19/05/2024

Ανασκόπηση της χρονιάς στο WWE

Του Αλέξη Κυριόγλου

Το 2013 φτάνει στο τέλος του και οι superstars του WWE ετοιμάζονται για ένα ακόμα πιο μαχητικό 2014. Πάμε να θυμηθούμε τι συνέβη στο WWE για την χρονιά που μας πέρασε.

Undertaker vs CM Punk Ο Undertaker πλέον είναι μία ατραξιόν αποκλειστικά της Wrestlemania και ο κόσμος περιμένει πως και πως να δει ποιος θα τον αντιμετωπίσει στο μεγαλύτερο show της χρονιάς. Φέτος αντίπαλος του θρυλικού Undertaker ήταν ο CM Punk. Παλιά σχολή εναντίον της νέας σχολής. Η όλη κόντρα των δύο ήταν επική και το ματς ακόμα καλύτερο. Από τεχνικής απόψεως δεν περιμένεις πολλά από έναν 47χρονο, αλλά ο Undertaker είναι η εξαίρεση του κανόνα εδώ και αρκετά χρόνια. Μπορεί να έχει υποστεί άπειρους τραυματισμούς αλλά πάντα καταφέρνει να κλέβει την παράσταση στο ‘’δικό’’ του show πλέον, την Wrestlemania. Φυσικά μόνος του δεν μπορούσε να καταφέρει τίποτα γιαυτό αξίζουν πολλά συγχαρητήρια και στον CM Punk που κανείς δεν μπορεί να θυμηθεί την τελευταία φορά που είχε κάποιο κακό ματς.

Η άνοδος του Daniel Bryan Μεταξύ μας ο Daniel Bryan δεν σου γεμίζει το μάτι για WWE Champion. Δεν ξεπερνάει το 1.70 και τα 85 κιλά, έχει ένα τεράστιο μούσι και από φυσική κατάσταση δεν τα πάει και πολύ καλά. Και όμως ο κύριος Bryan είναι παλαιστικά ότι καλύτερο έχει αυτή την στιγμή το WWE. Αυτό βέβαια το ξέραμε χρόνια όταν τον βλέπαμε να παλεύει σε μικρότερα shows μέσα σε γυμναστήρια μπροστά από 50 άτομα. Κανείς δεν φανταζόταν ότι μερικά χρόνια μετά θα έπαιζε στο Main Event του Summerslam με τον John Cena? Και το σημαντικότερο. Να τον κερδίζει! Το 2013 ήταν η χρονιά του Bryan και θέλουμε να ελπίζουμε ότι το WWE θα προωθήσει τον ‘’American Dragon’’ ως το πρόσωπο της εταιρίας.

Ο ‘’πουλημένος’’ Triple H Ποιος θα περίμενε να δει τον Triple H με σακάκι, κουρεμένο και ξυρισμένο? Σίγουρα όχι εμείς πάντως. Το 2013 ήταν μια περίεργη χρονιά για τον Triple H που άρχισε με το τέλος της κόντρας του με τον πρώην UFC Champion Brock Lesnar. Ο Triple H μπορεί να πήρε την νίκη αλλά δεν είχε και την ανάλογη συνέχεια. Ο Triple H μαζί με την γυναίκα του Stephanie McMahon έγιναν οι κινητήριοι μοχλοί του WWE και κάνανε ότι μπορούσαν για να βρίσκονται στο επίκεντρο. Αποκορύφωμα το Pedigree στον Daniel Bryan στο Summerslam και η συμμαχία με τον επί χρόνια εχθρό του Randy Orton. Triple H, McMahon και Orton κυριαρχούν στο WWE και περιμένουμε με μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε ποιος θα μπορέσει να τους σταματήσει από την νέα χρονιά. Το 2013 ήταν η χρονιά του ‘’Game’’.

Ο θάνατος του Paul Bearer Το 2013 μπορεί να μας χάρισε μερικές αξέχαστες στιγμές, αλλά μας έκανε να στεναχωρηθούμε και να κλάψουμε για τον χαμό του θρυλικού Paul Bearer. Ο Bearer δυστυχώς μετά από χρόνιο πρόβλημα με τον διαβήτη έχασε την μάχη με την ζωή εντελώς ξαφνικά στις 5 Μαρτίου. Ο Bearer είχε μανατζάρει μεγάλα ονόματα του WWE όπως ο Mankind, ο Vader, ο Kane αλλά και φυσικά τον Undertaker όπου ήταν μαζί του τα περισσότερα χρόνια της καριέρας του.

Ο Bruno Samartino στο Hall of Fame Ήταν η πραγματικά η είδηση της χρονιάς. Ο Samartino ανήκει πλέον στην οικογένεια του WWE. Ναι ο Samartino που έβγαινε στις τηλεοράσεις και κατηγορούσε τον McMahon ότι έδινε παράνομα φάρμακα στους παλαιστές του WWE, ναι ο Samartino που είχαμε να τον δούμε σε wrestling show από το 1987. Ο άνθρωπος ‘’κλειδί’’ αυτής της υπόθεσης ήταν ο Triple H αφού καταφέρει να πείσει τον Bruno να γυρίσει στο WWE ενώ αυτός μισούσε τον πρόεδρο και ιδιοκτήτη του WWE, Vince McMahon. Από την στιγμή που ο ‘’Living Legend’’ και ο μακροβιότερος WWE Champion στην ιστορία επέστρεψε στο WWE, τότε μην εκπλαγείτε αν το 2014 δούμε τον Hulk Hogan για ακόμα μία φορά στο WWE