18/05/2024

Γυμνάσου σαν ΜΜΑ μαχητής!

Ο πρώην lightweight πρωταθλητής του UFC, Jens «lil Evil» Pulver μοιράζεται με τους αναγνώστες του Men’s Health, το πρόγραμμα προπόνησης του.
Χρησιμοποιεί το πρόγραμμα του έτσι ώστε να γυμνάσει όλο του το σώμα σε μια προπόνηση με έμφαση στην δύναμη και την αντοχή. Αυτή η προπόνηση είναι σχεδιασμένη για να είναι δύσκολη και σωματικά αλλά και πνευματικά ώστε να αναπτύσσει ο μαχητής την «σκληράδα» που χρειάζεται για μια δύσκολη μάχη.
Αποτελείται από 5 σετ ασκήσεων η μία πίσω από την άλλη και προσομοιώνει μια μάχη 5 γύρων 5 λεπτών ο καθένας.. Ανάμεσα σε κάθε σετ ξεκουράζεται 60 δευτερόλεπτα.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Αυτό το άρθρο επιχειρεί να ενημερώσει τους αναγνώστες για το πως γυμνάζεται ένας ΜΜΑ μαχητής. Οποιαδήποτε προσπάθεια να εκτελεστεί σε οποιοδήποτε βαθμό θα πρέπει να γίνει με την επιτήρηση και άδεια του γυμναστή/προπονητή και του γιατρού σας. 

Στο πρώτο σετ ο Jens γυμνάζει την δύναμη του πάνω μέρους του σώματος του αλλά και την αντοχή των μυών με Push ups για τους ώμους και το στήθος, jumping jacks για την αντοχή και καθίσματα για τους τρικέφαλους και την πλάτη.

Στο δεύτερο σετ αυξάνει την ικανότητα του σώματος να αποδίδει κάτω από υψηλή κούραση και να μην εξαντλείται. Με την πρώτη άσκηση χτίζει δύναμη για τις ρίψεις και τα takedowns. Σιγά σιγά μειώνει την αντίσταση και το βάρος για να δουλέψει την αντοχή του.

Το τρίτο σετ είναι ένα υψηλής έντασης πακέτο ασκήσεων που κρατάει ψηλά τους παλμούς της καρδιάς και γυμνάζει όλο το σώμα να αποδίδει αναεροβικά για μεγαλύτερη αντοχή.

Το τέταρτο σετ βάζει αντίσταση με όλο το βάρος του σώματος για αεροβικές και αναεροβικές ασκήσεις για να χτίσει δύναμη ταυτόχρονα με την αντοχή.

Στο πέμπτο και τελευταίο σετ  αγγίζει όλα τα κομμάτια της φυσικής κατάστασης. Όμως, αυτό το σετ επικεντρώνει περισσότερο στον κορμό με τις ασκήσεις ώστε να σταθεροποιηθεί όλο το σώμα ενώ ασκείται σε εκρηκτικές ταχύτητες και εκτός ισορροπίας. Ο κορμός είναι πολύ σημαντικός σε μια μάχη γιατί από εκεί έρχεται η δύναμη και η ισορροπία.

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΛΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗΣ