05/05/2024

Οι… σβάστικες στην αυλή μας!

Γράφει ο Μάνος Ναβροζίδης 

Καλημέρα, καλημέρα καλοί μου αναγνώστες στο fightsports.gr… Σήμερα, δεν θα διαβάσετε ένα συνηθισμένο μαχητικό κείμενο γεμάτο με κλωτσιές, μπουνιές και θρυλικές ιστορίες. Μου είναι εξαιρετικά δύσκολο να συνεχίσω να ζω στον μικρόκοσμό μου όταν στη γειτονιά μας συμβαίνουν απίστευτα πράγματα και οι πολιτικοί μας συνεχίζουν το ρόλο του εξαίρετου εντολοδόχου.

Αυτή τη φορά όμως το πρόβλημα δεν έχει χρώμα ελληνικό είναι παγκόσμιο και μπορεί να πυροδοτήσει μια τέτοια βόμβα, ώστε να γίνουν όλα στάχτη. Οικονομίες θα καταστραφούν και άνθρωποι θα πεθάνουν, ήδη βασικά πολλά είναι τα θύματα από την εμφυλιακή… φούσκα αμερικάνικων συμφερόντων που έχει ξεσπάσει στην Ουκρανία.

Ο δυτικός κόσμος παρομοιάζει τον Βλαντιμίρ Πούτιν με τον Αδόλφο Χίτλερ την ίδια ώρα που η «καμμένη» από το ναζισμό στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο Ευρώπη έχει τυλίξει στην αγκαλιά της τον αρχιφασίστα, ετσιθελικά αυτοδιορισμένο πρόεδρο της χώρας Αλεξάντερ Τουρτσίνοφ. Πρόκειται για ξεκάθαρη διαστρέβλωση της ιστορίας.

Στα μάτια μου δεν χωράει η εικόνα της Καγκελαρίας στη Γερμανία δίπλα – δίπλα μ’ένα άνθρωπο που εν έτη 2014 ανέχτηκε τους ακροδεξιούς του να βάζουν… καρφίτσες στα νύχια των μελών του Κομμουνιστικού κόμματος της Ουκρανίας.

Όπως ακριβώς ασυγχώρητο για τη μνήμη των πεσόντων στην Ελλάδα είναι να… φιλιέται ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος με τον συγκεκριμένο άνθρωπο.

Τα αμερικάνικα συμφέροντα παρέα με τους «προδότες» της Σοβιετικής Ένωσης όπως οι Πολωνοί για παράδειγμα θέλουν τη Ρωσία που διέλυσε κατά τον Β’ Παγκόσμιο τους Ναζί να κάτσουν στο ίδιο τραπέζι με τον Τουρτσίνοφ για να συζητήσουν τι; Οι Πολωνοί που άνοιξαν διάπλατα τα σύνορα και τον αέρα τους στους Αμερικάνους οφείλουν άμεσα να αποκαταστήσουν την ιστορία!

Βέβαια, για να μην μας πουν και λάτρεις του πάλαι ποτέ σοβιετικού καθεστώτος αυτό που συμβαίνει και στην Κριμαία είναι λάθος ξεκάθαρο και θα «ξυπνήσει» κι άλλα μέτωπα ανά τον κόσμο. Η Κριμαία ανήκε στη Ρωσία και πριν από κάποια χρόνια η κυβέρνηση της «Κόκκινης Αρκούδας» την έκανε ουσιαστικά δώρο στους Ουκρανούς.

Οι αξιωματούχοι των Ουκρανών μάλιστα δεν την ήθελαν τότε αφού τη θεώρησαν ΒΟΜΒΑ! Και να που επιβεβαιώθηκαν στο πλήρωμα του χρόνου.

Ποιο είναι όμως το λάθος στη συγκεκριμένη περίπτωση: Η Κριμαία θα αποσχιστεί χωρίς τη συγκατάθεση ολόκληρου του έθνους, αλλά με την πλειοψηφία της μειονότητας. Φανταστείτε τι μπορεί να γίνει σε περίπτωση που κι άλλες μειονότητες ζητήσουν κάτι τέτοιο. Ακόμη και μέσα στα δικά μας σύνορα…

Y.Γ. Δεν υποστηρίζω κανένα απολύτως κόμμα στην Ελλάδα μου είναι ιδιαιτέρως σιχαμερά.