19/05/2024

Οι απίστευτες τακτικές που χρησιμοποιούσαν οι νίντζα κατά την διάρκεια μίας μάχης

Η ιστορία του Νίντζα και δη του Ninjutsu  είναι μία από τις πιο μυστηριώδης που υπάρχουν στις πολεμικές τέχνες. Οι Ιάπωνες φρόντισαν με κάθε τρόπο να μην διαρρεύσουν τα «όπλα» τους και ότι έχει γίνει γνωστό, είναι καθαρά για εμπορικούς λόγους.


Νίντζα στα Ιαπωνικά σημαίνει «κατάσκοπος». Τι μαθαίνουμε όμως γι’αυτούς από βιβλία που αφορούν την μυστήρια σέκτα που έδρασε τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο;

Από ένα άρθρο της japandailypress.com, οι Νίντζα εκπαιδεύτηκαν σε μυστικά camp με στόχο να βοηθήσουν τους Ιάπωνες στον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο. Περίπου 2.300 άντρες βγήκαν στην μάχη εκπαιδευμένοι με την τέχνη του σαμποτάζ, του αιφνιδιασμού και δρώντας πάντα έξυπνα.

Ένα από τα απίστευτα γεγονότα που βλέπουμε στην ταινία «Revenge of the Ninja» του 1983 είναι πως οι Ιάπωνες χρησιμοποιούσαν δηλητηριώδη φίδια τα οποία πέταγαν στον εχθρό. Όταν ο αντίπαλος προσπαθούσε να αντιμετωπίσει τα ερπετά, ήταν πλέον «εύκολος αντίπαλος» για τους νίντζα.

Εντυπωσιακός ήταν και ο τρόπος που έκρυβαν ένα μαχαίρι. Κρατούσαν μία χνουδωτή γάτα και κάλυπταν είτε τις λεπίδες είτε τις χειροβομβίδες καπνού! Σε άλλη περίπτωση πέταγαν την γάτα στο πρόσωπο του ανυποψίαστου εισβολέα.

Πολλά στοιχεία της φιλοσοφίας των νίντζα πήραν οι Ιάπωνες από τους Ινδούς. Οι κώδικες που χρησιμοποιούσαν ήταν από στοιχεία της θρησκείας του Ινδουισμού και μίας γλώσσας που έχει εξαφανιστεί εδώ 3.000 χρόνια της Σανσκριτικής!