29/04/2024

Η Εθνική Ελλάδος βάζει γάντια!

Όπως και να το κάνουμε το ποδόσφαιρο είναι ο «βασιλιάς» των σπορ και ειδικά τώρα που το Μουντιάλ… βαράει κόκκινα το ενδιαφέρον όλο και αυξάνεται. Το fightsports.gr που δεν προσκυνάει το… μοντέρνο ποδόσφαιρο ενώνει τις πολεμικές τέχνες με τη μπάλα και φτιάχνει την Εθνική Ελλάδος σε σύστημα 4-3-3 αλά Σάντος και «χτυπάει» στα ίσα την Κόστα Ρίκα ενόψει του κυριακάτικου παιχνιδιού.

ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΑΣ:

Γιάννης Στοφορίδης: Ο «Ηρακλής» θα είναι αυτός που θα αναλάβει να κρατήσει την ομάδα μας… αμπαρωμένη από γκολ. Είναι μεγαλόσωμος και οξυδερκής. Όμως το βασικό του προσόν είναι πως τα πολλά κιλά που κουβαλάει είναι πολύ καλά δουλεμένα, άρα στα σουτ που πάνε στο «Γ» ο Γιάννης… εκτοξεύεται και αποκρούει. Επίσης στα τετ – α – τετ ας βρει κάποιος επιθετικό που δεν θα φοβηθεί όταν ο Γιάννης πέσει στα πόδια του.

ΑΜΥΝΤΙΚΟΙ: 

Στέλιος Παπαδόπουλος: Επιλέγουμε τον δυναμικό Στέλιο Παπαδόπουλο σε θέση δεξιού μπακ. Ο Στέλιος έχει πολύ γερά πνευμόνια και με βάση όσα μας δείχνει πάνω στο ρινγκ, ποντάρουμε ότι το ίδιο αποδοτικός θα είναι και στο ποδοσφαιρικό γήπεδο. Εκρηκτικός, που γνωρίζει πως να κρατάει την άμυνά του, ενώ και επιθετικά μπορεί να δημιουργήσει πάρα πολλά προβλήματα.

Σταύρος Γρηγορακάκης: Ο «Hulk» είναι απλά ο… Hulk. Τον βάζεις στην άμυνα και με τα πολύ μακριά του άκρα και τον τρομερό του διασκελισμό δύσκολα κάποιος επιθετικός θα του… κουνηθεί.

Δημήτρης Χιώτης: Ο Χιώτης, μαζί με τον Γρηγορακάκη που γνωρίζονται από τις κοινές τους προπονήσεις θα καταφέρουν να συνθέσουν ένα φοβερό δίδυμο. Ο «Panthro» είναι δυναμικός και γρήγορος, οπότε πολύ εύκολα θα είναι η… σκούπα που θα «καθαρίζει» τις φάσεις πίσω από την πλάτη του «Hulk».

Αλέξανδρος Βασιλειάδης: Ένα πραγματικό… μοιρογνωμόνιο στα άκρα της άμυνάς μας. Ο «Royal» είναι το αρχοντικό αριστερό μπακ που ξέρει να τα κάνει όλα. Αντοχή, δύναμη και όταν είναι να… χτυπήσει πρόκειται για «ξυράφι». Φανταστείτε, λοιπόν, τους πετυχημένους αγκώνες του να τους μετατρέψουμε σε σέντρες ακριβείας.

ΜΕΣΟΙ: 

Δημήτρης Ξερικός: Ο «Ρίκο» είναι το κλασικό, αρχοντικό αμυντικό χαφ δεκαετίας ’90. Δεν… πετάει μέσα στο γήπεδο, αλλά σάμπως και πάρει τη μπάλα ξέρει και πως να κάνει παιχνίδι και πως να αμυνθεί όταν η ομάδα του βρίσκεται υπό πίεση. Ένα χαφ για τη βρώμικη δουλειά, λοιπόν, που στις στημένες φάσεις εάν δεν εκτελεί τότε θα βρίσκεται μέσα στην περιοχή για την κεφαλιά.

Γιάννης Μιχαλόπουλος: Να και ο Box – to – Box χαφ μας. Ο Μιχαλόπουλος παίρνει το ρόλο του παίκτη ο οποίος με την ταχύτητα και την τεχνική του μπορεί να βοηθήσει την ομάδα σε άμεσο διάστημα και αμυντικά όσο και στην εξέλιξη κάποιας επίθεσης.

Αλέξανδρος Χατζηχρόνογλου: Το «10άρι» μας. Ένας «professor» μόνο σε μία τέτοια θέση θα μπορούσε να αγωνιστεί. Το… μυαλό της ομάδας μας ο Χατζηχρόνογλου είναι ο τύπος που θα δουλέψει την τακτική πολύ στην προπόνηση και πάνω στο παιχνίδι θα βρει τον τρόπο με μια κάθετη να μας στείλει… φάτσα με το τέρμα.

ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΙ: 

Σταύρος Εξακουστίδης: Ο Εξακούστιδης είναι γρήγορος, βραχύσωμος και άξια είναι ο παίκτης που παίρνει το χρίσμα για να βοηθήσει την ομάδα μας στο δεξί άκρο της επίθεσης. Με χτυπήματα… φαρμάκι ο «Nirvana» αντιστοίχως και στο ποδόσφαιρο, σάμπως και… πατήσει περιοχή το γκολ θα το κάνει.

Σπύρος Ιωαννίδης: Η εμπειρία και η τεχνική στα αριστερά της επίθεσης μας αναμένεται να προκαλέσει πολλά προβλήματα στην αντίπαλη άμυνα. Ο Ιωαννίδης δεν θα τρέξει πολύ, αλλά ξέρει πως να τοποθετήσει σωστά το σώμα του και από εκεί και έπειτα να γίνει απειλητικός με τις σέντρες του.

Μελέτης Κακουμπάβας: Ο πιο επιθετικός Έλληνας kickboxer θα σηκώσει στην πλάτη του το βάρος του σκοραρίσματος. Ο Μελέτης είναι ένα πραγματικό… πυροβόλο που αν σουτάρει όσο δυνατά και αποτελεσματικά χτυπάει, τότε τη γραμμή του τέρματος ενδέχεται να περάσει μαζί με τη μπάλα και ο τερματοφύλακας.