τεχνολογίας εργαστήριο UFC Lab θα δημιουργηθεί στο Λας Βέγκας ώστε να βοηθάει τους αθλητές του UFC στην προπόνησή τους ώστε να μεγιστοποιηθεί η απόδοση χωρίς τραυματισμούς αλλά και η αποθεραπεία μετά από τραυματισμούς. Για τον ίδιο λόγο θα υπάρξει συνεργασία με τις εταιρίες EXOS και Fusionetics.