29/04/2024

Οι 5 κορυφαίοι Pro Wrestlers όλων των εποχών!

Ο Αλέξης Κυριόγλου μας… ταξιδεύει στο παρελθόν, θέλοντας να μας παρουσιάσει τους καλύτερους Pro Wrestlers όλων των εποχών. Απολαύστε το ενδιαφέρον αφιέρωμα:

 

 

 

25941-hulk_hoganHULK HOGAN: Δεν υπάρχει άνθρωπος που να μην έχει ακούσει το όνομα Hulk Hogan. Είναι χωρίς αμφιβολία ο πιο αναγνωρίσιμος επαγγελματίας παλαιστής όλων των εποχών. Ο ‘’Hulskter’’ πήρε το πρώτο μεγάλο του τίτλο το 1984 όταν και κέρδισε τον Iron Sheik στο Madison Square Garden της Νέα Υόρκης. Έχει παίξει στα μεγαλύτερα Promotions του κόσμου (WWE, WCW, NJPW, AWA) και έχει αντιμετωπίσει μερικά από τα κορυφαία ονόματα στο Pro Wrestling, από τους Andre The Giant, Ultimate Warrior και ‘’Macho Man’’ Randy Savage μέχρι τους Undertaker, Shawn Michaels και Sting. Αυτή την στιγμή βρίσκεται στο δεύτερο μεγαλύτερο promotion των Η.Π.Α, TNA Impact Wrestling.

 

The-Rock-dwayne-the-rock-johnson-33694572-500-562THE ROCK: Ο Rock έχει το Wrestling μέσα στο αίμα του. Ο παππούς του Pete Maivia και ο πατέρας του Rocky Johsnon, ήταν και οι δύο πολύ επιτυχημένοι παλαιστές με πολλές διακρίσεις. Μετά από μία μέτρια καριέρα στο αμερικάνικο ποδόσφαιρο, ο Rock άρχισε να προπονείτε στο Pro Wrestling και το 1996 έκανε το ντεμπούτο του στο Survivor Series. Του πήρε μόλις δύο χρόνια να γίνει WWE Champion και να ενταχθεί στην ελίτ της ιστορικής πλέον Attitude Era. Ο Rock είναι πλέον επιτυχημένος ηθοποιός και κάνει κάποιες σποραδικές εμφανίσεις στο WWE.

4STEVE AUSTIN: Ο Stone Cold Steve Austin άλλαξε για πάντα το Pro Wrestling με τον προκλητικό και έντονο χαρακτήρα του. Μετά από την απόλυση του στο WCW και το σύντομο πέρασμα από το ECW, ο Austin βρέθηκε στο WWE. Το 1996 έκανε το ιστορικό Promo στο King Of The Ring μετά από την νίκη του επί του Jake ‘’The Snake’’ Roberts, ‘’Austin 3:16 Says I Just Whipped Your Ass’’. Ήταν η αρχή μίας τεράστια καριέρας που θα έσωνε το WWE από βέβαιο ‘’θάνατο’’, αφού το αντίπαλο Promotion WCW κυριαρχούσε στην τηλεθέαση. Ο Austin έγινε πολλές φορές WWE Champion, κέρδισε το Royal Rumble 3 φορές και μπήκε στο Hall Of Fame το 2009. Το τελευταίο του ματς ήταν το 2003 στην Wrestlemania 19 όταν και έχασε από τον μακροχρόνιο αντίπαλό του, Rock.

Shawn Michaels bSAHWN MICHAELS: Κανείς δεν ήταν καλύτερος ανάμεσα στο 4 σκοινιά, από τον Shawn Michaels. Ο HBK ξεκίνησε την καριέρα του ως το ένα μέλος τον Rockers μαζί με τον Marty Jannety. Από την αρχή όμως φαινόταν ότι ο Michaels είχε το μεγαλύτερο ταλέντο και έτσι πρόδωσε τον παρτενέρ του για μια σόλο καριέρα. Το 1996 κερδίζει τον Bret Hart στην Wrestlemania για να κατακτήσει το WWE Championship για πρώτη φορά. Το 1998 τραυματίζεται σε έναν αγώνα με τον Undertaker και αναγκάζεται να αποσυρθεί μέχρι το 2002, όπου και επιστρέφει για να αντιμετωπίσει τον παλιό του φίλο, Triple H. Το 2008 και το 2009 κάνει τις τελευταίες του εμφανίσεις στην Wrestlemania σε δύο επικά ματς με τον Undertaker. Πλέον έχει αποσυρθεί από την ενεργό δράση και κάνει κάποιες ειδικές εμφανίσεις στο WWE, ενώ ταυτόχρονα έχει και το δικό του TV Show. 

The_Undertaker_display_imageTHE UNDERTAKER: Λίγοι παλαιστές έχουν κερδίσει τον σεβασμό όλων μας όσο ο Undertaker. Για σχεδόν 25 χρόνια έχει αποδείξει ότι είναι ένας από τους καλύτερους παλαιστές που πέρασαν ποτέ. Για πολλούς ο καλύτερος χαρακτήρας που έχει εμφανιστεί στο WWE με πολλές αλλαγές όμως όλα αυτά τα χρόνια για να μην τον βαριέται το κοινό και να μην μένει στάσιμος. 7 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής και φυσικά το απίστευτο σερί του στην Wrestlemania με 21 νίκες και καμία ήττα. Ζυγίζοντας περίπου 135 κιλά και με ύψος 2.10 το αγωνιστικό του στυλ δεν είναι καθόλου συνηθισμένο με αυτά άλλων ‘’big men’’. Αντιθέτως έχει πολλές aerial κινήσεις που λόγω της σωματικής του διάπλασης είναι άκρως εντυπωσιακά. Σε ηλικία 48 χρονών συνεχίσει να κάνει σποραδικές εμφανίσεις στο WWE, κυρίως στο μεγαλύτερο τους show, την Wrestlemania.